Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43611
Metadatuen erregistro osatua
DC eremuaBalioaHizkuntza
dc.contributor.advisorКарпик, Галина Вікторівна-
dc.contributor.advisorKarpyk, Galyna-
dc.contributor.authorАдамішин, Ольга Володимирівна-
dc.contributor.authorAdamishyn, Olha-
dc.date.accessioned2024-01-17T09:51:58Z-
dc.date.available2024-01-17T09:51:58Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationАдамішин О. В. Розроблення технології булочки оздоровчого спрямування з авокадо та впровадження її у виробництво: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О. В. Адамішин. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 106 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43611-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі на тему «Розроблення технології булочки оздоровчого спрямування з авокадо та впровадження її у виробництво» проаналізовано стан хлібопекарської промисловості України, розглянуто асортимент оздоровчих борошняних виробів та інгредієнти які використовуються для виробів функціонального призначення. Здійснено аналітичний пошук інформації, щодо хімічного складу авокадо та його фізіологічної важливості для організму людини. Розглянуто продукти, у виготовлені яких воно використовується. Запропоновано вносити авокадо у вигляді пюре під час приготування тіста для булочного виробу. Розроблено рецептуру булочки «Abacate». Досліджено основні показники якості виробів. Проаналізовано хімічний склад сировини й розраховано харчову цінність готового виробу. Проведено технологічні розрахунки, підібрано обладнання для виготовлення булочки. Здійснено розрахунок економічної ефективності виробництва булочки.uk_UA
dc.description.abstractIn the qualification work on the topic "Development of the technology of health-oriented avocado buns and its introduction into production", the state of the Ukrainian bakery industry was analyzed, the range of health-giving flour products and the ingredients used for functional products were considered. An analytical search for information on the chemical composition of avocado and its physiological importance for the human body was carried out. The products, in the manufacture of which it is used, are considered. It is suggested to add avocado in the form of puree during the preparation of the dough for the bakery product. The recipe for the "Abacate" bun has been developed. The main indicators of product quality were studied. The chemical composition of the raw materials was analyzed and the nutritional value of the finished product was calculated. Technological calculations were carried out, equipment for the production of buns was selected. The calculation of the economic efficiency of the bun production was carried out.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 6 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 1.1 Вибір, обґрунтування та опис технологічної схеми приготування булочки «Abacate» 7 1.2 Вибір, обґрунтування та опис технологічної схеми приготування хліба «Сімейний» 8 1.3 Розрахунок продуктивності шафової печі для булочки 12 1.4 Розрахунок пофазної та виробничої рецептури приготування булочки 13 1.5 Розрахунок виходу булочки 18 1.6 Розрахунок пофазної та виробничої рецептури приготування хліба «Сімейний» 21 1.7 Розрахунок виходу хліба 23 1.8 Розрахунок витрат сировини для булочки «Abacate» 25 1.9 Розрахунок витрат сировини для хліба «Сімейний» 37 1.10 Розрахунок і вибір технологічного обладнання булочок з авокадо 28 1.11 Розрахунок і вибір технологічного обладнання для хліба «Сімейний» 34 1.12 Розрахунок ємкості хлібосховища та експедиції 36 2 НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ РОЗДІЛ 2.1 Огляд літератури й інформаційних джерел 38 2.2 Мета, об’єкт, предмет та методи досліджень 55 2.3 Власні дослідження та їх обговорення 58 2.3.1 Характеристика авокадо, як сировини для виготовлення булочних виробів 58 2.3.2 Визначення способу внесення авокадо в напівфабрикати 59 2.3.3 Розрахунок харчової цінності булочок 63 3 Розрахунок основних економічних показників виробництва булочки «Аbacate» 74 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 79 Загальні висновки 90 Список використаних джерел 91 Додатки 101uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectжириuk_UA
dc.subjectбулочкаuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectавокадоuk_UA
dc.subjectмасло вершковеuk_UA
dc.subjectмаргаринuk_UA
dc.subjectfatsuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectbunuk_UA
dc.subjectavocadouk_UA
dc.subjectbutteruk_UA
dc.subjectmargarineuk_UA
dc.titleРозроблення технології булочки оздоровчого спрямування з авокадо та впровадження її у виробництвоuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a technology for creating a health-oriented avocado-infused bun and its implementation in productionuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Адамішин О. В., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberЗварич, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberZvarych, Natalia-
dc.coverage.placenameТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664.661uk_UA
dc.relation.references1. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Київ : Руслана, 1998. 416 с.uk_UA
dc.relation.references2. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві / Дробот В. та ін. Київ : Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references3. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник / К.О. Самойчук та ін. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с.uk_UA
dc.relation.references4. Бокій О.В. Розвиток галузей переробки продукції рослинництва для забезпечення продовольчої безпеки в умовах війни та Євроінтеграції. Proceedings of XI International Scientific and Practical Conference, Toronto, Сanada, 24-26 August, 2023 С.338-345.uk_UA
dc.relation.references5. Ліщинська В. В. Оцінка ресурсного потенціалу хлібопекарських підприємств україни. Стратегія економічного розвитку України , 50, 2022. С. 118–134.uk_UA
dc.relation.references6. Бондаренко-Берегович В.В. Дослідження сучасного стану, особливостей і тенденцій розвитку економічної безпеки підприємств хлібопекарської галузі. Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. 2019. №2. С.199-208.uk_UA
dc.relation.references7. Ніколаєнко С. М. Куліш А. В., Янченко А.В. Аналіз виробництва хліба та хлібобулочних виробів в Україні. Приазовський економічний вісник : науковий журнал. Запоріжжя. 2020. № 3(20). С. 252-258uk_UA
dc.relation.references8. Смолін І.В. Конкурентоспроможність підприємства : монографія/ за ред.. І.В.Смоліна, Ю.І. Опанасюка. Генеза, 2016. 208 с.uk_UA
dc.relation.references9. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва. Київ : «Логос», 2002. 365 с.uk_UA
dc.relation.references10. Офіційний сайт Державної служби статистики України. URL: Режим доступу:https://ukrstat.gov.ua /.uk_UA
dc.relation.references11. Yurchak V. Каrpsk G. Effect of dough making parameters on the quality of pasta enriched with bran dietary fibers. Food chemistry and technology. Kaunas : FIRUT, T. 47. № 2. 2013. Р. 41– 47.uk_UA
dc.relation.references12.Макаронні вироби: пат. 85869 UA, МПК А 23 L 1/16. № 201303599; заявл. 22.03.2013 ; опубл. 10.12.2013, Бюл. № /2023.uk_UA
dc.relation.references13.Юрчак, В. Г., Карпик Г.В., Голікова Т.П. Дослідження макаронних властивостей цільнозернового пшеничного борошна. Наукові праці Національного університету харчових технологій. Київ : НУХТ. 2012. № 47. С.123-128.uk_UA
dc.relation.references14.Аналіз новітнього досвіду використання цільнозернових продуктів в оздоровчому харчуванні. Проблеми та перспективи розвитку сучасної науки в країнах Європи та Азії: Матеріали ХХVІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції Збірник наукових праць. Переяслав, 2020. С. 25-26.uk_UA
dc.relation.references15.Карпик Г. В., Юрчак В.Г. Збагачення макаронних виробів харчовими волокнами пшеничних висівок Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті: 78 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів та студентів, 2-3 квітня 2012 р., К. : НУХТ, 2012. С. 77-79.uk_UA
dc.relation.references16.Карпик Г., Марко Д. Хліб з цільного борошна - продукт здорового харчування. Матеріали тез доповідей I Міжнародної науково технічної конференції Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти, Тернопіль : ТНТУ, 2021. С. 34.uk_UA
dc.relation.references17.Ліщінська Ю. З., Неменуща С. М. Корисні властивості борошна з різних культур: Проблеми формування здорового способу життя у молоді: зб. матеріалів: ІX Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. та студ. з міжнар. участю, 30 верес.-2 жовт. 2016 р. Одеса: ОНАХТ, 2016. С. 70-71.uk_UA
dc.relation.references18.Гордієнко Т.В., Семенова А.Б. Михонік Л.А., Дробот В.І. Білково пшеничний хліб з гречаним борошном URL: 93 https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/4395/1/mlabphzgb.p df/uk_UA
dc.relation.references19.Грищенко А. М., Білик О.А. Дослідження якості та черствіння безглютенового хліба з гречаним і кукурудзяним борошном. Зернові продукти і комбікорми, Vol.17, I. 2, 2017. С. 18-23.uk_UA
dc.relation.references20.Ovsiannykova, L., Valevskaya, L., Yurkovska, V., Orlova, S., & Sokolovskaya, O. Новітні аспекти використання зерна проса при виробництві хліба. Food Science and Technology, 13(1). 2019. URL:https://doi.org/10.15673/fst.v13i1.1312/uk_UA
dc.relation.references21.Пашова Н. В., Волощук Г. І., Грегірчак Н. М., Карпик Г. В. Вплив борошна знежиреного насіння олійних культур та порошку топінамбура на якість та безпечність житнього хліба. Продовольчі ресурси. 2018. № 11. С. 139-147.uk_UA
dc.relation.references22.Жукова В. Ф., Тарасенко В. Г. Поліпшення якості кондитерських виробів за рахунок використання нетрадиційної сировини Інновації та технології в в сфері послуг і харчування. № 1-2(3-4), 2021.uk_UA
dc.relation.references23.. Замай В., Волкова Р. М., Хребтань О. Б., Тітенко В. А. Гуменюк О. Л. Перспектива використання насіння чіа як фортифікаційної добавки до хлібобулочних виробів. Вісник ЛТЕУ, № 26, 2021.uk_UA
dc.relation.references24.Бондаренко Ю. В., Білик О. А., Кочубей-Литвиненко О. В., Андронович Г. М. Насіння льону як рецептурний компонент хлібобулочних виробів Наукові праці Національного університету харчових технологій, 2020. Т. 26. № 4. С. 178-189.uk_UA
dc.relation.references25.Махинько В.М., Даньшіна Л.О., Махинько Л.В., Бабіч О. В. Використання дикорослих харчових трав у хлібопеченні URL: https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/4850/1/mvmvdhtyhp.p dfuk_UA
dc.relation.references26.Спосіб виробництва батона з пряно-ароматичною добавкою UA 153521. Пат. № 153521; заявл. 27.06.2022, опубл. 19.07.2023, Бюл. № 29/23.uk_UA
dc.relation.references27.Карпик Г. В. , Степанко І. І. Підвищення харчової цінності здобних виробів. Збірник тез доповідей Ⅹ Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 24-25 листопада 2021 року. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2021. Том Ⅱ. С. 52.uk_UA
dc.relation.references28.Pastry of health direction / H. Karpyk, I. Stepanko Book of abstracts Ⅵ International Scientific and Technical Conference "Status and prospects of food science and industry", 22-23 September 2022. - Tern : PE Palianytsia V. A., 2022. P. 34.uk_UA
dc.relation.references29.Карпик Г.В., Леськів М.Р. Обґрунтування доцільності введення в раціон людини Aegopodium Podagraria L. Збірник тез доповідей Ⅵ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 22-23 вересня 2022 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2022. С. 32.uk_UA
dc.relation.references30.Леськів М.Р. , Карпик Г.В. Оцінка якості пшеничного хліба з Аegopodium podagraria L. XІ Міжнародна науково-технічна конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій» 7-8 грудня 2022 року, Тернопіль, Україна. С. 112.uk_UA
dc.relation.references31.Спосіб виробництва хліба пшеничного висівково-гарбузового UA153209. Пат. № 153209. заявл. 27.06.2022, опубл. 07.06.2023, Бюл. № 23/22.uk_UA
dc.relation.references32. Karpyk H., Kukhtyn M., Selskyi V., Nazarko I., Pokotylo O., Haidamaka M. Research of technological properties of bread made with the addition of beet kvass / Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies. 2021, Vol. 23. № 96. P. 3-7.uk_UA
dc.relation.references33.Карпик Г.В., Вічко О. І., Копчак Н. Г., Швед О.В. Особливості виробництва булочних виробів з Rheum L. Хімія, технологія речовин та їх застосування. Харчові технології. Видавництво Львівської політехніки, Випуск 2. № 5. 2022.uk_UA
dc.relation.references34. Юрчак В.Г., Карпик Г.В., Гордієнко Я. Використання пектинів для поліпшення якості макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами. Наук : ОНАХТ, 2012. Вип. 42, Т. 1. С. 242-247.uk_UA
dc.relation.references35.Гуменюк О.Л., Ксенюк М.П., Дениско О.М., Кирій, А.С. заміна гідрогенізованих жирів на рослинну олію у складі борошняних кондитерських виробів. Технічні науки та технології. 2(16). 2019. С. 165–169.uk_UA
dc.relation.references36.Ihor Stadnyk, Volodymyr Piddubnyi, Halyna Karpyk, Liudmyla Beiko, Khrystyna Kravcheniuk Effect of сoncentration of coconut oil with demineralised whey powder on the properties of bean pastes. Animal Science and Food Technology. Vol. 13, No. 3, 2022. P. 43-52.uk_UA
dc.relation.references37.Lapytska N., Syza O., Gorodyska O., Savchenko O., Rebenok, E. Vplyv olii plodiv shypshyny na formuvannia yakosti khliba zhytno pshenychnoho The impact of rosehip oil on quality of ryewheat bread. BHT: Biota. Human. Technology. 2, 2022. Р. 106-117uk_UA
dc.relation.references38.Карпик Г.В., Чернега А.В. Фісташковий горіх як замінник тваринних жирів у рецептурі здобних борошняних виробів. Тези доповідей Міжнародної науково-технічної конференції: Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2023. С.81.uk_UA
dc.relation.references39.Науменко О., Полонська Т., Радзієвська І., Богдан Г., Гетьман І. і Бокова С. Збагачення спельтового хліба ненасиченими жирними кислотами. Продовольчі ресурси. 10, 18 2022. С. 90-99.uk_UA
dc.relation.references40.Резвих Н.І. Аналіз органолептичних показників якості хліба пшеничного з підвищеною харчовою цінністю.Таврійський науковий вісник .№ 5, С.24-31.uk_UA
dc.relation.references41.Bartoli J. A. A. Manual técnico del cultivo del aguacate Hass (Persea americana L.) 1st ed. Fundación Hondureña de Investigación Agrícola, 2008. pp. 1-49.uk_UA
dc.relation.references42.Fulgoni V.L. 3rd, Dreher M, Davenport AJ. Avocado consumption is associated with better diet quality and nutrient intake, and lower metabolic syndrome risk in US adults: results from the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2001-2008. Nutr J. 2013 doi:10.1186/1475-2891-12-1.uk_UA
dc.relation.references43.Chemical composition, bioactive compounds and antioxidant activity of six avocado cultivars Persea americana Mill. (Lauraceae) grown in Egypt Mahmoud Abd Al-Galil Rozan1, Esmail Galal Boriy1 , Hala Mahmoud Bayomy1,2 Emirates Journal of Food and Agriculture. 2021. 33(10): 815- 826 doi: 10.9755/ejfa.2021.v33.i10.2772 http://www.ejfa.me/uk_UA
dc.relation.references44.California Avocado Commission. California Avocado history. 2012. Available from URL: http://www.avocado.org/california-avocado history/ Accessed November 29, 2012.uk_UA
dc.relation.references45.Бірта Г.О., Горячова О.О., Флока Л.В, Рачинська З.П. Особливості ідентифікації та оцінки якості авокадо. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі, 2020. № 1 (96). С.54-59.uk_UA
dc.relation.references46.Рід Perseal. Ferreyra, R., G. Sellés, J. Saavedra, J. Ortiz, C. Zúñiga, C. Troncosoa, S. A. Rivera, M. González-Agüero and B.G. Defilippi. Identification of pre-harvest factors that affect fatty acid profiles of avocado fruit (Persea americana Mill) cv. “Hass” at harvest. S. Afr. J. Bot. 104, 2016.: 15-20.uk_UA
dc.relation.references47.Ejiofor NC, Ezeagu IE, Ayoola M, Umera EA. Determination of the chemical composition of avocado (Persea americana) seed. Adv Food Technol Nutr Sci Open J. 2018; SE(2): S51-S55. doi: 10.17140/AFTNSOJSE-2-107uk_UA
dc.relation.references48.Viola E, Buzzanca C, Tinebra I, Settanni L, Farina V, Gaglio R, Di Stefano V. A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production. Foods. 2023; 12(20):3743. https://doi.org/10.3390/foods12203743uk_UA
dc.relation.references49.Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013; 53(7): 738-750. doi: 10.1080/10408398.2011.556759uk_UA
dc.relation.references50.Donetti, M. and L. Terry. Biochemical markers defining growing area and ripening storage of imported avocado fruit cv. Hass. J. Food Comp. Anal. 34: 90-98. Landahl, S., M. D. Meyer and L. A. Terry. 2009. Spatial and temporal analysis of textural and biochemical changes of imported avocado cv. Hass during fruit ripening. J. Agric. Food Chem. 2014. 57: 7039-7047.uk_UA
dc.relation.references51.Meyer M. D., Terry L. A. Development of a rapid method for the sequential extraction and subsequent quantification of fatty acids and sugar from avocado mesocarp tissue. J. Agric. Food Chem. 2008;56:7439–7445.uk_UA
dc.relation.references52.Saraswat, K., and Rizvi, S.I. Novel strategies for anti-aging drug discovery. Expert Opinion on Drug Discovery. 2017.12: 955- 966.uk_UA
dc.relation.references53.Ramos-Aguilar, Ana L.; Ornelas-Paz, Juan; Tapia-Vargas, Luis M.; Ruiz Cruz, Saul; Gardea-Béjar, Alfonso A.; Yahia, Elhadi M.; Ornelas-Paz, José de Jesús; Pérez-Martínez, Jaime D.; Rios-Velasco, Claudio; Ibarra-Junquera, Vrani The importance of the bioactive compounds of avocado fruit (Persea americana Mill) on human health Biotecnia, vol. 21, núm. 3, septiembre diciembre, 2019, pp. 154-162.uk_UA
dc.relation.references54.Ornelas-Paz J.J., Yahia E.M. Gardea-Béjar A.A., Pérez-Martónez J.D., Ibarra-Junquera, V., Escalante-Minakata, M.P., RuizCruz S. and Ochoa Reyes, E. Actividad antioxidante y protectora de selectos compuestos bioactivos de frutas y hortalizas. In: Antioxidantes en alimentos y salud, 2012. pp 9-132.uk_UA
dc.relation.references55.Havsteen B.H. The biochemistry and medical significance of the flavonoids. Pharmacology and Therapeutics. 2002. 96: 67- 202.uk_UA
dc.relation.references56.Gokkaya, E. O., S. Yesilot, M. Ozgocmen, R. Aslankoc and C. A. Acar. 2021. Protective effects of resveratrol and avocado oil against paracetamol-induced hepatotoxicity in rats. Drug Chem. Toxicol. 8: 1-9uk_UA
dc.relation.references57.Бугмій І. О., Гавриш А. В. Удосконалення технології виготовлення 98 морозива за рахунок використання драгле утворювача. Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". 2023. № 2.uk_UA
dc.relation.references58.Васильєва О. О. Перспективи використання авокадо у технології зефіру. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасна інженерія агропромислових і харчових виробництв». Харків : ДБТУ, 2021. С. 444-447.uk_UA
dc.relation.references59.Обґрунтування складу шоколадної пасти підвищеної біологічної цінності. Лазарєва Т.А., Цихановська І.В., Благий О.С. Матеріали міжнародної науково-практичної інтернет конференції 24 литопада 2020 р. Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, С. 83-84. URL: https://www.inter-nauka.com/uploads/public/16754183927681.pdfuk_UA
dc.relation.references60.Physicochemical Properties, Antioxidant Capacity, and Consumer Acceptability of Ice Cream Incorporated with Avocado (Persea Americana Mill.) Jutamas Moolwong, Worasaung Klinthong, Thanida ChuacharoenPolish Journal of Food and Nutrition Sciences, 2023. Р.289- 296.uk_UA
dc.relation.references61.Physico-chemical and Sensory Properties of Cookies Produced by Partial Substitution of Margarine with Avocado Pear (Persia americana) Jelili Babatunde Hussein*1, Joseph idowu Olaniyi1 , Esther Anjikwi Msheliza2 , Seember Bernadette Kave. Croatian Journal of Food Science and Technology .2021. 13 (1) 96-104.uk_UA
dc.relation.references62.Ain O., Marina, A.M., Sakinah H. The effect of avocado puree as fat replacer on the physical quality of muffin nurul. Malaysian Applied Biology. 2016. Р. 11-16.uk_UA
dc.relation.references63.Peluola -Adeyemi O . A., Abdus -Salaam R.B., Obi T . E., Toyiemedo N.C. Quality Evaluation of Bread Produced from Wheat Flour using Avocado (Persea americana) Paste as Substitute. Journal of Food Stability, 2021. 4 (1).uk_UA
dc.relation.references64.Viola E, Buzzanca C, Tinebra I, Settanni L, Farina V, Gaglio R, Di Stefano V. A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough. Bread Production. Foods. 2023; 12(20):3743. https://doi.org/10.3390/foods12203743uk_UA
dc.relation.references65.ДСТУ 7044:2009 Вироби хлібобулочні. Правила приймання, методи відбирання проб, методи визначання органолептичних показників і маси виробівuk_UA
dc.relation.references66. ДСТУ 7045:2009 Вироби хлібобулочні. Методи визначання фізико хімічних показників. Зі зміною та поправкою.uk_UA
dc.relation.references67.ГОСТ 9404-88 Борошно та висівки. Методи визначення вологості.uk_UA
dc.relation.references68.ГОСТ 27669-88 Борошно хлібопекарське. Методи проведення пробного випікання.uk_UA
dc.relation.references69.ДСТУ 4954:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначання цукрів,uk_UA
dc.relation.references70.ДСТУ 4941:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів, консерви м’ясні та м’ясо-рослинні. Методи визначення вмісту жируuk_UA
dc.relation.references71.ДСТУ 4957:2008 Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначення титрованої кислотностіuk_UA
dc.relation.references72.Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів : навчальний посібник / за ред. чл.-кор. В.І. Дробот – К.: Кондор-Видавництво, 2015.− 958 с.uk_UA
dc.relation.references73. URL:http://ela.nati.org.ua:8080/xmlui/bitstream/handle/123456789/787/%20%20%20%20% 20%20%20%20%20%20%20.%20%20.%20%20%20%20.docx.pdf?sequence=1 ст. 163-164.uk_UA
dc.relation.references74. URL:https://sci.ldubgd.edu.ua/bitstream/123456789/653/1/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1% 81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%20%D0%BA%D0%BE%D0%BD %D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D1%96%D1%8F%202015%20%D0%9B%D 0%94%D0%A3%20%D0%91%D0%96%D0%94.pdf#page=71 ст. 71-72uk_UA
dc.relation.references75. URL:file:///C:/Users/Admin/Downloads/177341- %D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%20%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D1%82%D 1%96-391892-1-10-20190903.pdf ст. 25-26uk_UA
dc.relation.references76.Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях : методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196.uk_UA
dc.relation.references77.Основи наукових досліджень і теорія експерименту : Навчальний посібник / укл. Ю. Б. Капаціла, П. О. Марущак, В. Б. Савків, О. П. Шовкун. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2023. 186 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40843uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Bildumetan azaltzen da:181 — харчові технології

Item honetako fitxategiak:
Fitxategia Deskribapena TamainaFormatua 
,Авторська довідка Адамішин О.В..doc49 kBMicrosoft WordBistaratu/Ireki
Кваліфікаційна робота Адамішин.pdf2,84 MBAdobe PDFBistaratu/Ireki


DSpaceko itemak copyright bidez babestuta daude, eskubide guztiak gordeta, baldin eta kontrakoa adierazten ez bada.

Administratzailearen tresnak