Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45809
Title: Проєкт реконструкції цеху ТОВ «Продлюкс плюс» у м. Тернопіль для розширення асортименту житніх виробів із солодом
Other Titles: Reconstruction project of the workshop at LLC "Prodlyuks Plus" in Ternopil city to expand the assortment of rye products with malt
Authors: Божик, Лілія Іванівна
Bozhyk, Liliia
Bibliographic description (Ukraine): Божик Л. І. Проєкт реконструкції цеху ТОВ «Продлюкс плюс» у м. Тернопіль для розширення асортименту житніх виробів із солодом : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 84 с.
Issue Date: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 4-Jul-2024
Publisher: ТНТУ імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ імені Івана Пулюя
Supervisor: Лялик, Анастасія Тарасівна
Lialyk, Anastasiia
Committee members: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
UDC: 664.644
Keywords: проєкт, project
цех, shop
обладнання, equipment
хліб «Карельський», «Karelian» bread
хліб «Ризький», «Riga» bread
піч, oven
тістомісильне устаткування, kneading equipment
Page range: 84
Abstract: Темою кваліфікаційної роботи є «Проєкт реконструкції цеху ТОВ «Продлюкс плюс» у м. Тернопіль з метою розширення асортименту житніх виробів з солодом». Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, списку використаної літератури, до якої входить 22 позиції. Загальний обсяг роботи становить 84 сторінки, в яких використано 99 формул, а також наведено 23 таблиці. Згідно з завданням, передбачено виробництво хліба «Карельський» з пшеничного борошна другого сорту та борошна житнього сіяного масою 0,5 кг, та хліба «Ризький» з пшеничного борошна першого сорту та борошна житнього сіяного масою 0,8 кг. Першим розділом даної роботи є техніко-економічне обґрунтування проєкту. До нього відносяться: історія заснування підприємства та перспективи його розвитку, техніко-економічна характеристика, яка, зокрема, включає SWOT-аналіз реконструкції цеху, обґрунтування асортименту, характеристика сировинної зони та каналів збуту. Другий розділ бакалаврської кваліфікаційної роботи містить технологічну частину, яка включає теоретичний опис основних технологічних процесів та необхідні технологічні розрахунки, до яких відносяться: обчислення продуктивності печей, пофазних та виробничих рецептур, технологічних параметрів, виходу виробів, витрати сировини, площ для зберігання сировини та продукції тощо. Також у цьому розділі здійснюється підбір технологічного обладнання. У третьому розділі розкриті аспекти безпеки життєдіяльності та охорони праці Також до кваліфікаційної роботи входять 5 листів креслення, де наведено план цеху, поздовжній розріз та поперечний переріз цеху в осях а також апаратурно-технологічні схеми виробництва
The topic of the qualification work is "Reconstruction project of the workshop at LLC "Prodlyuks Plus" in Ternopil city to expand the assortment of rye products with malt" The qualification work consists of an introduction, three sections, a list of used literature, which includes 22 items. The total volume of the work is 84 pages, in which 99 formulas are used, and 23 tables are also given. According to the task, the production of "Karelian" bread from second-grade wheat flour and rye seeded flour weighing 0.5 kg, and "Ryzky" bread from first-grade wheat flour and rye seeded flour weighing 0.8 kg is planned. The first section of this work is the technical and economic justification of the project. It includes: the history of the establishment of the enterprise and prospects for its development, technical and economic characteristics, which, in particular, includes a SWOT analysis of the reconstruction of the workshop, justification of the assortment, characteristics of the raw material area and sales channels. The second section of the bachelor's qualification work contains the technological part, which includes a theoretical description of the main technological processes and the necessary technological calculations, which include: calculation of the productivity of furnaces, phase and production recipes, technological parameters, output of products, consumption of raw materials, areas for storage of raw materials and products, etc. Also in this section selection of technological equipment is carried out. In the third chapter, the aspects of life safety and occupational health are disclosed Also, the qualification work includes 5 sheets of drawings, which show the plan of the workshop, the longitudinal section and the transverse section of the workshop in the axes, as well as equipment and technological schemes of production.
Content: ВСТУП 6 1.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ 8 1.1 Історія та техніко-економічна характеристика підприємства 8 1.2. Характеристика сировинної зони 10 1.3. Обґрунтування асортименту продукції 10 1.4. Характеристика каналів реалізації продукції 11 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Визначення заходів для реконструкції пекарні з метою розширення асортименту 12 2.2 Вибір обґрунтування та опис технологічних схем 13 2.2.1 Технологічні схеми виробництва 14 2.1.2 Опис технологічних схем виробництва 16 2.3 Характеристика сировини 19 2.4 Технологічні розрахунки 22 2.4.1 Вихідні дані 22 2.4.2 Розрахунок продуктивності печі 25 2.4.3 Розрахунок пофазних рецептур 27 2.4.4 Розрахунок виходу виробів 37 2.4.5 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 44 2.4.6 Розрахунок витрат сировини, площ складських приміщень для сировини, площ холодильних камер та складів готової продукції 51 2.4.7 Розрахунок і підбір технологічного обладнання 57 2.5 Технохімічний контроль 73 3.БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОХОРОНА ПРАЦІ 78 3.1 Вплив діяльності людини на довкілля 78 3.2 Долікарська допомога при харчових отруєннях 79 3.3 Протипожежні заходи в технологічному процесі виробництва цеху. 80 ВИСНОВКИ 82 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 83
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45809
Copyright owner: © Божик Л. І., 2024
References (Ukraine): 1. ГСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови
2. ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні умови
3. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови.
4. ДСТУ 4623:2023 Цукор. Технічні умови
5. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови
6. ДСТУ 4282:2018 Солод пивоварний ячмінний. Загальні технічні умови
7. ДСТУ 4498:2005 Патока крохмальна. Технічні умови
8. ДСТУ 8007:2015 Прянощі. Коріандр. Технічні умови
9. ДСТУ ISO 7386:2019 Насіння анісове (Pimpinella anisum Linnaeus). Технічні умови
10. ДСТУ 8494:2015; 8471:2015 Сухофрукти. Технічні умови
11. ДСТУ ISO 6465:2003 Кмин цілий (Cuminum cyminum Linnaeus). Технічні умови
12. ДСТУ 7525:2014 Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості
13. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с
14. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010.
15. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
16. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. / Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с
Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
18. Youcontrol, досьє компанії «Продлюкс Плюс» (електронний ресурс) URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/38303253/
19. StudFiles, Контроль технологічного процесу, (електронний ресурс) URL: https://studfile.net/preview/5585169/page:8/
20. Сай І.О. Технохімконтроль та його значення на виробництва, Бібліотека методичних матеріалів ( електронний ресурс) URL: https://vseosvita.ua/library/tehnohimkontrol-ta-jogo-znacenna-na-virobnictvi-436234.html
21. Довкілля – мовчазна жертва війни: як російська армія вчиняє екологічні злочини й порушує права людини, LB.UA (електронний ресурс). URL: http://surl.li/uhuvz
22. Янко Р.М. Перша допомога при харчових отруєннях, Дрогобицька міська поліклініка (електронний ресурс). URL: http://surl.li/uiixw
Content type: Bachelor Thesis
Appears in Collections:181 — Харчові технології (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Божик_КР.pdf984,03 kBAdobe PDFView/Open
Божик_Авторська довідка.pdf230,85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools