Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45838
Заглавие: Проєкт цеху молочно-білкових продуктів потужністю 68 т молока незбираного за добу
Други Заглавия: Project of a dairy-protein products workshop with a capacity of 68 tons of whole milk per day.
Автори: Лиховід, Даніїл Артурович
Lykhovid, Daniil
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Лиховід Д.А. Проєкт цеху молочно-білкових продуктів потужністю 68 т молока незбираного за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 65 с.
Дата на Публикуване: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 4-Юли-2024
Издател: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Committee members: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Ihor Yaroslavovych
UDC: 637.1
Ключови Думи: молоко, mikl
молочно-білкові продукти,dairy-protein products
сир кисломолочний, curd
сиркові вироби, curd articles
Page range: 65
Резюме: При виконанні кваліфікаційної роботи за мету було поставлено спроектувати цех із виробництва молочно-білкових продуктів за умови перероблення 68 т молока незбираного впродовж доби. У першому розділ обґрунтовано доцільність проєктування цеху в м. Полтава для організації у ньому виробництва кисломолочного сиру з м.ч.ж. 9% і нежирного, а також десерту сиркового і маси сиркової з томатом та перцем, які характеризуються досить високою харчовою цінністю за рахунок високого вмісту білку і можуть бути рекомендовані до щоденного споживання. Другий розділ містить продуктові розрахунки зазначеного переліку молочно-білкових продуктів. Тут також детально описано технологію їх виробництва і зазначені вимоги як до сировини, так і до готової продукції. Обов’язковою складовою виробництва є ретельний контроль ведення технологічного процесу, тому у цьому розділі також наведено особливості технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва продуктів обраного асортименту. Зроблено також вибір обладнання, яке необхідно для виробництва сиру кисломолочного та сиркових виробів, розраховано площі приміщень цеху. У третьому розділ зазначено, якими повинні бути оптимальні умови у виробничих приміщеннях; описано порядок дій у разі виникнення пожежі, повеней та паводків, хімічної і радіаційної небезпеки. У результаті виконання роботи зроблено висновки. В роботі наведено список використаної під час її виконання літератури.
During the completion of the qualification work, the aim was set to design a workshop for the production of dairy-protein products that can provide processing 68 tons of whole milk per day. The first section justifies the feasibility of designing a workshop in the city of Poltava to organize the production of 9% fat and fat-free curd, as well as curd dessert and curd mass with tomato and pepper, which are characterized by a fairly high nutritional value due to the high protein content and can be recommended for daily consumption. The second section contains product calculations for the listed dairy-protein products. It also details the technology of their production and specifies the requirements for both raw materials and finished products. An essential component of production is the thorough control of the technological process, so this section also outlines the features of technochemical and microbiological control of the production of the chosen product range. Also selected the equipment necessary for the production of cottage cheese and curd products, and calculated the areas of the workshop premises. The third section specifies the optimal conditions in the production premises and describes the procedures in case of fire, floods, chemical and radiation hazards. As a result of the work, conclusions were drawn. The work also includes a list of literature used during its creation.
Content: ВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 7 1.2 Характеристика сировинної зони 9 1.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 21 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 22 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 22 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 27 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 30 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 31 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 35 2.5 Підбір технологічного обладнання 38 2.6 Розрахунок площ приміщень проектованого цеху 44 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 48 3.1 Заходи, які забезпечують створення оптимальних метеорологічних умов в цеху 48 3.2 Надзвичайні ситуації, викликані пожежами, техногенними та природніми причинами 50 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 57 ДОДАТКИ 60
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45838
Copyright owner: © Лиховід Д.А., 2024
References (Ukraine): 1. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. К.: Каравела, 2007. 408 с.
2. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».
3. ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Загальні технічні умови»
4. ДСТУ 4503:2005 «Сиркові вироби. Загальні технічні умови».
5. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. 344 с.
6. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. К.: Каравела, 2009.
7. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Підручник / В.Ц. Жидецький. Львів: Афіша, 2004. – 319 с.
8. Закон України «Про молоко і молочні продукти»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). 2004. № 47. С. 513.
9. Закон України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). 1998. № 22. С. 115.
10. Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств : підручник / І. Г. Бабанов, О. М. Гавва, О. І. Бабанова [та ін.] ; Нац. ун–т харч. технол. Київ : Інкос, 2019. 718 с.
11. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.
12. Мардар М.Р. Основні тенденції розвитку ринку молочної продукції і методи її просування / М.Р. Мардар, Г.М. Лозовська, С.А. Памбук, К.Г. Гожелова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. 2019. Вип. 4. С. 12-19.
13. Методичні вказівки до виконання курсового проєкту здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. Тернопіль: ТНТУ, 2021. 57 с.
14. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
15. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.
16. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. К.: Вища освіта, 2006. 351 с.: іл.
17. Молокопереробка. Промисловий інжиніринг : підручник / С.В. Іванов, О.В. Грек, Т.Г. Осьмак. Київ : НУХТ, 2017. – 275 с.
18. Пирог Т.П. Харчова біотехнологія / Т.П. Пирог, М.М. Антонюк, О.І. Скроцька, Н.Ф. Кігель. Київ : Видавництво Ліра-К, 2016. 408 с.
19. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. К.; ЦП «Компринт», 2018. 218 с.
20. Технологія молочних продукті: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 502 с.
21. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред.. Т.А. Скорченко. Вінниця: Нова Книга, 2005. 264 с.
22. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. К.: НУХТ, 2013. 343 с.
23. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів. Довідник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров. К.: НУХТ, 2012. – 311с.
24. Шоботов В.М. Цивільна оборона: Навчальний посібник: Вид. 2-ге, перероб. К.: Центр навчальної літератури, 2006. 438 с.
25. Юкало В.Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока: монографія. Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 372 c.
26. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
27. Ярошевська В.М. Безпека життєдіяльності. Підручник. 2-е вид. К.: ВД «Професіонал», 2006. 560 с.
Content type: Bachelor Thesis
Показва се в Колекции:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
КР_Лиховід Д.А.pdf2,46 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне
Лиховід Д.А._авторська_довідка.pdf327,04 kBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти