Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45870
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorМельничук, Софія Анатоліївна-
dc.contributor.authorMelnychuk, Sofiia-
dc.date.accessioned2024-07-05T11:54:58Z-
dc.date.available2024-07-05T11:54:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationМельничук С. А. Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю 52 т готової продукції за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45870-
dc.description.abstractТема представленої роботи: «Проєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю 52 т готової продукції за добу». Проєктом цеху виробництва ферментованих напоїв передбачено виготовити йогурт полуничний, біокефір, молоко ацидофільне та простоквашу, що виробляються згідно правил та технологічних інструкцій із застосуванням сучасного обладнання, котре забезпечує виробництво кисломолочних напоїв високої якості. У розділі 1 подано техніко-економічне обґрунтування. У розділі 2 – описано технологічну частину. У цьому розділі зроблено технологічні розрахунки ферментованих напоїв, охарактеризовано сировину, що використовували для виготовлення продукції. Тут також представлені ТХК та МБК виготовлення напоїв, організація санітарно-гігієнічної обробки обладнання, підібрано технологічне устаткування та розраховано площі необхідні для даного виробництва. У розділі 3 висвітлено безпеку життєдіяльності та основи охорони праці.uk_UA
dc.description.abstractThe topic of the presented work: "Project of a fermented beverages production workshop with a capacity of 52 tons of finished products per day ". The project of the workshop for the production of fermented beverages provides the production of strawberry yogurt, biokefir, acidophilic milk and sour cream which are produced according to the rules and technological instructions with application of modern equipment that ensure the production of high quality fermented milk drinks. Chapter 1 presents the technical and economic substantiation. Chapter 2 describes the technological part. In this section the technological calculations of fermented drinks are done, raw materials used for the products production are characterized. ТCC and МBC of drinks production, the organization of equipment sanitary and hygienic processing, as well as the technological equipment selection and the calculation of necessary for this production areas are also submitted here.. Chapter 3 covers life safety and the basics of occupational health and safety.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок. 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 19 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 25 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 28 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 30 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 36 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 44 2.5 Підбір технологічного обладнання 47 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 52 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ. 55 ВИСНОВКИ 63 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 64uk_UA
dc.format.extent65-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectвиробництво ферментованих напоїв,production of fermented drinks,uk_UA
dc.subjectпростокваша, sour clotted milkuk_UA
dc.subjectйогурт полуничний, strawberry yogurt,uk_UA
dc.subjectацидофільне молоко,acidophilic milkuk_UA
dc.subjectбіокефір, biokefiruk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва ферментованих напоїв потужністю 52 т готової продукції за добуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a fermented beverages production workshop with a capacity of 52 tons of finished products per dayuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Мельничук С. А., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh Ihorovych-
dc.coverage.placenameТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.146uk_UA
dc.relation.references1. Дідух Н. А. Кисломолочний напій пробіотичного призначення. Наукові праці ОНАХТ. 2006. С.103-109.uk_UA
dc.relation.references2. Власенко В. В., Крижак Л. М. Напій кисломолочний лікувальнопрофілактичної спрямованості. Матеріали І міжнародної науково-практичної конференції, м. Вінниця, 2015. С. 25-27.uk_UA
dc.relation.references3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості :навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references4. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 4556:2006 Молоко сухе швидкорозчинне.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 7126:2009 Сиропи. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references8. Кухтин М. Д., Кравченюк Х. Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.uk_UA
dc.relation.references9. Юкало В. Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references10. Перцевий Ф. В, Гурський П. В, Машкін М. І. «Технологія переробки молока». Харків: ХДУХТ, 2006. 378 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 4539:2006 Простокваша. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 4540:2006 Напої ацидофільні. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 4343:2004 Йогурт. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references15. Чагаровський О. П., Ткаченко Н. А., Лисогор Т. А. Хімія молочної сировини: навч. пос. для студ. Вищих навч. закладів. Одеса: «Сімекс–прінт», 2013. 268 с.uk_UA
dc.relation.references16. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. К. : НУХТ, 2012. 311 с.uk_UA
dc.relation.references17. Ромоданова В. О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. К.: НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references18. Засєкін Д. А., Яремчук О.С. Гігієна та санітарія переробних підприємств: [навч. посібник]; Вінницький національний аграрний університет. Вінниця: ВНАУ, 2018. 348с.uk_UA
dc.relation.references19. Ніконенко В. М. «Обладнання та технологія молочного виробництва» / Ніконенко В. М. К. «Урожай», 1995р.292 с.uk_UA
dc.relation.references20. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. «Технологічне обладнання молочних виробництв». Київ: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references21. Крупа О. М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Тернопіль, 2019. 130 с.uk_UA
dc.relation.references22. Атаманчук П. С., Мендерецький В. В., Пачку О. П., Чорна О. Г. Безпека життєдіяльності (теоретичні основи): Навчальний посібник. Кам'янець-Подільський: Буйницький О. А., 2008. 108 с.uk_UA
dc.relation.references23. Концепція освіти з напрямку «Безпека життя і діяльності людини». «Освіта України», № 50, 12.12.97.uk_UA
dc.relation.references24. Жидецький В.Ц., Джигирей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. Львів: Афіша, 2000. 350 с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельничук_КР.pdf1,59 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Мельничук С.А..pdf427,27 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора