このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45721
タイトル: Проєкт технічного переоснащення хлібопекарського цеху приватного підприємства у м. Тернопіль з встановленням лінії виробництва сухарів здобних
その他のタイトル: Project for the technical re-equipment of the private enterprise's bakery workshop in Ternopil city with the installation of a line for the production of pastry breadcrumbs
著者: Фурман, Назар Віталійович
Furman, Nazar Vitaliyovych
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Фурман Н.В. Проєкт технічного переоснащення хлібопекарського цеху приватного підприємства у м. Тернопіль з встановленням лінії виробництва сухарів здобних : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Г. В. Карпик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 71 с.
Bibliographic description (International): Furman Nazar Project for the technical re-equipment of the private enterprise's bakery workshop in Ternopil city with the installation of a line for the production of pastry breadcrumbs : work for obtaining a bachelor's degree: special. 181 - food technology / science. driver G. V. Karpyk. Ternopil: Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyu, 2024. 71 p.
発行日: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 2-7月-2024
出版者: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Карпик, Галина Вікторівна
Karpyk, Galyna Viktorivna
Committee members: Стадник, Ігор Ярославович
Stadnyk, Ihor Yaroslavovych
UDC: 664.661
Page range: 71
抄録: Відмічені основні напрямки розвитку хлібопекарської промисловості. Оцінено достатність забезпечення населення м. Тернополя хлібобулочними виробами тривалого зберігання. Визначені резерви успішного функціонування і розвитку хлібопекарського підприємства для посилення своїх позицій на ринку борошняної продукції. Виконанні розрахунки з визначенням доцільності впровадження у виробництво виробів тривалого зберігання – здобних сухарів. Розраховано потребу підприємства в технологічному обладнанні, сировині та в площах для їх складування і зберігання. Робота виконана на 71 листах пояснювальної записки, що вміщає 11 таблиць. Під час проведення опису та розрахунків використано 27 літературних джерел.
The main directions of development of the bakery industry are noted. The adequacy of providing the population of Ternopil with long-term storage bakery products was assessed. Reserves for the successful functioning and development of the bakery enterprise to strengthen its positions on the flour products market have been identified. Performed calculations to determine the expediency of introducing into the production of long-term storage products - butter crackers. The enterprise's need for technological equipment, raw materials, and space for their storage and warehousing is calculated. The work was performed on 71 sheets of explanatory notes containing 11 tables. During the description and calculations, 27 literary sources were used.
Content: Вступ 6 1 ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТНИХ РІШЕНЬ 7 1.1 Загальна характеристика підприємства. Обгрунтування вибору асортименту 7 1.2 Характеристика сировини, що використовуються для виробництва сухарів та хліба 9 1.3 Обґрунтування вибору технологічної схеми 11 1.4 Опис технологічної схеми виробництва сухарів і хліба 14 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЄКТУ 16 2.1 Підбір та розрахунок печей 16 2.2 Розрахунок пофазних рецептур 21 2.3 Розрахунок виходу виробів 26 2.4 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 32 2.5 Розрахунок витрат і запасів сировини 35 2.5 Розрахунок площ складських приміщень 37 2.6 Розрахунок і вибір технологічного обладнання 39 2.7 Технохімічний контроль виробництва 52 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 59 Висновки 66 Список використаних джерел 67 Додатки 70
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45721
Copyright owner: © Фурман Н.В., 2024
References (Ukraine): 1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / О.М. Крупа та ін. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.
2. Про виробництво. https://monolit.te.ua/pro-virobnitstvo/
3. Н. В. Пашова та ін. Вплив борошна знежиреного насіння олійних культур та порошку топінамбура на якість та безпечність житнього хліба. Продовольчі ресурси. 2018, № 11. С. 139-147.
4. H. Karpyk et al. Research of technological properties of bread made with the addition of beet kvass. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 2021, Vol. 23, № 96. P. 3-7.
5. Г.В. Карпик та ін. Особливості виробництва булочних виробів з Rheum L. /, Хімія, технологія речовин та їх застосування. Харчові технології Видавництво Львівської політехніки, Випуск 2, № 5, 2022.
6. Karpyk H., Sventa N. Stabilization of consumer characteristics of bread made from wheat flour with reduced baking properties. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 26(101), 2024, Р. 41-47. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10107
7. Головний журнал з питань агробізнесу https://propozitsiya.com/ua/osoblivosti-organizaciyi-mini-cehu-z-virobnictva-suharnih-virobiv
8. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Чинний від 2009-08-15. Вид. офіц. Київ : Київський інститут хлібопродуктів, 1999.
9. ДСТУ 4812:2007. Дріжджі хлібопекарські пресовані. Чинний від. 2009-03-26. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2009.
10. ДСТУ 7525:2014 Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості. Чинний від 2015-01-02. Вид. офіц. Київ : Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського НАН України (ІКХХВ НАН України), 2014.
11. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Чинний від 2017-07-01. Вид. офіц. Київ : ТК 58 «Вироби соляної промисловості», 2015.
12. ДСТУ 4623:2023 Цукор. Технічні умови. 01.11.2023. Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук (ІПР НААН).
13. ДСТУ 5028:2008 Яйця курячі харчові. Технічні умови. 01.06.2010. ержавна дослідна станція птахівництва НААН (раніше Інститут птахівництва НААН).
14. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва. Київ : «Логос», 2002. 365 с.
15. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Київ : Руслана, 1998. 416 с.
16. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві / В.І. Дробот та ін. Київ : Кондор, 2010. 440 с.
17. https://www.kumkaya.ua/obladnannya-dlya-vipichki/tunelni-pechi
18. Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с.
19. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів : навчальний посібник / за ред. чл.-кор. В.І. Дробот – К.: Кондор-Видавництво, 2015.− 958 с.
20. ДСТУ ISO 21415-1:2009 «Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Частина 1. Визначення сирої клейковини ручним способом»
21. ДСТУ ISO 21415-2:2009 «Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Частина 2. Визначення сирої клейковини механічним способом».
22. ДСТУ 4463:2005 «Маргарин, жири кондитерські та для молочної промисловості. Правила приймання та методи вироблення».
23. ДСТУ 4834:2007 «Молоко та молочні продукти. Правила приймання, відбирання та готування проб до контролю»
24. ДСТУ 7044:2009 «Правила приймання, методи відбирання проб, методи визначення органолептичних показників і маси виробів».
25. ДСТУ 8789:2018 Сухарі-грінки. Загальні технічні умови. 01.03.2019. Технічний комітет стандартизації «Хлібобулочні та макаронні вироби» (ТК 153)
26. Кучерявий В.П. Павлюк Ю.Є., Кузик А.Д., Кучерявий С.В. Охорона праці: Навч. посібник. Львів: Оріяна-Нова, 2007. 368с.
27. https://oppb.com.ua/news/vyrobnyctvo-hliba-zagalni-vymogy-bezpeky-do-ustatkuvannya
Content type: Bachelor Thesis
出現コレクション:181 — Харчові технології (бакалаври)

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
Кваліфікаційна робота Фурман Н.pdf1,51 MBAdobe PDF見る/開く
Авторська довідка Фурман..pdf350,22 kBAdobe PDF見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール