Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45721
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКарпик, Галина Вікторівна-
dc.contributor.advisorKarpyk, Galyna Viktorivna-
dc.contributor.authorФурман, Назар Віталійович-
dc.contributor.authorFurman, Nazar Vitaliyovych-
dc.date.accessioned2024-07-02T12:22:23Z-
dc.date.available2024-07-02T12:22:23Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationФурман Н.В. Проєкт технічного переоснащення хлібопекарського цеху приватного підприємства у м. Тернопіль з встановленням лінії виробництва сухарів здобних : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Г. В. Карпик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 71 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45721-
dc.description.abstractВідмічені основні напрямки розвитку хлібопекарської промисловості. Оцінено достатність забезпечення населення м. Тернополя хлібобулочними виробами тривалого зберігання. Визначені резерви успішного функціонування і розвитку хлібопекарського підприємства для посилення своїх позицій на ринку борошняної продукції. Виконанні розрахунки з визначенням доцільності впровадження у виробництво виробів тривалого зберігання – здобних сухарів. Розраховано потребу підприємства в технологічному обладнанні, сировині та в площах для їх складування і зберігання. Робота виконана на 71 листах пояснювальної записки, що вміщає 11 таблиць. Під час проведення опису та розрахунків використано 27 літературних джерел.uk_UA
dc.description.abstractThe main directions of development of the bakery industry are noted. The adequacy of providing the population of Ternopil with long-term storage bakery products was assessed. Reserves for the successful functioning and development of the bakery enterprise to strengthen its positions on the flour products market have been identified. Performed calculations to determine the expediency of introducing into the production of long-term storage products - butter crackers. The enterprise's need for technological equipment, raw materials, and space for their storage and warehousing is calculated. The work was performed on 71 sheets of explanatory notes containing 11 tables. During the description and calculations, 27 literary sources were used.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 6 1 ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТНИХ РІШЕНЬ 7 1.1 Загальна характеристика підприємства. Обгрунтування вибору асортименту 7 1.2 Характеристика сировини, що використовуються для виробництва сухарів та хліба 9 1.3 Обґрунтування вибору технологічної схеми 11 1.4 Опис технологічної схеми виробництва сухарів і хліба 14 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЄКТУ 16 2.1 Підбір та розрахунок печей 16 2.2 Розрахунок пофазних рецептур 21 2.3 Розрахунок виходу виробів 26 2.4 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 32 2.5 Розрахунок витрат і запасів сировини 35 2.5 Розрахунок площ складських приміщень 37 2.6 Розрахунок і вибір технологічного обладнання 39 2.7 Технохімічний контроль виробництва 52 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 59 Висновки 66 Список використаних джерел 67 Додатки 70uk_UA
dc.format.extent71-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.titleПроєкт технічного переоснащення хлібопекарського цеху приватного підприємства у м. Тернопіль з встановленням лінії виробництва сухарів здобнихuk_UA
dc.title.alternativeProject for the technical re-equipment of the private enterprise's bakery workshop in Ternopil city with the installation of a line for the production of pastry breadcrumbsuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Фурман Н.В., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСтадник, Ігор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberStadnyk, Ihor Yaroslavovych-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664.661uk_UA
dc.relation.references1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / О.М. Крупа та ін. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references2. Про виробництво. https://monolit.te.ua/pro-virobnitstvo/uk_UA
dc.relation.references3. Н. В. Пашова та ін. Вплив борошна знежиреного насіння олійних культур та порошку топінамбура на якість та безпечність житнього хліба. Продовольчі ресурси. 2018, № 11. С. 139-147.uk_UA
dc.relation.references4. H. Karpyk et al. Research of technological properties of bread made with the addition of beet kvass. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 2021, Vol. 23, № 96. P. 3-7.uk_UA
dc.relation.references5. Г.В. Карпик та ін. Особливості виробництва булочних виробів з Rheum L. /, Хімія, технологія речовин та їх застосування. Харчові технології Видавництво Львівської політехніки, Випуск 2, № 5, 2022.uk_UA
dc.relation.references6. Karpyk H., Sventa N. Stabilization of consumer characteristics of bread made from wheat flour with reduced baking properties. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 26(101), 2024, Р. 41-47. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10107uk_UA
dc.relation.references7. Головний журнал з питань агробізнесу https://propozitsiya.com/ua/osoblivosti-organizaciyi-mini-cehu-z-virobnictva-suharnih-virobivuk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Чинний від 2009-08-15. Вид. офіц. Київ : Київський інститут хлібопродуктів, 1999.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 4812:2007. Дріжджі хлібопекарські пресовані. Чинний від. 2009-03-26. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2009.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 7525:2014 Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості. Чинний від 2015-01-02. Вид. офіц. Київ : Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського НАН України (ІКХХВ НАН України), 2014.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Чинний від 2017-07-01. Вид. офіц. Київ : ТК 58 «Вироби соляної промисловості», 2015.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4623:2023 Цукор. Технічні умови. 01.11.2023. Інститут продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук (ІПР НААН).uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 5028:2008 Яйця курячі харчові. Технічні умови. 01.06.2010. ержавна дослідна станція птахівництва НААН (раніше Інститут птахівництва НААН).uk_UA
dc.relation.references14. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва. Київ : «Логос», 2002. 365 с.uk_UA
dc.relation.references15. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Київ : Руслана, 1998. 416 с.uk_UA
dc.relation.references16. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві / В.І. Дробот та ін. Київ : Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references17. https://www.kumkaya.ua/obladnannya-dlya-vipichki/tunelni-pechiuk_UA
dc.relation.references18. Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с.uk_UA
dc.relation.references19. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів : навчальний посібник / за ред. чл.-кор. В.І. Дробот – К.: Кондор-Видавництво, 2015.− 958 с.uk_UA
dc.relation.references20. ДСТУ ISO 21415-1:2009 «Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Частина 1. Визначення сирої клейковини ручним способом»uk_UA
dc.relation.references21. ДСТУ ISO 21415-2:2009 «Пшениця і пшеничне борошно. Вміст клейковини. Частина 2. Визначення сирої клейковини механічним способом».uk_UA
dc.relation.references22. ДСТУ 4463:2005 «Маргарин, жири кондитерські та для молочної промисловості. Правила приймання та методи вироблення».uk_UA
dc.relation.references23. ДСТУ 4834:2007 «Молоко та молочні продукти. Правила приймання, відбирання та готування проб до контролю»uk_UA
dc.relation.references24. ДСТУ 7044:2009 «Правила приймання, методи відбирання проб, методи визначення органолептичних показників і маси виробів».uk_UA
dc.relation.references25. ДСТУ 8789:2018 Сухарі-грінки. Загальні технічні умови. 01.03.2019. Технічний комітет стандартизації «Хлібобулочні та макаронні вироби» (ТК 153)uk_UA
dc.relation.references26. Кучерявий В.П. Павлюк Ю.Є., Кузик А.Д., Кучерявий С.В. Охорона праці: Навч. посібник. Львів: Оріяна-Нова, 2007. 368с.uk_UA
dc.relation.references27. https://oppb.com.ua/news/vyrobnyctvo-hliba-zagalni-vymogy-bezpeky-do-ustatkuvannyauk_UA
dc.identifier.citationenFurman Nazar Project for the technical re-equipment of the private enterprise's bakery workshop in Ternopil city with the installation of a line for the production of pastry breadcrumbs : work for obtaining a bachelor's degree: special. 181 - food technology / science. driver G. V. Karpyk. Ternopil: Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyu, 2024. 71 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора