Bitte benutzen Sie diese Kennung, um auf die Ressource zu verweisen: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45885
Titel: Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничних хлібобулочних виробів
Sonstige Titel: Project of a workshop for the production of rye-wheat bakery products
Autor(en): Верес, Неоніла Ігорівна
Veres, Neonila
Bibliographic description (Ukraine): Верес Н. І. Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничних хлібобулочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 65 с.
Erscheinungsdatum: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 5-Jul-2024
Herausgeber: ТНТУ імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ імені Івана Пулюя
Supervisor: Криськова, Лариса Петрівна
Kryskova, Larysa
Покотило, Олег Степанович
Pokotylo, Oleg
Committee members: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andrii
UDC: 664.66
Stichwörter: Хліб «Покровський з висівками», Pokrovsky bread with bran
хліб «Хуторянський», Khutoryansky bread
борошно пшеничне другого сорту, second-grade wheat flour
житнє обдирне борошно, rye flour
подовий овальної форми, oval-shaped bread
,рідка закваска, liquid sourdough
густа житня закваска, thick rye sourdough
Page range: 65
Zusammenfassung: Завданням передбачено розрахунок виробництва хліба «Покровський з висівками» з борошна пшеничного другого сорту та житнього обдирного борошна, масою 0,7 кг, та хліба «Хуторянський» з борошна пшеничного першого сорту та житнього обдирного борошна, масою 0,5 кг. В першому розділі описано техніко – економічне обґрунтування проекту. В другому розділі кваліфікаційної роботи приведено технологічну частину, а саме: вибір, обґрунтування та опис технологічних схем, опис зберігання та підготовки сировини до виробництва. Проведенні розрахунки технологічної частини, де вибрано печі та визначено їх продуктивність, обраховано пофазні та виробничі рецептури, вихід виробів, витрати сировини, площі для їх зберігання та технологічне обладнання. Третій розділ містить в собі невеликий опис заходів з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності. Окрім того, до кваліфікаційної роботи додаються креслення на 5 листах, на яких наведено: апаратурно - технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечній переріз цеху в осях. Список використаної літератури подано у кінці роботи.
The task provides for the calculation of the production of "Pokrovsky with bran" bread from wheat flour of the second grade and rye flour, weighing 0.7 kg, and "Khutoryansky" bread from wheat flour of the first grade and rye flour, weighing 0.5 kg. The first section describes the technical and economic justification of the project. The second section of the qualification paper contains the technological part, namely: selection, justification and description of technological schemes, description of storage and preparation of raw materials for production. Calculations of the technological part were carried out, where furnaces were selected and their productivity was determined, phase and production formulations, product output, raw material consumption, storage areas and technological equipment were calculated. The third section contains a short description of measures on the basics of labor protection and life safety. In addition, drawings on 5 sheets are attached to the qualification work, which show: equipment and technological schemes for the production of products, a plan of the shop, a longitudinal section and a cross-section of the shop in the axes. The list of used literature is given at the end of the work.
Content: ВСТУП 6 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 9 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Обґрунтування заходів з будівництва цеху 11 2.2 Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 12 2.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 15 2.4 Технологічні розрахунки 18 2.4.1. Вихідні дані 18 2.4.2. Розрахунок продуктивності печей 20 2.4.3. Розрахунок пофазних рецептур 23 2.4.4. Розрахунок виходу виробів 29 2.4.5. Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 36 2.4.6. Розрахунок витрат сировини, площ складських приміщень для сировини, площ холодильних камер та складів готової продукції 39 2.4.7. Розрахунок і вибір технологічного обладнання 43 2.5 Технохімічний контроль виробництва 50 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 55 ВИСНОВКИ 62 Список використаних літературних джерел 64
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45885
Copyright owner: © Верес Н. І., 2024
References (Ukraine): 1. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови
2. ДСТУ 4583:2006 Хліб із житнього і суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови.
3. ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні умови.
4. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови.
5. ДСТУ 3583-97 Сіль поварена харчова. Загальні технічні умови.
6. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г. М. Лисюк. – Суми: Університетська книга, 2009. – 465с.
7. Гришин А. С. Дипломне проектування підприємств хлібопекарської промисловості . – М.: Агропромиздат , 1986. – 245с.
8. Дробот В. І. Довідник інженера – технолога хлібопекарського виробництва. Урожай, 1990. 239с.
9. Дробот В. І. Довідник з технологій хлібопекарського виробництва. К.: Руслана , 1998. 435с.
10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 358с.
11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010. 384с.
12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 915с.
13. Зверева Л. Ф. і. ін. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. – М: Легка та харчова промисловість, 1983. 413с.
14. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. Київ.: Техніка, 2006
15. Піч хлібопекарська Гостол. Режим доступу: https://gostolgroup.ru/product/equipent-for-baking/tunnel-oven-tpn
16. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв/ В. Ф. Петько, О. І. Гапонюк, Є. В. Петько, А. В. Ульяницький; За ред. О. І. Гапонюка. – К.:ЦУЛ, 2007. – 433с.
17. Чижова К. Н. і ін Довідник для працівників лабораторій х/п підприємства 1978.
18. Основи охорони праці: Підручник / М. Л. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець та ін. — К.: Основа, 2000. — 416 с.
Content type: Bachelor Thesis
Enthalten in den Sammlungen:181 — Харчові технології (бакалаври)

Dateien zu dieser Ressource:
Datei Beschreibung GrößeFormat 
Верес_КР.pdf653,14 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen
Верес_Авторська_довідка.pdf183,93 kBAdobe PDFÖffnen/Anzeigen


Alle Ressourcen in diesem Repository sind urheberrechtlich geschützt, soweit nicht anderweitig angezeigt.

Administrationswerkzeuge