Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45885
Назва: | Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничних хлібобулочних виробів |
Інші назви: | Project of a workshop for the production of rye-wheat bakery products |
Автори: | Верес, Неоніла Ігорівна Veres, Neonila |
Бібліографічний опис: | Верес Н. І. Проєкт цеху з виробництва житньо-пшеничних хлібобулочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 65 с. |
Дата публікації: | 2024 |
Дата подання: | 2024 |
Дата внесення: | 5-лип-2024 |
Видавництво: | ТНТУ імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | ТНТУ імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Криськова, Лариса Петрівна Kryskova, Larysa Покотило, Олег Степанович Pokotylo, Oleg |
Члени комітету: | Деркач, Андрій Васильович Derkach, Andrii |
УДК: | 664.66 |
Теми: | Хліб «Покровський з висівками», Pokrovsky bread with bran хліб «Хуторянський», Khutoryansky bread борошно пшеничне другого сорту, second-grade wheat flour житнє обдирне борошно, rye flour подовий овальної форми, oval-shaped bread ,рідка закваска, liquid sourdough густа житня закваска, thick rye sourdough |
Діапазон сторінок: | 65 |
Короткий огляд (реферат): | Завданням передбачено розрахунок виробництва хліба «Покровський з висівками» з борошна пшеничного другого сорту та житнього обдирного борошна, масою 0,7 кг, та хліба «Хуторянський» з борошна пшеничного першого сорту та житнього обдирного борошна, масою 0,5 кг.
В першому розділі описано техніко – економічне обґрунтування проекту.
В другому розділі кваліфікаційної роботи приведено технологічну частину, а саме: вибір, обґрунтування та опис технологічних схем, опис зберігання та підготовки сировини до виробництва. Проведенні розрахунки технологічної частини, де вибрано печі та визначено їх продуктивність, обраховано пофазні та виробничі рецептури, вихід виробів, витрати сировини, площі для їх зберігання та технологічне обладнання.
Третій розділ містить в собі невеликий опис заходів з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності.
Окрім того, до кваліфікаційної роботи додаються креслення на 5 листах, на яких наведено: апаратурно - технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечній переріз цеху в осях.
Список використаної літератури подано у кінці роботи. The task provides for the calculation of the production of "Pokrovsky with bran" bread from wheat flour of the second grade and rye flour, weighing 0.7 kg, and "Khutoryansky" bread from wheat flour of the first grade and rye flour, weighing 0.5 kg. The first section describes the technical and economic justification of the project. The second section of the qualification paper contains the technological part, namely: selection, justification and description of technological schemes, description of storage and preparation of raw materials for production. Calculations of the technological part were carried out, where furnaces were selected and their productivity was determined, phase and production formulations, product output, raw material consumption, storage areas and technological equipment were calculated. The third section contains a short description of measures on the basics of labor protection and life safety. In addition, drawings on 5 sheets are attached to the qualification work, which show: equipment and technological schemes for the production of products, a plan of the shop, a longitudinal section and a cross-section of the shop in the axes. The list of used literature is given at the end of the work. |
Зміст: | ВСТУП 6 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 9 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Обґрунтування заходів з будівництва цеху 11 2.2 Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 12 2.3 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 15 2.4 Технологічні розрахунки 18 2.4.1. Вихідні дані 18 2.4.2. Розрахунок продуктивності печей 20 2.4.3. Розрахунок пофазних рецептур 23 2.4.4. Розрахунок виходу виробів 29 2.4.5. Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 36 2.4.6. Розрахунок витрат сировини, площ складських приміщень для сировини, площ холодильних камер та складів готової продукції 39 2.4.7. Розрахунок і вибір технологічного обладнання 43 2.5 Технохімічний контроль виробництва 50 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 55 ВИСНОВКИ 62 Список використаних літературних джерел 64 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45885 |
Власник авторського права: | © Верес Н. І., 2024 |
Перелік літератури: | 1. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови 2. ДСТУ 4583:2006 Хліб із житнього і суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови. 3. ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні умови. 4. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. 5. ДСТУ 3583-97 Сіль поварена харчова. Загальні технічні умови. 6. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г. М. Лисюк. – Суми: Університетська книга, 2009. – 465с. 7. Гришин А. С. Дипломне проектування підприємств хлібопекарської промисловості . – М.: Агропромиздат , 1986. – 245с. 8. Дробот В. І. Довідник інженера – технолога хлібопекарського виробництва. Урожай, 1990. 239с. 9. Дробот В. І. Довідник з технологій хлібопекарського виробництва. К.: Руслана , 1998. 435с. 10. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 358с. 11. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010. 384с. 12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 915с. 13. Зверева Л. Ф. і. ін. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. – М: Легка та харчова промисловість, 1983. 413с. 14. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. Київ.: Техніка, 2006 15. Піч хлібопекарська Гостол. Режим доступу: https://gostolgroup.ru/product/equipent-for-baking/tunnel-oven-tpn 16. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв/ В. Ф. Петько, О. І. Гапонюк, Є. В. Петько, А. В. Ульяницький; За ред. О. І. Гапонюка. – К.:ЦУЛ, 2007. – 433с. 17. Чижова К. Н. і ін Довідник для працівників лабораторій х/п підприємства 1978. 18. Основи охорони праці: Підручник / М. Л. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець та ін. — К.: Основа, 2000. — 416 с. |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Верес_КР.pdf | 653,14 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Верес_Авторська_довідка.pdf | 183,93 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора