Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45832
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСторож, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorStorozh, Liudmyla-
dc.contributor.authorСікора, Володимир Михайлович-
dc.contributor.authorSikora, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-07-04T19:44:23Z-
dc.date.available2024-07-04T19:44:23Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationСікора В.М. Проєкт цеху кисломолочних продуктів потужністю 76 т молока незбираного за добу : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45832-
dc.description.abstractУ роботі ми здійснимо розробку проєкту цеху кисломолочних продуктів. Потужність підприємства 76 т молока за добу. Пояснювальна записка складається із трьох розділів. У першому подане техніко-економічне обґрунтування проєкту, зокрема, встановлено доцільність асортименту, обране місто для спорудження проєктованого підприємства, пояснено канали реалізації. Другий розділ – технологічна частина найбільший за обсягом. У ньому проведено розрахунок сировини та продуктів, вибрано і обґрунтовано технологічні процеси та режими виробництва, вказано норми сировини та готової продукції, описано технологію продуктів, встановлено технохімічний і мікробіологічний контроль для асортименту. Також в цьому розділі проведено розрахунки площ та підбір виробничого обладнання. Питання із тем безпеки життєдіяльності і охорони праці подані в останньому розділі. Перелічено список літературних джерел. Графічна частина роботи виконана після здійснення розрахунків проєкту та вибору технологійuk_UA
dc.description.abstractIn this work, we will develop a project for a dairy products workshop. The enterprise has a capacity of 76 tons of milk per day. The explanatory note consists of three sections. The first section presents the technical and economic justification of the project, including the feasibility of the product range, the chosen city for the construction of the planned enterprise, and the explanation of the sales channels. The second section, the technological part, is the largest in volume. It includes calculations of raw materials and products, selection and justification of technological processes and production regimes, norms of raw materials and finished products, descriptions of product technologies, and the establishment of technical-chemical and microbiological control for the product range. This section also includes calculations of areas and selection of production equipment. The third section addresses issues related to life safety and occupational health. A list of literary sources is provided. The graphical part of the work is performed after the project calculations and technology selection.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 20 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 21 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 21 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 30 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту. 33 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 33 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 38 2.5 Підбір технологічного обладнання 39 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 49 ВИСНОВКИ 53 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 54uk_UA
dc.format.extent56-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолоко, milkuk_UA
dc.subjectкисломолочний продукт, fermented milk productuk_UA
dc.subjectсквашування, acidificationuk_UA
dc.subjectкефір, kefiruk_UA
dc.subjectряжанка, rhazhenkauk_UA
dc.subjectацидофільне молоко, acidophilic milkuk_UA
dc.subjectйогурт, yogurtuk_UA
dc.titleПроєкт цеху кисломолочних продуктів потужністю 76 т молока незбираного за добуuk_UA
dc.title.alternativeProject of fermented milk products workshop with a capacity of 76 tons of whole milk per dayuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Сікора В.М., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 сuk_UA
dc.relation.references2. Технологія незбираномолочних продуктів : навч. посібник / Т. А. Скорченко, Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, О. В. Кочубей ; Нац. ун-т харч. технол. – Вінниця : Нова Книга, 2005. – 264 сuk_UA
dc.relation.references3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с.uk_UA
dc.relation.references4. Грек О. В. Молокопереробка. Інновації : підручник / О. В. Грек, О. О. Красуля ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2017. – 390 с.uk_UA
dc.relation.references5. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references6. [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://kurkul.com/spetsproekty/1006-karta-pleminnogo-molochnogo-i-molochno-myasnogo-skotarstvauk_UA
dc.relation.references7. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references8. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ НУХТ, 2012. – 311с.uk_UA
dc.relation.references9. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Textuk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4343:2004. Йогурти. Загальні технічні умови. [чинний від 2005-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 4565:2006 Ряжанка та варенець. Технічні умови. [чинний від 2007-04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 4540:2006 Напої ацидофільні. Технічні умови. [чинний від 2007-04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007.uk_UA
dc.relation.references15. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. – 150 с.uk_UA
dc.relation.references16. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references17. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references18. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с.uk_UA
dc.relation.references19. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. - 130 с.uk_UA
dc.relation.references20. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references21. Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. Технологічне обладнання молочних виробництв, - Київ.: Фірма «Інкос», 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references22. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.uk_UA
dc.relation.references23. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. – К.: Каравела, 2007. 408 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Сікора В.М..pdf1,28 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Сікора_авторська_довідка.pdf326,41 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора