Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45856
Titel: Проєкт цеху з виробництва масла солодковершкового та спредів потужністю переробки незбираного молока 50 т/добу
Övriga titlar: Project of a cream butter and spreads production workshop with a processing capacity of 50 tons of whole milk per day
Författare: Воробчук, Іван Миколайович
Vorobchuk, Ivan
Bibliographic description (Ukraine): Воробчук І. М. Проєкт цеху з виробництва масла солодковершкового та спредів потужністю переробки незбираного молока 50 т/добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 60 с.
Utgivningsdatum: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 5-jul-2024
Utgivare: ТНТУ імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ імені Івана Пулюя
Supervisor: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Committee members: Зварич, Наталія Миколаївна
Zvarych, Natalia
UDC: 637.2
Nyckelord: молоко
масло
спред
маслоробна галузь
маслянка
milk
butter
spread
butter industry
buttermilk
Page range: 60
Sammanfattning: Дана робота передбачає проєктування цеху з виробництва масла солодковершкового та спредів потужністю переробки 50 т/добу молока незбираного. В роботі висвітлено процес та технологію виробництва масла та спредів способом перетворення високожирних вершків. Продукти запроєктованого асортименту є корисними та популярними. В техніко-економічній частині обґрунтовано місце розташування проєктованого підприємства. Наведено характеристику сиронинної зони та шляхи реалізації продукції. Друга, технологічна частина, містить розрахунки, зокрема кількості продуктції асортиментного ряду, що може бути виготовленою із заданої кількості вхідної сировини, обладнання, що забезпечуватиме виробництво запланованих продуктів та площ приміщень, що необхідні для проведення виробництва. Також в цьому розділі наведені схеми технохімічного та мікробіологічного контролю й нормативні характеристики готових продуктів. Питання про безпеку життєдіяльності та основи охорони праці представлені в третьому розділі. На завершення подані перелік посилань та висновки по роботі.
This work involves the design of a workshop for the production of sweet cream butter and spreads with a processing capacity of 50 tons per day of whole milk. The work highlights the process and technology of producing butter and spreads by converting high-fat cream. The products of the designed assortment are useful and popular. The technical and economic part substantiates the location of the designed enterprise. It provides a description of the raw material zone and ways of products realization. The second, technological part, contains calculations, in particular the quantity of the assortment products that can be produced from the given amount of raw material, the equipment that will ensure the production of the planned products, and the areas of premises necessary for production. This section also includes schemes of techno-chemical and microbiological control and normative characteristics of the finished products. Issues of life safety and the basics of occupational safety are presented in the third section. Finally, a list of references and conclusions on the work are presented.
Content: ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 19 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 22 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 26 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 29 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 30 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 37 2.5 Підбір технологічного обладнання 38 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 44 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 49 ВИСНОВКИ 55 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 56 ДОДАТКИ 59
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45856
Copyright owner: © Воробчук І. М., 2024
References (Ukraine): 1. Поліщук Г. Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. К.: НУХТ, 2013. 502 с.
2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. К.: Вища освіта, 2006. 351 с.
3. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2015. 431 с.
4. Закарпатська область [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу https://uk.wikipedia.org/wiki/Закарпатська_область.
5. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
6. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо- кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т. Тернопіль: ТНТУ, 2022. 86 с.
7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.
8. Спред солодковершковий «Пікантний з сіллю»: пат. 77566 Україна. № 201207188; заявл. 13.06.2012; опубл. 25.02.2013, Бюл. №4. 6 с.
9. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови.
10. Юкало В. Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
11. ДСТУ 8131:2015 Вершки-сировина. Технічні умови.
12. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.
13. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. Харків: ХДУХТ, 2018. 202 с.
14. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.: НУХТ. 86 c.
15. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник. МОН молоді та спорту України. Київ : НУХТ, 2011. 210 с.
16. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови.
17. ДСТУ 4445:2005. Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умови.
18. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: Навч. посіб. К.: НУХТ, 2003. 168 с.
19. Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.
20. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. К.: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.
21. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, Київ.: Фірма «Інкос», 2007. 344 с.
22. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Тернопіль, 2019. 130 с.
23. Охорона праці: навч. посіб. для самостійної підготовки студентів фармац. ф-ту спец. «Фармація» та «ТПКЗ» заочної форми навчання / уклад. О. І. Панасенко та ін. Запоріжжя : ЗДМУ, 2015. 117 с.
24. Безпека життєдіяльності: підручник. / О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін. К. : «Центр учбової літератури», 2013. 448 с.
Content type: Bachelor Thesis
Samling:181 — Харчові технології (бакалаври)

Fulltext och övriga filer i denna post:
Fil Beskrivning StorlekFormat 
Воробчук_КР.pdf3,83 MBAdobe PDFVisa/Öppna
Авторська довідка_Воробчук І.М..pdf413,63 kBAdobe PDFVisa/Öppna


Materialet i DSpace är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!

Administrativa verktyg