Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45870
Назва: Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю 52 т готової продукції за добу
Інші назви: Project of a fermented beverages production workshop with a capacity of 52 tons of finished products per day
Автори: Мельничук, Софія Анатоліївна
Melnychuk, Sofiia
Бібліографічний опис: Мельничук С. А. Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю 52 т готової продукції за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 65 с.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 5-лип-2024
Видавництво: ТНТУ імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh Ihorovych
УДК: 637.146
Теми: виробництво ферментованих напоїв,production of fermented drinks,
простокваша, sour clotted milk
йогурт полуничний, strawberry yogurt,
ацидофільне молоко,acidophilic milk
біокефір, biokefir
Діапазон сторінок: 65
Короткий огляд (реферат): Тема представленої роботи: «Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю 52 т готової продукції за добу». Проєктом цеху виробництва ферментованих напоїв передбачено виготовити йогурт полуничний, біокефір, молоко ацидофільне та простоквашу, що виробляються згідно правил та технологічних інструкцій із застосуванням сучасного обладнання, котре забезпечує виробництво кисломолочних напоїв високої якості. У розділі 1 подано техніко-економічне обґрунтування. У розділі 2 – описано технологічну частину. У цьому розділі зроблено технологічні розрахунки ферментованих напоїв, охарактеризовано сировину, що використовували для виготовлення продукції. Тут також представлені ТХК та МБК виготовлення напоїв, організація санітарно-гігієнічної обробки обладнання, підібрано технологічне устаткування та розраховано площі необхідні для даного виробництва. У розділі 3 висвітлено безпеку життєдіяльності та основи охорони праці.
The topic of the presented work: "Project of a fermented beverages production workshop with a capacity of 52 tons of finished products per day ". The project of the workshop for the production of fermented beverages provides the production of strawberry yogurt, biokefir, acidophilic milk and sour cream which are produced according to the rules and technological instructions with application of modern equipment that ensure the production of high quality fermented milk drinks. Chapter 1 presents the technical and economic substantiation. Chapter 2 describes the technological part. In this section the technological calculations of fermented drinks are done, raw materials used for the products production are characterized. ТCC and МBC of drinks production, the organization of equipment sanitary and hygienic processing, as well as the technological equipment selection and the calculation of necessary for this production areas are also submitted here.. Chapter 3 covers life safety and the basics of occupational health and safety.
Зміст: ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок. 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 19 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 25 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 28 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 30 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 36 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 44 2.5 Підбір технологічного обладнання 47 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 52 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ. 55 ВИСНОВКИ 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 64
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45870
Власник авторського права: © Мельничук С. А., 2024
Перелік літератури: 1. Дідух Н. А. Кисломолочний напій пробіотичного призначення. Наукові праці ОНАХТ. 2006. С.103-109.
2. Власенко В. В., Крижак Л. М. Напій кисломолочний лікувальнопрофілактичної спрямованості. Матеріали І міжнародної науково-практичної конференції, м. Вінниця, 2015. С. 25-27.
3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості :навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.
4. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.
5. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови.
6. ДСТУ 4556:2006 Молоко сухе швидкорозчинне.
7. ДСТУ 7126:2009 Сиропи. Загальні технічні умови.
8. Кухтин М. Д., Кравченюк Х. Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.
9. Юкало В. Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
10. Перцевий Ф. В, Гурський П. В, Машкін М. І. «Технологія переробки молока». Харків: ХДУХТ, 2006. 378 с.
11. ДСТУ 4539:2006 Простокваша. Технічні умови.
12. ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умови.
13. ДСТУ 4540:2006 Напої ацидофільні. Технічні умови.
14. ДСТУ 4343:2004 Йогурт. Загальні технічні умови.
15. Чагаровський О. П., Ткаченко Н. А., Лисогор Т. А. Хімія молочної сировини: навч. пос. для студ. Вищих навч. закладів. Одеса: «Сімекс–прінт», 2013. 268 с.
16. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. К. : НУХТ, 2012. 311 с.
17. Ромоданова В. О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. К.: НУХТ, 2003. 168 с.
18. Засєкін Д. А., Яремчук О.С. Гігієна та санітарія переробних підприємств: [навч. посібник]; Вінницький національний аграрний університет. Вінниця: ВНАУ, 2018. 348с.
19. Ніконенко В. М. «Обладнання та технологія молочного виробництва» / Ніконенко В. М. К. «Урожай», 1995р.292 с.
20. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. «Технологічне обладнання молочних виробництв». Київ: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. 344 с.
21. Крупа О. М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Тернопіль, 2019. 130 с.
22. Атаманчук П. С., Мендерецький В. В., Пачку О. П., Чорна О. Г. Безпека життєдіяльності (теоретичні основи): Навчальний посібник. Кам'янець-Подільський: Буйницький О. А., 2008. 108 с.
23. Концепція освіти з напрямку «Безпека життя і діяльності людини». «Освіта України», № 50, 12.12.97.
24. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. Львів: Афіша, 2000. 350 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельничук_КР.pdf1,59 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Мельничук С.А..pdf427,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора