Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45838
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorЛиховід, Даніїл Артурович-
dc.contributor.authorLykhovid, Daniil-
dc.date.accessioned2024-07-04T20:27:58Z-
dc.date.available2024-07-04T20:27:58Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationЛиховід Д.А. Проєкт цеху молочно-білкових продуктів потужністю 68 т молока незбираного за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 65 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45838-
dc.description.abstractПри виконанні кваліфікаційної роботи за мету було поставлено спроектувати цех із виробництва молочно-білкових продуктів за умови перероблення 68 т молока незбираного впродовж доби. У першому розділ обґрунтовано доцільність проєктування цеху в м. Полтава для організації у ньому виробництва кисломолочного сиру з м.ч.ж. 9% і нежирного, а також десерту сиркового і маси сиркової з томатом та перцем, які характеризуються досить високою харчовою цінністю за рахунок високого вмісту білку і можуть бути рекомендовані до щоденного споживання. Другий розділ містить продуктові розрахунки зазначеного переліку молочно-білкових продуктів. Тут також детально описано технологію їх виробництва і зазначені вимоги як до сировини, так і до готової продукції. Обов’язковою складовою виробництва є ретельний контроль ведення технологічного процесу, тому у цьому розділі також наведено особливості технохімічного та мікробіологічного контролю виробництва продуктів обраного асортименту. Зроблено також вибір обладнання, яке необхідно для виробництва сиру кисломолочного та сиркових виробів, розраховано площі приміщень цеху. У третьому розділ зазначено, якими повинні бути оптимальні умови у виробничих приміщеннях; описано порядок дій у разі виникнення пожежі, повеней та паводків, хімічної і радіаційної небезпеки. У результаті виконання роботи зроблено висновки. В роботі наведено список використаної під час її виконання літератури.uk_UA
dc.description.abstractDuring the completion of the qualification work, the aim was set to design a workshop for the production of dairy-protein products that can provide processing 68 tons of whole milk per day. The first section justifies the feasibility of designing a workshop in the city of Poltava to organize the production of 9% fat and fat-free curd, as well as curd dessert and curd mass with tomato and pepper, which are characterized by a fairly high nutritional value due to the high protein content and can be recommended for daily consumption. The second section contains product calculations for the listed dairy-protein products. It also details the technology of their production and specifies the requirements for both raw materials and finished products. An essential component of production is the thorough control of the technological process, so this section also outlines the features of technochemical and microbiological control of the production of the chosen product range. Also selected the equipment necessary for the production of cottage cheese and curd products, and calculated the areas of the workshop premises. The third section specifies the optimal conditions in the production premises and describes the procedures in case of fire, floods, chemical and radiation hazards. As a result of the work, conclusions were drawn. The work also includes a list of literature used during its creation.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 7 1.2 Характеристика сировинної зони 9 1.3 Обґрунтування асортименту молочної продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 10 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 21 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 22 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 22 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 27 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 30 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 31 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 35 2.5 Підбір технологічного обладнання 38 2.6 Розрахунок площ приміщень проектованого цеху 44 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 48 3.1 Заходи, які забезпечують створення оптимальних метеорологічних умов в цеху 48 3.2 Надзвичайні ситуації, викликані пожежами, техногенними та природніми причинами 50 ВИСНОВКИ 56 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 57 ДОДАТКИ 60uk_UA
dc.format.extent65-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолоко, mikluk_UA
dc.subjectмолочно-білкові продукти,dairy-protein productsuk_UA
dc.subjectсир кисломолочний, curduk_UA
dc.subjectсиркові вироби, curd articlesuk_UA
dc.titleПроєкт цеху молочно-білкових продуктів потужністю 68 т молока незбираного за добуuk_UA
dc.title.alternativeProject of a dairy-protein products workshop with a capacity of 68 tons of whole milk per day.uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Лиховід Д.А., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСтадник, Ігор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberStadnyk, Ihor Yaroslavovych-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. К.: Каравела, 2007. 408 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 3662:2018 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4554:2006 «Сир кисломолочний. Загальні технічні умови»uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4503:2005 «Сиркові вироби. Загальні технічні умови».uk_UA
dc.relation.references5. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references6. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності. Підручник. К.: Каравела, 2009.uk_UA
dc.relation.references7. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Підручник / В.Ц. Жидецький. Львів: Афіша, 2004. – 319 с.uk_UA
dc.relation.references8. Закон України «Про молоко і молочні продукти»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). 2004. № 47. С. 513.uk_UA
dc.relation.references9. Закон України «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання»: // Відомості Верховної Ради України (ВВР). 1998. № 22. С. 115.uk_UA
dc.relation.references10. Інноваційне обладнання молокопереробних підприємств : підручник / І. Г. Бабанов, О. М. Гавва, О. І. Бабанова [та ін.] ; Нац. ун–т харч. технол. Київ : Інкос, 2019. 718 с.uk_UA
dc.relation.references11. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.uk_UA
dc.relation.references12. Мардар М.Р. Основні тенденції розвитку ринку молочної продукції і методи її просування / М.Р. Мардар, Г.М. Лозовська, С.А. Памбук, К.Г. Гожелова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. 2019. Вип. 4. С. 12-19.uk_UA
dc.relation.references13. Методичні вказівки до виконання курсового проєкту здобувачами освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. Тернопіль: ТНТУ, 2021. 57 с.uk_UA
dc.relation.references14. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references15. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references16. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія молока і молочних продуктів: Навчальне видання. К.: Вища освіта, 2006. 351 с.: іл.uk_UA
dc.relation.references17. Молокопереробка. Промисловий інжиніринг : підручник / С.В. Іванов, О.В. Грек, Т.Г. Осьмак. Київ : НУХТ, 2017. – 275 с.uk_UA
dc.relation.references18. Пирог Т.П. Харчова біотехнологія / Т.П. Пирог, М.М. Антонюк, О.І. Скроцька, Н.Ф. Кігель. Київ : Видавництво Ліра-К, 2016. 408 с.uk_UA
dc.relation.references19. Савченко О.А., Грек О.В., Красуля О.О. Сучасні технології молочних продуктів: Підручник. К.; ЦП «Компринт», 2018. 218 с.uk_UA
dc.relation.references20. Технологія молочних продукті: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references21. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред.. Т.А. Скорченко. Вінниця: Нова Книга, 2005. 264 с.uk_UA
dc.relation.references22. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. К.: НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references23. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів. Довідник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров. К.: НУХТ, 2012. – 311с.uk_UA
dc.relation.references24. Шоботов В.М. Цивільна оборона: Навчальний посібник: Вид. 2-ге, перероб. К.: Центр навчальної літератури, 2006. 438 с.uk_UA
dc.relation.references25. Юкало В.Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока: монографія. Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 372 c.uk_UA
dc.relation.references26. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references27. Ярошевська В.М. Безпека життєдіяльності. Підручник. 2-е вид. К.: ВД «Професіонал», 2006. 560 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Лиховід Д.А.pdf2,46 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Лиховід Д.А._авторська_довідка.pdf327,04 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора