Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45856
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorВоробчук, Іван Миколайович-
dc.contributor.authorVorobchuk, Ivan-
dc.date.accessioned2024-07-05T09:46:36Z-
dc.date.available2024-07-05T09:46:36Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationВоробчук І. М. Проєкт цеху з виробництва масла солодковершкового та спредів потужністю переробки незбираного молока 50 т/добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 60 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45856-
dc.description.abstractДана робота передбачає проєктування цеху з виробництва масла солодковершкового та спредів потужністю переробки 50 т/добу молока незбираного. В роботі висвітлено процес та технологію виробництва масла та спредів способом перетворення високожирних вершків. Продукти запроєктованого асортименту є корисними та популярними. В техніко-економічній частині обґрунтовано місце розташування проєктованого підприємства. Наведено характеристику сиронинної зони та шляхи реалізації продукції. Друга, технологічна частина, містить розрахунки, зокрема кількості продуктції асортиментного ряду, що може бути виготовленою із заданої кількості вхідної сировини, обладнання, що забезпечуватиме виробництво запланованих продуктів та площ приміщень, що необхідні для проведення виробництва. Також в цьому розділі наведені схеми технохімічного та мікробіологічного контролю й нормативні характеристики готових продуктів. Питання про безпеку життєдіяльності та основи охорони праці представлені в третьому розділі. На завершення подані перелік посилань та висновки по роботі.uk_UA
dc.description.abstractThis work involves the design of a workshop for the production of sweet cream butter and spreads with a processing capacity of 50 tons per day of whole milk. The work highlights the process and technology of producing butter and spreads by converting high-fat cream. The products of the designed assortment are useful and popular. The technical and economic part substantiates the location of the designed enterprise. It provides a description of the raw material zone and ways of products realization. The second, technological part, contains calculations, in particular the quantity of the assortment products that can be produced from the given amount of raw material, the equipment that will ensure the production of the planned products, and the areas of premises necessary for production. This section also includes schemes of techno-chemical and microbiological control and normative characteristics of the finished products. Issues of life safety and the basics of occupational safety are presented in the third section. Finally, a list of references and conclusions on the work are presented.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 19 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 22 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 26 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 29 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 30 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 37 2.5 Підбір технологічного обладнання 38 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 44 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 49 ВИСНОВКИ 55 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 56 ДОДАТКИ 59uk_UA
dc.format.extent60-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectмаслоuk_UA
dc.subjectспредuk_UA
dc.subjectмаслоробна галузьuk_UA
dc.subjectмаслянкаuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectspreaduk_UA
dc.subjectbutter industryuk_UA
dc.subjectbuttermilkuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла солодковершкового та спредів потужністю переробки незбираного молока 50 т/добуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a cream butter and spreads production workshop with a processing capacity of 50 tons of whole milk per dayuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Воробчук І. М., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.2uk_UA
dc.relation.references1. Поліщук Г. Є., Грек О. В., Скорченко Т. А. та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. К.: НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. К.: Вища освіта, 2006. 351 с.uk_UA
dc.relation.references3. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек, Н. М. Ющенко, Т. Г. Осьмак та ін. ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2015. 431 с.uk_UA
dc.relation.references4. Закарпатська область [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу https://uk.wikipedia.org/wiki/Закарпатська_область.uk_UA
dc.relation.references5. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references6. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо- кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т. Тернопіль: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references8. Спред солодковершковий «Пікантний з сіллю»: пат. 77566 Україна. № 201207188; заявл. 13.06.2012; опубл. 25.02.2013, Бюл. №4. 6 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references10. Юкало В. Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 8131:2015 Вершки-сировина. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references12. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references13. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. Харків: ХДУХТ, 2018. 202 с.uk_UA
dc.relation.references14. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. К.: НУХТ. 86 c.uk_UA
dc.relation.references15. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посібник. МОН молоді та спорту України. Київ : НУХТ, 2011. 210 с.uk_UA
dc.relation.references16. ДСТУ 4399-2005. Масло вершкове. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references17. ДСТУ 4445:2005. Спреди та суміші жирові. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references18. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: Навч. посіб. К.: НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references19. Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.uk_UA
dc.relation.references20. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. К.: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references21. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, Київ.: Фірма «Інкос», 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references22. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Тернопіль, 2019. 130 с.uk_UA
dc.relation.references23. Охорона праці: навч. посіб. для самостійної підготовки студентів фармац. ф-ту спец. «Фармація» та «ТПКЗ» заочної форми навчання / уклад. О. І. Панасенко та ін. Запоріжжя : ЗДМУ, 2015. 117 с.uk_UA
dc.relation.references24. Безпека життєдіяльності: підручник. / О. І. Запорожець, Б. Д. Халмурадов, В. І. Применко та ін. К. : «Центр учбової літератури», 2013. 448 с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Воробчук_КР.pdf3,83 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Воробчук І.М..pdf413,63 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора