Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43619
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКравченюк, Христина Юріївна-
dc.contributor.advisorKravcheniuk, Khrystyna-
dc.contributor.authorНадюк, Руслан Олександрович-
dc.contributor.authorNadyuk, Ruslan-
dc.date.accessioned2024-01-17T12:27:56Z-
dc.date.available2024-01-17T12:27:56Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationНадюк Р. О. Удосконалення технології виробництва з проєктуванням цеху хлібобулочних виробів з імбирем : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Р. О. Надюк. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 66 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43619-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота на тему «Удосконалення технології виробництва з проєктуванням цеху хлібобулочних виробів з імбирем» складається з пояснювальної записки, що містить: 66 с., 12 рис., 29 табл., 55 літературних джерел і графічного матеріалу. Удосконалено технологію та розроблено рецептурний склад булок з додаванням сушеного імбиру. Досліджено вплив сушеного імбиру на процес бродіння тіста. Досліджено структурно-механічні властивості тіста. Обґрунтовано доцільність використання додаткової сировини. Досліджено її вплив на якість готових виробів.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work on the topic " Improvement of the production technology with the design of a facility for bread and pastry products with ginger" consists of an explanatory note containing: 66 pages, 12 figures, 29 tables, 55 literary sources and graphic material. The technology has been improved and the recipe composition of rolls with the addition of dried ginger has been developed. The effect of dried ginger on the dough fermentation process was studied. The structural and mechanical properties of the dough were studied. The expediency of using additional raw materials is substantiated. Its influence on the quality of finished products was investigated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 8 РОЗДІЛ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 12 2.1. Технологічні розрахунки 12 2.1.1. Вихідні дані 12 2.1.2. Розрахунок продуктивності печей 12 2.1.3. Розрахунок пофазних рецептур 13 2.1.4. Розрахунок виходу виробу 18 2.1.5. Розрахунок виробничих рецептур 21 2.1.6. Розрахунок витрат сировини 23 2.1.7. Розрахунок площ для зберігання сировини 25 2.2. Вибір, обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва 26 2.2.1. Вимоги до сировини використаної для запроектованого асортименту 26 2.2.2. Загальний опис технології 27 2.2.3. Опис запроектованого асортименту 28 2.2.4. Організація технохімічного і мікробіологічного контролю виробництва запроектованого асортименту 30 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту 32 2.3.1. Підбір технологічного обладнання 32 РОЗДІЛ 3. НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 37 3.1 Аналітичний опис літератури 37 3.1.1 Загальна характеристика імбиру 37 3.1.2 Використання імбиру в харчовій промисловості 41 3.1.3 Патентний пошук 42 3.2 Мета, об’єкт, предмет та методи досліджень 426 3.3 Аналіз та дослідження сировини для збагачення булок 44 3.4 Результати власних досліджень 48 3.4.1 Дослідження технологічних характеристик тіста 50 3.4.2 Дослідження впливу додаткової сировини на фізико-хімічні та органолептичні показники якості готових булок 50 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 57 4.1. Охорона праці 57 4.1.1. Санітарно-гігієнічні вимоги до умов праці 57 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях 59 4.2.1. Зараження харчової сировини рослинного походження біологічним шляхом та її зниження з плином часу 59 ВИСНОВКИ 61 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 62 Додатки 67uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхлібобулочні виробиuk_UA
dc.subjectсушений імбирuk_UA
dc.subjectтехнологічний процесuk_UA
dc.subjectпоказники якостіuk_UA
dc.subjectbakery productsuk_UA
dc.subjectdried gingeruk_UA
dc.subjecttechnological processuk_UA
dc.subjectquality indicatorsuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва з проєктуванням цеху хлібобулочних виробів з імбиремuk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the production technology with the design of a facility for bread and pastry products with ginger.uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Надюк Р.О., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. Вітчизняний ринок хлібобулочних виробів: сучасний стан та перспективи розвитку [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=3661.uk_UA
dc.relation.references2. Виробництво основних видів промислової продукції [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua.uk_UA
dc.relation.references3. Басюркіна Н. Й. Інноваційні технології управління хлібопекарськими підприємствами України. Економічні інновації. Том 20, Вип. 3 (68). URL: https://journals.indexcopernicus.com/api/file/viewByFileId/511907.pdfuk_UA
dc.relation.references4. Бренд-менеджмент: навч. посібник / Смерічевський С.Ф., С.Є. Петропавловвська, О.А. Радченко. К.: НАУ, 2019. 156 с.uk_UA
dc.relation.references5. Вініченко І. І. Вибір стратегій підвищення управління конкурентоздатністю підприємств. Агросвіт. 2020. № 11. С. 20-25.uk_UA
dc.relation.references6. Величко Т. Г. Основні напрями стратегічного управління підприємством в умовах сталого розвитку. Агросвіт. 2020. № 7. С. 92-96.uk_UA
dc.relation.references7. Кондіус І.С. Тенденції розвитку хлібопекарської галузі в Україні. URL: https://lib.lntu.edu.ua/sites/default/files/2021uk_UA
dc.relation.references8. Новотейко І. Стан та основні тренди розвитку хлібопекарської промисловості України. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/ 11_2020/54.pdf.uk_UA
dc.relation.references9. Тарасюк Г.М., Шваб Л.І. Планування діяльності підприємства. Навч. посіб.-К.: Каравела, 2003.- 432 с.uk_UA
dc.relation.references10. Економіка підприємства: Підручник/ За заг. Ред. С.Ф.Покропивного.- Вид. 2-ге, перероб. та доп..-К.:КНЕУ, 2001.-528с.uk_UA
dc.relation.references11. Дробот, В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва / В.І. Дробот. – К.: Рyслана, 1998. – 416 с. – Бібліогр.: с. 410-411.uk_UA
dc.relation.references12. Дробот, В.І. Технологічні розрахyнки y хлібопекарськомy виробництві / Дробот В.І., Юрчак В.Г., Арсеньєва Л.Ю. та ін.– К.: Кондор, 2010. – 440 с.uk_UA
dc.relation.references13. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва.— К.: Логос, 2002.— 365.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умовиuk_UA
dc.relation.references15. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умовиuk_UA
dc.relation.references16. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references17. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів: навч. посіб. / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, О. А. Білик та ін.; за ред. В. І Дробот ; Нац. ун-т харч. технол. — К. : Кондор, 2015. — 972 с.uk_UA
dc.relation.references18. Гаврилко П., Піддубний В., Стадник І., Гуштан Т., Краєвська С., Каганець-Гаврилко Л. Визначення розрахункових навантажень виробничих механізмів і машин та технологічні розрахунки виробництва борошняних виробів /навч.методичний посібник:. Ужгород: РІК-У, 2023. 468 с.uk_UA
dc.relation.references19. Дробот, В.І. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв: підручник /Петько В.Ф., Гапонюк О.І., Петько Є.В., Ульяницький А.В.; за ред. О.І. Гапонюк. - К. 2007.432 с.uk_UA
dc.relation.references20. Мусієнко М.М. Фізіологія рослин. – К.: Фітосоціоцентр, 2001. – 392 с.uk_UA
dc.relation.references21. Сербін А.Г., Сіра Л.М., Слободянюк Т.О. Фармацевтична ботаніка. Підручник/ Під редакцією Л. М. Сірої. – Вінниця: Нова книга, 2007, 2015. – 488 с.uk_UA
dc.relation.references22. https://sciarena.com/storage/models/article/yihaZ4f7isb9kieePYKsxOfJm6 uk4zgZEiVxqLVPpq0VeVSNOksmtQAA1VFu/comparative-study-of-the-proximatemineral-and-phytochemical-composition-of-zingiber-officinale-zi.pdf .uk_UA
dc.relation.references23. G. Vernin, C. Parkanyi Chemistry of ginger P.N. Ravindran, K. Nirmal Babu (Eds.), Ginger: the genus Zingiber, CRC Press, USA (2005), pp. 87-180uk_UA
dc.relation.references24. Н.П. Лашко, О.В. Ткачук, Хімія харчових добавок та вітаманів: Навчально-методичний посібник для студентів ІV курсу біологічного факультету спеціальності «Хімія» – Запоріжжя: ЗНУ, 2014. – 127с.uk_UA
dc.relation.references25. Фармакогнозія. Лікарська рослинна сировина та фітозасоби / За заг. редакцією П.І. Середи. – Вінниця: Нова книга, 2006. – 352 с.uk_UA
dc.relation.references26. Кобзар А. Фармакогнозія в медицині: навчальний посібник / А.Я. Кобзар. – К.: Медицина, 2007. – 544 с.uk_UA
dc.relation.references27. Солодовніченко Н.М., Журавльов М.С., Ковальов В.М. Лікарська рослинна сировина та фітопрепарати. – Харків: МТК – Книга, 2003. – 408 с.uk_UA
dc.relation.references28. M.S. Baliga, R. Haniadka, M.M. Pereira, J.J. D'Souza, P.L. Pallaty, H.P. B hat, et al. Update on the chemopreventive effects of ginger and its phytochemicals Crit Rev Food Sci Nutr, 51 (6) (2011), pp. 499-523uk_UA
dc.relation.references29. V.S. Govindarajan. Ginger — chemistry, technology, and quality evaluation: part 1. Crit Rev Food Sci Nutr, 17 (1) (1982), pp. 1-96.uk_UA
dc.relation.references30. Q.Q. Mao, X.Y. Xu, S.Y. Cao, R.Y. Gan, H. Corke, T. Beta, et al. Bioactive compounds and bioactivities of ginger (Zingiber officinale Roscoe) Foods, 8 (6) (2019), p. 185.uk_UA
dc.relation.references31. N. Maharlouei, R. Tabrizi, K.B. Lankarani, A. Rezaianzadeh, M. Akbari, F. Kolahdooz, et al. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr, 59 (11) (2019), pp. 1753-1766.uk_UA
dc.relation.references32. Zhang, M.; Viennois, E.; Prasad, M.; Zhang, Y.; Wang, L.; Zhang, Z.; Han, M.K.; Xiao, B.; Xu, C.; Srinivasan, S.; et al. Edible ginger-derived nanoparticles: A novel therapeutic approach for the prevention and treatment of inflammatory bowel disease and colitis-associated cancer. Biomaterials 2016, 101, 321–340.uk_UA
dc.relation.references33. S. Govindarajan Ginger — chemistry, technology, and quality evaluation: part 2. Crit Rev Food Sci Nutr, 17 (3) (1982), pp. 189-258.uk_UA
dc.relation.references34. Nile, S.H.; Park, S.W. Chromatographic analysis, antioxidant, antiinflammatory, and xanthine oxidase inhibitory activities of ginger extracts and its reference compounds. Ind. Crop. Prod. 2015, 70, 238–244. [Google Scholar] [CrossRef]uk_UA
dc.relation.references35. Han, Y.A.; Song, C.W.; Koh, W.S.; Yon, G.H.; Kim, Y.S.; Ryu, S.Y.; Kwon, H.J.; Lee, K.H. Anti-inflammatory effects of the Zingiber officinale Roscoe constituent 12-dehydrogingerdione in lipopolysaccharide-stimulated raw 264.7 cells. Phytother. Res. 2013, 27, 1200–1205. [Google Scholar] [CrossRef]uk_UA
dc.relation.references36. G.; Lin, X.; Xu, X.; Gao, L.; Xie, J.; Li, H. Antioxidant capacities and total phenolic contents of 56 vegetables. J. Funct. Foods 2013, 5, 260–266. [Google Scholar] [CrossRef]uk_UA
dc.relation.references37. Yadav S, Sharma PK, Alam MA. Ginger medicinal uses and benefits. European Journal of Pharmaceutical and Medicinal Research. 2016; 3(7):127–35.uk_UA
dc.relation.references38. Zadeh JB, Kor NM. Physiological and pharmaceutical effects of Ginger (Zingiber officinale Roscoe) as a valuable medicinal plant. European Journal of Experimental Biology. 2014; 4:87–90.uk_UA
dc.relation.references39. Singh SK, Patel JR, Bachle D. A review on Zingiber officinale: A natural gift. International Journal of Pharm and Bio Sciences. 2014; 5:508–25.uk_UA
dc.relation.references40. Герман Л. (2015). Herb & Spice Companion: Повний посібник із понад 100 трав і спецій - https://books.google.co.za/books?hl=uk&lr=&id=B6WSCgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1 &ots=L_r--p5iTU&sig=qzO6tx0iUMwNh0hq5punJPaRH0&redir_esc=y#v=onepage&q&f=falseuk_UA
dc.relation.references41. Ginger: The pungent spice/ International Journal of Gastronomy and Food Science Volume 33, September 2023.uk_UA
dc.relation.references42. B.B. Bag Ginger processing in India (Zingiber officinale): a review Int. J. Curr. Microbiol. Appl. Sci., 7 (4) (2018), pp. 1639-1651.uk_UA
dc.relation.references43. Akinwande BA, Ade Omowaye BIO, Olaniyan SA, et al. Quality evaluation of ginger-flavoured soy-cassava biscuit[J] Nutrition Food Sci. 2008;38(5):473–481. doi: 10.1108/00346650810906994uk_UA
dc.relation.references44. Balestra F, Cocci E, Pinnavaia G, et al. Evaluation of antioxidant, rheological and sensorial properties of wheat flour dough and bread containing ginger powder[J] LWT Food Sci. Technol. 2011;44(3):700–705. doi: 10.1016/j.lwt.2010.10.017.uk_UA
dc.relation.references45. Мед натуральний. Технічні умови: ДСТУ 4497-2005. К.: Держспоживстандарт України, 2005. – 36с. – (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references46. Каганець О. Оцінка меду за міжнародними та національними критеріями / О. Каганець [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/ portal/chem_biol/Piapk/2010_1/10odkinc.pdfuk_UA
dc.relation.references47. Сучасна фітотерапія : навч. посіб. / С. В. Гарна, І. М. Владимирова, Н. Б. Бурд та ін. – Харків : «Друкарня Мадрид», 2016. – 580 с.uk_UA
dc.relation.references48. Пономарьов П.Х., Донцова І.В., Гірняк Л.І. Товарознавство тропічних і субтропічних фруктів. — Київ : ЦУЛ, 2006. — 184 с.uk_UA
dc.relation.references49. Дикоростуча сировина : навч. посіб. / Г. О. Бірта, Ю. Г. Бургу, Є. В. Хмельницька. – Полтава : ПУЕТ, 2020. – 449 с. – 1 електрон. опт. диск (CD-ROM).uk_UA
dc.relation.references50. ДСТУ 7045 – 2009. Вироби хлібобулочні. Методи визначення фізико – хімічних показників. Київ: Держспоживстандарт України, 2009. 33 с.uk_UA
dc.relation.references51. Скакунов М.М. Безпека життєдіяльності та основи охорони праці. Одеса, 2017. 437с.uk_UA
dc.relation.references52.Стручок, В. С. (2022). Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіхспеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання.uk_UA
dc.relation.references53. Гандзюк М.П., Желібо Є. П., Халімовський М. О. Основи охорони праці: Підруч для студ вищих навч. закладів. За ред М. П. Гандзюка – К.: Каравелла, 2004 – 408 с.uk_UA
dc.relation.references54. Стеблюк М.Л. Цивільна оборона: Підручник – 3-тє вид., перероб і доп. – К.: Знання, 2004 р.uk_UA
dc.relation.references55. Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. – Харків: НТУ “ХПІ”, 2008 – 312 с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska_magistr_Надюк Р.О..doc42,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Кваліфікаційна_Надюк Р.О..pdf1,51 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора