Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45731
Назва: Проєкт цеху з виробництва дієтичного хліба.
Інші назви: Project of a workshop for the production of dietary bread
Автори: Горбонос, Яна Сергіївна
Horbonos, Yana Serhiyivna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Горбонос Я.С. Проєкт цеху з виробництва дієтичного хліба : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Г. В. Карпик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 57 с.
Bibliographic description: Horbonos Yana Project of a workshop for the production of dietary bread: work for obtaining a bachelor's degree: special. 181 - food technology / science. driver G. V. Karpyk. Ternopil: Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyu, 2024. 57 p.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 2-лип-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Карпик, Галина Вікторівна
Karpyk, Galyna Viktorivna
Члени комітету: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Ihor Yaroslavovych
УДК: 664.661
Теми: дієтичний хліб, dietary bread
пекарня, bakery
рецептура, recipes
технологічне обладнання, technological equipment
Діапазон сторінок: 57
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі здійснено проєктування цеху пекарні з встановленням лінії для виробництва дієтичного хліба. Розглянуто напрям в хлібопекарській галузі, що стосується виготовлення виробів особливого лікувально-профілактичного спрямування. Проаналізовано користь харчових волокон на організм людини. Розраховано рецептури виготовлення виробів. Підібрано технологічне обладнання, що призначене для замішування та оброблення тіста, вистоювання і випікання тістових заготовок. Пояснювальна записка роботи складається з 57 сторінок.
In the qualification work, the design of the bakery workshop with the installation of a line for the production of diet bread was carried out. The direction in the bakery industry, which concerns the production of products of a special therapeutic and preventive direction, is considered. The benefits of dietary fibers on the human body have been analyzed. Recipes for the manufacture of products have been calculated. Technological equipment designed for kneading and processing dough, proofing and baking dough blanks has been selected.The explanatory note of the work consists of 57 pages
Зміст: Вступ 6 1 ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТНИХ РІШЕНЬ 7 1.1 Загальна характеристика дієтичних виробів. Обґрунтування вибору асортименту 7 1.2 Характеристика сировини 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 2.1 Обґрунтування вибору технологічної схеми заданого асортименту 13 2.2 Технологічний процес виготовлення хліба «Барвихинський» та хліба з пектином 14 2.3 ТЕХНОЛОГІЧНІ РОЗРАХУНКИ ВИРОБНИЦТВА ХЛІБА «БАРВИХИНСЬКИЙ» І ХЛІБА З ПЕКТИНОМ 18 2.3.1 Підбір та розрахунок печей 19 2.3.2 Розрахунок пофазних рецептур 21 2.3.3 Розрахунок виходу виробів 26 2.3.4 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 30 2.3.5 Розрахунок витрат і запасів сировини 33 2.3.6 Розрахунок площ складських приміщень 35 2.3.7 Розрахунок і вибір технологічного обладнання 37 2.3.8 Технохімічний контроль виробництва 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 47 Висновки 53 Список використаних джерел 54 Додатки 57
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45731
Власник авторського права: © Горбонос Я.С., 2024
Перелік літератури: 1. Асортимент хлібобулочних виробів залежить від культури споживання. URL: https://agroportal.ua/news/ukraina/asortiment-hlibobulochnih-virobiv-zalezhit-vid-kulturi-spozhivannya
2. ДСТУ-П 4588:2006. Вироби хлібобулочні Для спеціального дієтичного споживання. Загальні технічні умови. Київ. Держспоживстандарт України, 2006. 28 с.
3. Chapter Two - Dietary fiber in bakery products: Source, processing, and function. Advances in Food and Nutrition Research. Volume 99, 2022, Pages 37-100.
4. Карпик Г., Марко Д. Хліб з цільного борошна - продукт здорового харчування. Матеріали тез доповідей I Міжнародної науково технічної конференції Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти, Тернопіль : ТНТУ, 2021. С. 34.
5. Карпик Г.В., Юрчак В.Г., Шелест Н.О. Технологічна характеристика висівок різної дисперсності та їхній вплив на якість макаронних виробів. Хранение и переработка зерна. Дніпропетровьск, № 8. 2013, С. 48-50.
6. Yurchak V., Karpyk H. Effect of dough making parameters on the quality of pasta enriched with bran dietary fibers. Food chemistry and technology. Kaunas: FIRUT. T. 47, № 2. 2013, Р. 41– 47.
7. Юрчак В. Г., Карпик Г. В., Голівкова Т. П. Дослідження макаронних властивостей цільнозернового пшеничного борошна: Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2012. С.123-128.
8. Blanco-Pérez, F., Steigerwald, H., Schülke, S., Vieths, S., Toda, M., & Scheurer, S. (2021). The Dietary Fiber Pectin: Health Benefits and Potential for the Treatment of Allergies by Modulation of Gut Microbiota. Current allergy and asthma reports, 21(10), 43.
9. Л.Удворгелі, В. Дробот. Пектиновнісні порошки. URL: https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/97e11a7f-190c-49f2-b271-ec4baa7006f3/content
10. Юрчак, В.Г., Карпик Г.В., Гордієнко Я. Використання пектинів для поліпшення якості макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами. Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. Одеса: ОНАХТ, 2012. Вип. 42. Т. 1. С. 242-247.
11. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Чинний від 2009-08-15. Вид. офіц. Київ : Київський інститут хлібопродуктів, 1999.
12. ДСТУ 4812:2007. Дріжджі хлібопекарські пресовані. Чинний від. 2009-03-26. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2009.
13. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Чинний від 2017-07-01. Вид. офіц. Київ : ТК 58 «Вироби соляної промисловості», 2015.
14. ДСТУ 4623:2023 Цукор. Технічні умови. 01.11.2023. Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук (ІПР НААН).
15. ДСТУ 5028:2008 Яйця курячі харчові. Технічні умови. 01.06.2010. ержавна дослідна станція птахівництва НААН (раніше Інститут птахівництва НААН).
16. URL:https://foodtechnology.pro/tehnologiya-virobnitstva-hliba/zberigannya-i-pidgotovka-do-vyrobnytstva-hlibopekarskyh-drizhdzhiv-soli-vody-ta-dodatkovoyi-syrovyny
17. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Київ : Руслана, 1998. 416 с.
18. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві / В.І. Дробот та ін. Київ : Кондор, 2010. 440 с.
19. Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с.
20. URL:https://porlanmaz.com.ua/products/rotatsijna-pich/
21. Барановський В.М., Підгурський М.І., Мариненко C.Ю. Опорний конспект лекцій з дисципліни «Безпека життєдіяльності» для студентів усіх напрямків і форм навчання. Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя, 2016,151 с.
22. Основи охорони праці: Підручник. 2ге видання, доповнене та перероблене. / За ред. К. Н. Ткачука, М. О. Халімовського. К.: Основа, 2006, 448 с.
23. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / О.М. Крупа та ін. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора