Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45205
Titre: Особливості управління підприємствами мережевого готельного господарства (на прикладі ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv»)
Autre(s) titre(s): Some specific features of the chain hotel business enterprises management (LLC “International Business Center” hotel “Hilton Kyiv” as a case study)
Auteur(s): Королик, Світлана Анатоліївна
Korolyk, Svitlana
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Королик С. А. Особливості управління підприємствами мережевого готельного господарства (на прикладі ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа“ / наук. кер. О. М. Владимир. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 92 с.
Date de publication: jui-2024
Submitted date: jui-2024
Date of entry: 12-jui-2024
Editeur: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Владимир, Ольга Михайлівана
Vladymyr, Olha
Mots-clés: управління
готельний бізнес
мережеве готельне господарство
моделі управління
стратегічний розвиток
умови воєнного часу
антикризове управління
менеджмент в умовах кризи
management
hotel business
chain hotel management
management models
strategic development
wartime conditions
anti-crisis management
management in crisis
Page range: 1-92
Résumé: Королик С. А. Особливості управління підприємствами мережевого готельного господарства (на прикладі ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv»). Кваліфікаційна робота бакалавра (92 с., 7 рис., 13 табл., 76 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2024. Дана бакалаврська робота присвячена розгляду особливостей управління підприємствами мережевого готельного господарства. У процесі дослідження розглянуто питання теоретико-методичних засад управління підприємствами мережевого готельного господарства. У роботі досліджено особливості діяльності ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv». З метою удосконалення управління запропоновано оптимізувати стратегію розвитку ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv», а також забезпечити навчання працівників Товариства за програмою підготовки успішним менеджерів готельної мережі «Hilton Hotels&Resorts» – Management Development Program. Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми управління підприємствами мережевого готельного господарства шляхом впровадження запропонованих рекомендацій у роботу ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv».
Korolyk S. A. Some specific features of the chain hotel business enterprises management (LLC “International Business Center” hotel «Hilton Kyiv» as a case study). Qualification work of a bachelor (92 p., 7 fig., 13 tab., 76 lit.) on a specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2024. This bachelor's thesis is devoted to the consideration of some specific features of the chain hotel business enterprises management. During the research, the issue of theoretical and methodological principles of the chain hotel business enterprises management was considered. The peculiarities of the activities of the LLC «International Business Center» hotel «Hilton Kyiv» are investigated in this bachelor’s thesis. To improve management, it is proposed to optimize the development strategy of the LLC «International Business Center» hotel «Hilton Kyiv», as well as to ensure the training of the Company's employees according to the program for training successful managers of the hotel’s chain «Hilton Hotels&Resorts» – Management Development Program. The practical significance of the work. The results of the conducted research create a basis for further research and a practical solution to the problem of managing enterprises of the chain hotel industry by implementing the proposed recommendations for the work of the LLC «International Business Center» hotel «Hilton Kyiv».
Content: Вступ...6 Розділ 1. Теоретичні основи управління підприємствами мережевого готельного господарства ...10 1.1. Сутність та значення мережевих підприємств у розвитку економіки 10 1.2. Особливості становлення та функціонування готельних мережевих підприємств ...16 1.3. Основні засади та моделі управління підприємством мережевого готельного господарства ...23 Висновки до розділу 1...29 Розділ 2. Особливості управління ТОВ «Міжнародно діловий центр» готель «Hilton Kyiv» … 31 2.1. Загальна характеристика підприємства ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv» …31 2.2. Управлінські заходи ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv» ...40 2.3. Аналіз фінансових результатів діяльності ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv» ...48 Висновки до розділу 2...59 РОЗДІЛ 3. Напрями удосконалення управління ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv»… 60 3.1. Перспективи стратегічного управління ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv» як учасника міжнародної готельної мережі «Hilton Hotels&Resorts»... 60 3.2. Заходи із вдосконалення управління ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готель «Hilton Kyiv» ...67 Висновки до розділу 3...70 Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... 71 4.1. Основи охорони праці в галузі ...71 4.2. Засади безпеки життєдіяльності на підприємстві...72 Висновки до розділу 4...81 Висновки ...82 Список використаної літератури ...84 Додатки
URI/URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45205
Copyright owner: © Королик С.А., 2024
References (Ukraine): 1. Волощенко К. Ю., Хімічева Г. І., Зенкін А. С., Іванов П. В. Розробка організаційно-функціональної моделі управління віртуальними підприємствами. Менеджмент виробництва. 2022. С. 220-224. URL: https://ela.kpi.ua/server/api/core/bitstreams/44828200-7fe1-4e76-9f28- 19cf8587f6f0/content
2. Вікторов Б.В. Соціально-економічна сутність мережевих підприємств. Вчені записки Університету «КРОК». 2019. №2 (54). URL: file:///C:/Users/Olha/Desktop/%D0%9A%D0%90%D0%A0%D0%A2%D0%9 E%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%A4%D0%86%D0%AF_%D0%9F%D0 %A0%D0%95%D0%97%D0%95%D0%9D%D0%A2/koval yana,+%D0%92%D1%87%D0%B5%D0%BD%D1%96+%D0%B7%D0%B0 %D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%A3%D0%BD%D1 %96%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1 %82%D1%83+%E2%84%962+(54)++-8-16.pdf
3. Castells M. The Information Age: Economy, Society and Culture. The Rise of the Network Society. Oxford: Wiley Blackwell. 2010. Volume 1.
4. Paturel R., Vallerand J. Essai delaboration d‘une methodologie de developpement strategique d‘une organisation-reseau. Economies et Sociétés – Sciences de Gestion. 1999. P. 121-143.
5. Магомедова А. М. Передумови розвитку мережевих структур у національній економіці. Теоретичні та прикладні питання економіки. 2012. Вип. 27. С. 375-379.
6. Сущенко О. А., Буздаков Л. М. Розвиток управління мережевими формами взаємодії бізнесструктур. Управління проектами та розвиток виробництва. 2011. № 3(39). С. 52–56.
7. Парубець О. М. Дослідження сутності мережевих об‘єднань транспорту як економічної категорії. Технологічний аудит і резерви виробництва. 2016. № 1/3(27). С. 37-40.
8. Jones C., Hesterly W. S., Borgatty S. P. A general theory of network governance: exchange conditions and social mechanisms. Academy of Management Review. 1997. № 22(4). рр. 911-945.
9. Дзядук Т. В. Переваги та негативні ефекти формування мережевих підприємств. Інвестиції: практика та досвід. 2010. № 10. С. 36-38
10. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Організаційно економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С.148-158.
11. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Сучасне прогресивне обладнання й оснащення закладів готельно-ресторанного господарства. Інновації: соціально-економічні та безпекові стратегії розвитку: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ імені Івана Пулюя, академіка НАН України М. Г. Чумаченка. Тернопіль. 23 березня 2018 року. С 46-47.
12. Руденко В.П. Основи готельної справи. Київ: Центр учбової літератури, 2011. 368 с.
13. Бунтова Н.В. Перспективи інтеграції України в міжнародний ринок готельних послуг. Вісник ОНУ імені І.І. Мечникова. 2016. Т. 21. Вип. 4 (46). С. 16–19.
14. Басюк О.В. Аналіз світового досвіду функціонування готельних ланцюгів. Глобальні та національні проблеми економіки. URL: http://global national.in.ua/archive/5-2015/05.pdf
15. Безуглий І.В. Інноваційна основа формування національних готельних мереж України. Глобальні та національні проблеми економіки. Вип.22. 2018. С.136-141. URL: http://global-national.in.ua/archive/22-2018/27.pdf
16. Бурак Т.В. Готельні мережі: еволюція та становлення. Бізнес-Інформ. №8. 2014. С.179-183. URL: https://www.business inform.net/pdf/2014/8_0/179_183.
17. Гарбера О.Є. Сучасні тенденції розвитку світової готельної індустрії. Економічний часопис – ХХІ. № 11-12. 2010. С 37-41.
18. Смаль І. Особливості і проблеми розвитку міжнародного туризму у контексті глобалізаційних процесів. Вісник Львів. ун-ту. Серія міжнародні відносини. 2008. Вип. 24. C. 327-335.
19. Гутник О. Сучасні форми організації і роботи у готельному бізнесі. Вісник Львів. ун-ту. Серія міжнародні відносини. 2008. Вип. 24. C. 64-70
20. Ivanov S., Zhechev, V. Hotel Marketing. Varna: Zangador, 2011.
21. Hotel chain. Collins Online English Dictionary. URL. https://www.collinsdictionary.com/dictionary/english/hotel-chain
22. Ханін І.Г., Білозубенко В.С., Шаблій С.Є. Міжнародні готельні мережі: сутність, ознаки, перспективи розвитку в Україні. Актуальні проблеми економіки. №11 (221). 2019. URL: https://eco-science.net/archive/2019/APE 11- 2019/11.19_topic_Khanin%20I.G.,%20Bilozubenko%20V.S.,%20Shablii%20 S.E.pdf
23. Андренко І.Б., Шестірко А.А. Особливості функціонування готельних ланцюгів в Україні. Економіка та суспільство. 2022. Випуск 40. URL: https://www.researchgate.net/publication/362384451_OSOBLIVOSTI_FUNK CIONUVANNA_GOTELNIH_LANCUGIV_V_UKRAINI
24. Бурак Т. В. Готельні мережі: еволюція та становлення. Бізнес-Інформ. 2014. № 8. URL: www.business-inform.net
25. Go F.M., Pine R. Globalization Strategy in the Hotel Industry. London and New York: Routledge, 1995. 269 р
26. Ingram P. L. The Rise of Hotel Chains in the United States. New York and London: Garland Publishing, Inc., 1996. 159 р.
27. Мунін Г. Б., Карягін Ю. О., Артеменко А. С., Кошиль Ю. В. Франчайзинг у готельно-ресторанному бізнесі: навчальний посібник. [За заг. ред. Л. С. Трофименко і О. О. Гаца]. Київ: Кондор, 2008. 370 с.
28. Андрушків Б.М., Погайдак О.Б., Мельник Л.М. Теоретико-концептуальна основа управління капіталом підприємства готельно-ресторанного господарства. Вісник Запорізького національного університету.Економічні науки. 2016.№4. С. 7-15.
29. Самойленко А.О. Готельні мережі у глобальній індустрії гостинності. Світове господарство і міжнародні економічні відносини.2021. Випуск 60. URL: http://market-infr.od.ua/journals/2021/60_2021/6.pdf
30. Круль Г.Я. Основи готельної справи. Навч. посіб. Київ: Центр навчальної літератури,2019. 280 с.
31. Стойко І., Шерстюк Р. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1 (22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdf
32. Стойко І. І. Нестандартні закони Роберта Лутца (8 законів крайслер для управління готельно-рестораннм бізнесом). Фундаментальні та прикладні проблеми сучасних технологій: Матеріали Міжнародної науково-технічної конференції до 60-річчя з дня заснування Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя та 175-річчя з дня народження Івана Пулюя. Тернопіль: ТНТУ, 2020. С. 264–265.
33. Владимир О. Бізнес-культура сфери міжнародного туризму та готельно ресторанної справи. Феномен культури постглобалізму: зб. мат. І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Маріуполь, 2020, Том 1, С. 39-43
34. Вікторов Б.В. Типи мережевих підприємств у міжнародному бізнесі. Вчені записки Університету «КРОК». 2020. №2(58). С. 26-39 URL: https://snku.krok.edu.ua/index.php/vcheni-zapiski-universitetu krok/article/view/291/313
35. Андрушків Б. М., Малюта Л. Я., Островська Г. Й. та ін. Готельно ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.
36. Корж Н.В., Левицька І. В., Онищук Н. В. Готельна справа: Навчальний посібник. Київ:Київ.нац.торг.-екон.ун-т,. Вінниця, ПП «ТД«Едельвейс і К» 2015. 580 с
37. Товариство з обмеженою відповідальністю «Міжнародно-діловий центр» Звіт з управління. URL: http://mdc.kiev.ua/share/report2020/zvit-upr-mdc 2020.pdf
38. Багатофункціональний комплекс «H-Tower». URL: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%82 %D0%BE%D1%84%D1%83%D0%BD%D0%BA%D1%86%D1%96%D0%B E%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9_%D 0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81 _%C2%ABH-Tower%C2% BB
39. Hilton Kyiv Modern sight in the heart of Kyiv. URL: https://www.linkedin.com/company/hilton-kyiv-hotel/?originalSubdomain=ua
40. Не знайшли те, що шукали? напишіть нам і ми підберемо готель відповідно до ваших побажань! Готель «Hilton Kyiv». URL: https://www.avestravel.com.ua/hotel_view/gotel-hilton-kyiv/
41. Офіційний сайт Готелю «Hilton Kyiv». URL: https://hilton-kyiv-hotel kiev.hotelmix.com.ua
42. Владимир О. М. Основні тенденції розвитку підприємств готельно ресторанного бізнесу та сфери туризму у 2019-2021 роках. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. Київ: Вид. центр КНУКіМ. 2021. С. 311-315.
43. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну. 2021. Вип.1.(4). С. 45-58.
44. Владимир О. М. Еволюційні зміни у розумінні дизайну об'єктів готельно ресторанного бізнесу. Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика: матер. Всеукр. наук.-практ. конф. Київ: КНУКіМ. 2021. С. 51- 56.
45. Владимир О.М. Дизайн готельних комплексів: практичність та концептуальність. Теоретичні та практичні питання узгодження інтересів розвитку територіальної системи: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції. Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна. 2020. C. 225-227.
46. Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. №3(32). С. 307-315.
47. Владимир О., Шерстюк Р. Ейдетика на службі готельно-ресторанного бізнесу: смак, дизайн та етичність застосування International Science Journal of Management, Economics & Finance. 2024. Вип 3 (1) с. 47-61
48. 5-зірковий готель «HILTON KYIV». URL: https://lightek.net.ua/projects/5-zirkovyj-gotel-hilton-kyiv/
49. Let your life power your stay with the Hilton Honors American Express Card. URL: https://www.hilton.com/en/hilton-honors/credit cards/?cid=OH,WW,CobrandNav,MULTIPR,Header,Landing,Events Events#card-Hilton%20Hon
50. Готель Hilton Kyiv відновлює роботу з 1 липня URL: https://interfax.com.ua/news/general/841043.html
51. Жук Ю.І. Готельний бізнес України під час війни: пошук нових сенсів в умовах сучасних викликів. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: Матеріали Х Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 6-7 квітня 2023 р.) Київ: КНУКІМ, 2023. 478 с. С.320-323. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/zhuk7.htm
52. Вовк І.П., Вовк Ю.Я. Проблеми і перспективи розвитку готельного бізнесу в Україні. Актуальні задачі сучасних технологій: Збірник тез доповідей Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів. 2018 Том 3 С. 142-142.
53. Владимир О., Бажанова Н. Суспільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 45-62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22vomucv.pdf
54. Hilton та інші готелі Європи пропонують безкоштовне розміщення для isitukraine.today/uk/blog/220/hilton-ta-insi-goteli jevropi-proponuyut-bezkostovne-rozmishhennya-dlya-ukrainciv
55. Біловодська О. А., Кравчук М. О. Порівняльний аналіз позиціонування брендів у готельному бізнесі. Формування та перспективи розвитку підприємницьких структур в рамках інтеграції до європейського простору: матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції. 2020.https://er.knutd.edu.ua/bitstream/123456789/15225/3/%D0%91%D1%96 %D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%8C%D0% BA%D0%B0_%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%87%D1%83%D0 %BA_%D0%9F%D0%94%D0%90%D0%90.pdf
56. Про готель Hilton Kyiv. URL:https://www.ua.kayak.com/Kiv-Hoteli-Hilton Kyiv.458101.ksp
57. Hilton Management Services | Your success is our business. URL: https://managementservices.hilton.com/wp content/uploads/2021/09/hilton_managment_services_overview_2021.pdf
58. Hilton’s Organizational Structure. URL: https://www.organimi.com/organizational-structures/hilton/
59. Chen, Ying-Chang . Wang,Wen Cheng ., Chu, Ying Chien . A Case Study on the Business Performance Management of Hilton Hotels Corp Chen. International Business Research. 2011. Vol. 4, No. 2. URL: file:///C:/Users/Olha/Desktop/%D0%9A%D0%9E%D0%A0%D0%9E%D0%9 B%D0%98%D0%9A/7418-30319-1-PB.pdf
60. Владимир О.М Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (м. Харків, 25 листопада 2016 року). Харків.: ХНАДУ. Т. 1. 330 с. С. 179-180
61. Владимир О.М. Особливості фінансування готельно-ресторанного бізнесу Актуальні задачі сучасних технологій: V міжнар. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів. Тернопіль : ТНТУ, 2016. Вип 2. С. 303-304.
62. Владимир О.М. Динаміка валютного курсу національної грошової одиниці України та її вплив на розвиток економіки в цілому Вісник ТАНГ, 2005. №4. С. 67-71.
63. Владимир О. Управління валютними ресурсами – запорука успішного ведення валютної діяльності банку. Соціально-економічні проблеми і держава. 2011. Вип. 2 (5). URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11vomvdb.pdf
64. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184.
65. Дудкін П.Д. Smart-компоненти у логістиці готельно-ресторанного бізнесу. Особливості розвитку соціального бізнесу в умовах інтеграційних перетворень: матеріали науково-практичного семінару ТНТУ імені Івана Пулюя. Тернопіль. 17 жовтня 2017 року. С.22.
66. Антонюк Т., Паралюш М. Встояти під час війни: як працюють готелі України. URL: https://commercialproperty.ua/analitics/vstoyati-pid-chas viyni-yak-pratsyuyut-goteli-ukraini/
67. Островська Г., Оксана Гладчук О. Стратегія управління підприємствами готельного господарства. Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації: Міжнародна науково-практична конференція. 2022.11.22. С. 21-23
68. Давидюк Ю.В., Ущапівська О.М. Перспективи діяльності міжнародної готельної мережі «Hilton Hotels & Resorts» в Україні. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». 2021. Випуск 1 (62). с.33-38. URL: http://www.business-navigator.ks.ua/journals/2021/62_2021/7.pdf
69. Hilton management development program. URL: https://jobs.hilton.com/us/en/MDP
70. Закон України «Про охорону праці» № 2695-XII від 14.10.92 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text
71. Кодекс законів про працю України із змінами та доповненнями N 1213-IX від 4.02.2021 URL: https://ips.ligazakon.net/document/view/KD0001?an=901853&ed=2021_02_0 4
72. Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 1105-XIV від 23.09.1999. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1105-14#Text
73. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер. Державна служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka-bezpeki/diyi-naselennya-v-umovax-nadzvicainix situacii-vojennogo-xarakte
74. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.
75. Інструкція першочергових дій персоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https://don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdf
76. Королик С., Владимир О. Підприємства мережевого готельного господарства: нові виклики та перспективи розвитку. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика:. збірник тез доповідей ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених з міжнародною участю (30 травня 2024 року, м. Львів). Львів : ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2024.
Content type: Bachelor Thesis
Collection(s) :241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Fichier(s) constituant ce document :
Fichier Description TailleFormat 
dyplom_ Korolyk S_A_2024.pdf2,56 MBAdobe PDFVoir/Ouvrir
Авторська довідка_Королик.docx18,13 kBMicrosoft Word XMLVoir/Ouvrir


Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.

Outils d'administration