Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45832
Назва: Проєкт цеху кисломолочних продуктів потужністю 76 т молока незбираного за добу
Інші назви: Project of fermented milk products workshop with a capacity of 76 tons of whole milk per day
Автори: Сікора, Володимир Михайлович
Sikora, Volodymyr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Сікора В.М. Проєкт цеху кисломолочних продуктів потужністю 76 т молока незбираного за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 56 с.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 4-лип-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.1
Теми: молоко, milk
кисломолочний продукт, fermented milk product
сквашування, acidification
кефір, kefir
ряжанка, rhazhenka
ацидофільне молоко, acidophilic milk
йогурт, yogurt
Діапазон сторінок: 56
Короткий огляд (реферат): У роботі ми здійснимо розробку проєкту цеху кисломолочних продуктів. Потужність підприємства 76 т молока за добу. Пояснювальна записка складається із трьох розділів. У першому подане техніко-економічне обґрунтування проєкту, зокрема, встановлено доцільність асортименту, обране місто для спорудження проєктованого підприємства, пояснено канали реалізації. Другий розділ – технологічна частина найбільший за обсягом. У ньому проведено розрахунок сировини та продуктів, вибрано і обґрунтовано технологічні процеси та режими виробництва, вказано норми сировини та готової продукції, описано технологію продуктів, встановлено технохімічний і мікробіологічний контроль для асортименту. Також в цьому розділі проведено розрахунки площ та підбір виробничого обладнання. Питання із тем безпеки життєдіяльності і охорони праці подані в останньому розділі. Перелічено список літературних джерел. Графічна частина роботи виконана після здійснення розрахунків проєкту та вибору технологій
In this work, we will develop a project for a dairy products workshop. The enterprise has a capacity of 76 tons of milk per day. The explanatory note consists of three sections. The first section presents the technical and economic justification of the project, including the feasibility of the product range, the chosen city for the construction of the planned enterprise, and the explanation of the sales channels. The second section, the technological part, is the largest in volume. It includes calculations of raw materials and products, selection and justification of technological processes and production regimes, norms of raw materials and finished products, descriptions of product technologies, and the establishment of technical-chemical and microbiological control for the product range. This section also includes calculations of areas and selection of production equipment. The third section addresses issues related to life safety and occupational health. A list of literary sources is provided. The graphical part of the work is performed after the project calculations and technology selection.
Зміст: ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 20 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 21 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 21 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 30 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту. 33 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 33 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 38 2.5 Підбір технологічного обладнання 39 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 49 ВИСНОВКИ 53 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 54
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45832
Власник авторського права: © Сікора В.М., 2024
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с
2. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 с
3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.
4. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с.
5. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
6. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://kurkul.com/spetsproekty/1006-karta-pleminnogo-molochnogo-i-molochno-myasnogo-skotarstva
7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.
8. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с.
9. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Text
10. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.
11. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.
12. ДСТУ 4343:2004. Йогурти. Загальні технічні умови. [чинний від 2005-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005.
13. ДСТУ 4565:2006 Ряжанка та варенець. Технічні умови. [чинний від 2007-04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.
14. ДСТУ 4540:2006 Напої ацидофільні. Технічні умови. [чинний від 2007-04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.
15. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. – 150 с.
16. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
17. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.
18. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с.
19. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.
20. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.
21. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.
22. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.
23. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. – К.: Каравела, 2007. 408 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Сікора В.М..pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Сікора_авторська_довідка.pdf326,41 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора