Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43605
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorПокотило, Олег Степанович-
dc.contributor.advisorPokotylo, Oleg-
dc.contributor.authorДалєвський, Володимир Михайлович-
dc.contributor.authorDalievskyi, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-01-16T20:23:31Z-
dc.date.available2024-01-16T20:23:31Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationДалєвський В. М. Удосконалення технології виробництва ряжанки з підвищеним вмістом біологічно активного йоду з проєктуванням цеху кисломолочного продукту : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / В. М. Далєвський . — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 77 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43605-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота на тему «Удосконалення технології виробництва ряжанки з підвищеним вмістом біологічно активного йоду з проєктуванням цеху кисломолочного продукту» складається з пояснювальної записки с. 77 , рис. 4 , табл.20 , джерел та графічної частини. Удосконалено технологію виготовлення ряжанки з підвищеним вмістом біологічно активного йоду та спроектовано цех з виготовлення ряжанки. Досліджені фізико-хімічні, мікробіологічні, реологічні характеристики молока – сировини, вплив біологічно активного йоду на технологічний процес виготовлення ряжанки та зміну фізико-хімічних, мікробіологічних та інших показників в процесі зберігання. Проведено розрахунки економічної ефективності виробництва ряжанки з підвищеним вмістом йоду.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work on the topic "Improving the technology of production of ryazhenka with an increased content of biologically active iodine with the design of a dairy product workshop" consists of an explanatory note from p. , Fig. , tab. , sources and graphic part.. The technology for making ryazhenka with an increased content of biologically active iodine has been improved, and a workshop for the production of ryazhenka has been designed. The physicochemical, microbiological, rheological characteristics of raw milk, the influence of biologically active iodine on the technological process of ryazhanka production, and changes in physicochemical, microbiological and other indicators during storage were studied. Calculations of the economic efficiency of the production of ryazhanka with an increased content of iodine were carried out.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ АНОТАЦІЯ 4 ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 8 1.1. Обгрунтування місцярозташування молокопереробного підприємтва 8 1.2. Аналіз потенційних фермерських господарств 9 1.3. Доцільність виготовлення кисломолочної продукції 10 1.4. Реалізація кисломолочних продуктів 11 РОЗДІЛ 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1. Вимоги до сировини та допоміжних матеріалів для виготовлення ряжанки зпідвищеним вмістом активного йоду 12 2.2. Вибір, обґрунтування та опис технологічної схеми 14 2.2.1.Технологічна схема виготовлення ряжанки з підвищеним вмістом активного йоду 16 2.2.2. Опис загальних технологічних операцій виробництва 17 2.2.3. Опис технології виробництва ряжанки з підвищеним вмістом активного йоду 18 2.3. Технологія контролю технологічного процесу виготовлення ряжанки 19 2.4. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту 26 2.4.1. Продуктовий розрахунок 26 2.4.2. Підбір технологічного обладнання 27 2.4.3. Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень 31 РОЗДІЛ 3 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 34 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел 34 3.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 38 3.2.1. Мета, об’єкт і предмет дослідження 38 3.2.2. Методи дослідження 38 3.3. Результати дослідження 39 3.3.1. Дослідження сировинного молока та допоміжних матеріалів 39 3.3.2. Дослідження фізико-хімічних показників ряжанки в процесі ферментації 40 3.3.3. Дослідження мікробіологічних показників ряжанки в процесі ферментації 43 3.3.4. Дослідження органолептичних показників ряжанки в процесі ферментації 44 3.3.5. Дослідження фізико-хімічних показників ряжанки в процесі зберігання 46 3.3.6. Дослідження мікробіологічних показників ряжанки в процесі зберігання 47 3.3.7. Дослідження органолептичних показників ряжанки в процесі зберігання 48 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНІЙ СИТУАЦІЯХ 4.1. Охорона праці 50 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях 52 ВИСНОВКИ 58 СПИСОК ВИКОРИСТАЇ ЛІТЕРАТУРИ ТА ДЖЕРЕЛ 59 ДОДАТКИuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectмолоко-сировинаuk_UA
dc.subjectряжанкаuk_UA
dc.subjectйодuk_UA
dc.subjectмікробіологічні, фізико-хімічні показникиuk_UA
dc.subjectraw milkuk_UA
dc.subjectryazhankauk_UA
dc.subjectiodineuk_UA
dc.subjectmicrobiological, physical and chemical indicatorsuk_UA
dc.titleУдосконалення технології виробництва ряжанки з підвищеним вмістом біологічно активного йоду з проєктуванням цеху кисломолочного продуктуuk_UA
dc.title.alternativeImproving the technology of production of ryazhenka with an increased content of biologically active iodine with the design of a dairy product workshopuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Далєвський В.М., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberТкачук, Роман Андрійович-
dc.contributor.committeeMemberTkachuk, Roman-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc63.637uk_UA
dc.relation.references1. Bolgova, N., Huba, S., Sklyarenko, Y., Tsyhura, V., & Marchenko, M. (2019). Dependence of the production process of rennet semi-solid cheeses on quality indicators of raw milk. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 21(92), 42-46. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f9208uk_UA
dc.relation.references2. Carlsen MH, Andersen LF, Dahl L, Norberg N, Hjartåker A. New Iodine Food Composition Database and Updated Calculations of Iodine Intake among Norwegians. Nutrients. 2018; 10(7):930.uk_UA
dc.relation.references3. Castro SI, Berthiaume R, Robichaud A, Lacasse P. Effects of iodine intake and teat-dipping practices on milk iodine concentrations in dairy cows. J Dairy Sci. 2012 Jan 1; 95(1):213-20.uk_UA
dc.relation.references4. D. Dalievska, O. Pokotylo (2021). Changes in physicochemical and microbiological parameters of yogurt with the addition of biologicaly active iodine during storage. New York. TK Meganom LLC. Innovative Solutions in Modern Science. 3(47). p. 216-227 doi: 10.26886/2414-634X.3(47)2021.13uk_UA
dc.relation.references5. Dahl, L, Opsahl, JA, Meltzer, HM, et al. (2003) Iodine concentration in Norwegian milk and dairy products. Br J Nutr 90, 679.uk_UA
dc.relation.references6. Dalevska, D., Pokotylo, O., Kukhtyn, M., Kopchak, N., Salata, V., Horiuk, Y., & Uglyar, T. (2021). Changes in organoleptic, microbiological and biochemical properties of kefir with iodine addition during the storage. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 732–740. https://doi.org/10.5219/1679uk_UA
dc.relation.references7. Dalievska D., Pokotylo O. (2021). Change of physico- chemical and organoleptic parameters of milk with biologically active iodine during storage. Scientific Works of National University of Food Technologies, 27(3), 96-102.uk_UA
dc.relation.references8. Dalievska, D., & Pokotylo, O. (2021). Physico-chemical indicators of kefir with biologically active iodine in the process of fermentation. ScientificMessenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 23(95), 72-77. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f9512uk_UA
dc.relation.references9. Das Eidgenössische Deüartement des Innern (EDI) (2016) 817.022.16. Verordnung des EDI betreffend die Information über Lebensmittel (LIV) vom 16. Dezember 2016 (Stand am 12. Juni 2018) (817.022.16. EDI Regulation on Food Information (LIV) of 16 December 2016.uk_UA
dc.relation.references10.Dawczynski Ch., Schäfer U., Leiterer M., and Jahreis G. Nutritional and Toxicological Importance of Macro, Trace, and Ultra-Trace Elements in Algae Food Products Journal of Agricultural and Food Chemistry 2007 55 (25), 10470-10475 DOI: 10.1021/jf0721500uk_UA
dc.relation.references11.Eastman, CJ & Zimmermann, MB (2017) The iodine deficiency disorders. In Endotext [De Groot, LJ, Chrousos, G, Dungan, K, et al., editors]. South Dartmouth, MA: MDText.com, Inc. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK285556/uk_UA
dc.relation.references12.Federal Commission for Nutrition (2013) Iodine Supply in Switzerland: Current Status and Recommendations. Expert Report of the FCN. Zurich: Federal Office of Public Health.uk_UA
dc.relation.references13.Federal Commission for Nutrition (2013) Iodine Supply in Switzerland: Current Status and Recommendations. Expert Report of the FCN. Zurich: Federal Office of Public Health.uk_UA
dc.relation.references14.Flachowsky G, Franke K, Meyer U, Leiterer M, Schone F. Influencing factors on iodine content of cow milk. Eur J Nutr. 2014 Mar 1;53(2):351-65.uk_UA
dc.relation.references15.Flachowsky, G, Franke, K, Meyer, U, et al. (2014) Influencing factors on iodine content of cow milk. Eur J Nutr 53, 351–365.uk_UA
dc.relation.references16.Flynn, A & Cashman, K (1997) Nutritional aspects of minerals in bovine and human milks. In Advanced Dairy Chemistry, vol. 3, pp. 257–302. New York: Springer.uk_UA
dc.relation.references17.Franke K, Meyer U, Wagner H, Flachowsky G. Influence of various iodine supplementation levels and two different iodine species on the iodine content of the milk of cows fed rapeseed meal or distillers dried grains with solubles as the protein source. J Dairy Sci. 2009 Sep;92(9):4514-23.uk_UA
dc.relation.references18.Haldimann M., Alt A., Blanc A., Blondeau K. Iodine content of food groups, Journal of Food Composition and Analysis, Volume 18, Issue 6, 2005, Pages 461-471, ISSN 0889-1575, https://doi.org/10.1016/j.jfca.2004.06.003.uk_UA
dc.relation.references19.Haldimann M., Alt A., Blanc A., Blondeau K. Iodine content of food groups, Journal of Food Composition and Analysis, Volume 18, Issue 6, 2005, Pages 461-471, ISSN 0889-1575, https://doi.org/10.1016/j.jfca.2004.06.003.uk_UA
dc.relation.references20.Haldimann, M, Alt, A, Blanc, A, et al. (2005) Iodine content of food groups. J Food Compos Anal 18, 461–471.uk_UA
dc.relation.references21.Haldimann, M., Alt, A., Blanc, A., Blondeau, K. 2005. Iodine content of food groups. Journal of Food Composition and Analysis, vol. 18, no. 6, p. 461-471.uk_UA
dc.relation.references22.Jahreis, G, Leiterer, M & Fechner, A (2007) Jodmangelprophylaxe durch richtige Ernährung (Iodine deficiency prophylaxis through proper nutrition). Präv Gesundheitsförderung 2, 179–184.uk_UA
dc.relation.references23.Kopchak, N. H., Pokotylo, O. S., Kukhtyn, M. D., Yaroshenko, T. Y., Kulitska, M. I., Bandas, I. A. 2018а. Age and sex characteristics of thyroxine and triiodothyronine content in the blood of white rats with experimental alimentary obesity under the influence of iodine. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, vol. 9, no. 5, p. 2392- 2397.uk_UA
dc.relation.references24.Kopchak, N. H., Pokotylo, О. S., Kukhtyn, M. D., Koval, M. I. 2017. Influence of iodine on the indicators of lipid profile of rats blood of different age in experimental obesity. Medicinal and clinical chemistry, vol. 19, no. 4, p. 123-128.uk_UA
dc.relation.references25.Krela-Kaźmierczak I, Czarnywojtek A, Skoracka K, Rychter AM, Ratajczak AE, Szymczak-Tomczak A, Ruchała M, Dobrowolska A. Is There an Ideal Diet to Protect against Iodine Deficiency? Nutrients. 2021; 13(2):513.uk_UA
dc.relation.references26.Kukhtyn M. D. Biotype characterization of Staphylococcus aureus isolated from milk and dairy products of private production in the western regions of Ukraine / M. D Kukhtyn, Y. V. Horyuk, V. V. Horyuk, T. Y. Yaroshenko, O. I. Vichko, O. S. Pokotylo // Regulatory Mechanisms in Biosystems. − 2017. − №3, V.8. − P. 384−388.uk_UA
dc.relation.references27.Kukhtyn M. D. THE MAIN REGULARITIES OF RAW MILK CONTAMINATION WITH STAPHYLOCOCCUS AUREUS / Horyuk Yu. V., Horyuk V. V., Perkiy Yu. B., Kovalenko V. L., Yaroshenko T. Ya. // Journal for Veterinary Medicine, Biotechnology and Biosafety Volume 3, Issue 3, September 2017, Pages 30–33.uk_UA
dc.relation.references28.Kukhtyn M. Formation of biofilms on dairy equipment and the influence of disinfectants on them / M. Kukhtyn, O. Berhilevych, K. Kravcheniuk, O. Shynkaruk, Y. Horiuk, N. Semaniuk // Eastern-European journal of Enterprise Technologies. – 2017. − №5/11, V.89. − P. 26−33.uk_UA
dc.relation.references29.Kukhtyn M. THE INFLUENCE OF DISINFECTANTS ON MICROBIAL BIOFILMS OF DAIRY EQUIPMENT / M. Kukhtyn, O. Berhilevych, K. Kravcheniuk, O. Shynkaruk, Y. Horiuk, N. Semaniuk // EUREKA: Life Sciences. − 2017. − №5. – P. 11−17.uk_UA
dc.relation.references30.Kukhtyn, M., Salata, V., Horiuk, Y., Kovalenko, V., Ulko, L., Prosyanуi S., Shuplyk, V., & Kornienko, L. (2021). The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus No. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 15, 66–73.uk_UA
dc.relation.references31.Kukhtyn, M., Vichk, O., Horyuk, Y., Shved, O., Novikov, V. 2018a. Some probiotic characteristics of a fermented milk product based on microbiota of “Tibetan kefir grains” cultivated in Ukrainian household. Journal of Food Science and Technology, vol. 55, no. 1, p. 252-257.uk_UA
dc.relation.references32.Kursa J, Herzig I, Travnicek J, Kroupova V. Milk as a food source of iodine for human consumption in the Czech Republic. Acta Vet Brno. 2005;74(2):255-64uk_UA
dc.relation.references33.Leiterer, M, Truckenbrodt, D & Franke, K (2001) Determination of iodine species in milk using ion chromatographic separation and ICP-MS detection. Euro Food Res Technol 213, 150–153.uk_UA
dc.relation.references34.Lialyk, A., Pokotylo, O., Kukhtyn, M., Beyko, L., Horiuk, Y., Dobrovolska, S., Mazur, O. 2020. Fatty acid composition of curd spread with different flax oil content. Nova Biotechnologica et Chimica, vol. 19, no. 2, p. 216–222.uk_UA
dc.relation.references35.Melnichenko, V. N., Yaroshchuk, A. P., Maxin, V. I. 2006. Iodine and dairy products. Dairy Case, vol. 8, p. 62-65.uk_UA
dc.relation.references36.Mikláš Š., Tančin V., Toman R., Trávníček J. (2021): Iodine concentration in milk and human nutrition: A review. Czech J. Anim. Sci., 66: 189–199uk_UA
dc.relation.references37.Moschini, M, Battaglia, M, Beone, GM, et al. (2010) Iodine and selenium carry over in milk and cheese in dairy cows: effect of diet supplementation and milk yield. Animal 4, 147–155.uk_UA
dc.relation.references38.Nerhus I, Wik Markhus M, Nilsen BM, et al. Iodine content of six fish species, Norwegian dairy products and hen's egg. Food Nutr Res. 2018;62:10.29219/fnr.v62.1291. Published 2018 May 24. doi:10.29219/fnr.v62.1291uk_UA
dc.relation.references39.Nerhus, I., Wik Markhus, M., Nilsen, B. M., Øyen, J., Maage, A., Ødegård, E. R., Midtbø, L. K., Frantzen. S., Kögel, T., Graff, I. E., Lie, Ø., Dahl, L., Kjellevold, M. 2018. Iodine content of six fish species, Norwegian dairy products and hen's egg. Food & Nutrition Research, vol. 62, p. 1-13.uk_UA
dc.relation.references40.Nerhus, I., Wik Markhus, M., Nilsen, B. M., Øyen, J., Maage, A., Ødegård, E. R., Midtbø, L. K., Frantzen. S., Kögel, T., Graff, I. E., Lie, Ø., Dahl, L., Kjellevold, M. 2018. Iodine content of six fish species, Norwegian dairy products and hen's egg. Food & Nutrition Research, vol. 62, p. 1-13.uk_UA
dc.relation.references41.Norouzian, M.A. Iodine in Raw and Pasteurized Milk of Dairy Cows Fed Different Amounts of Potassium Iodide. Biol Trace Elem Res 139, 160–167 (2011). https://doi.org/10.1007/s12011-010-8651-zuk_UA
dc.relation.references42.Pedriali, R, Giuliani, E, Margutti, A, et al. (1997) Iodine assay in cow milk - industrial treatments and iodine concentration. Ann Chim-Rome 87, 449–456.uk_UA
dc.relation.references43.Potter, D. Positive Nutrition – Making and Happen / D. Potter // Food Ingredients Europe. Conference Processing.–1995. – P. 180uk_UA
dc.relation.references44.Rasmussen, L. B., Carlé, A., Jørgensen, T., Knuthsen, P., Krejbjerg, A., Perrild, H., Ovesen, L. 2014. Iodine excretion has decreased in Denmark between 2004 and 2010–the importance of iodine content in milk. British journal of nutrition, vol. 112, no. 12, p. 1993-2001.uk_UA
dc.relation.references45.Rasmussen, LB, Carlé, A, Jørgensen, T, et al. (2014) Iodine excretion has decreased in Denmark between 2004 and 2010 – the importance of iodine content in milk. Br J Nutr 112, 1993–2001.uk_UA
dc.relation.references46.Reijden, OL., Zimmermann, M.B., Galetti, V. 2017. Iodine in dairy milk: Sources, concen- trations and importance to human health. Best Pract Res Clin Endocrinol Metabs, 31, 385-395. https://doi.org/10.1016/j.beem.2017.10.004.uk_UA
dc.relation.references47.Rezaei Ahvanooei M.R., Norouzian M.A., Hedayati M., Vahmani P., Effect of potassium iodide supplementation and teat-dipping on iodine status in dairy cows and milk iodine levels,Domestic Animal Endocrinology,Volume 74,2021,106504,ISSN 0739- 7240,https://doi.org/10.1016/j.domaniend.2020.106504uk_UA
dc.relation.references48.Schone F, Rajendram R. Iodine in farm animals. In: Preedy VR, Burrow GN, Watson R, editors. Comprehensive handbook of iodine: Nutritional, biochemical, pathological and therapeutic aspects. Amsterdam (NL): Academic Press; 2009. p. 151-70.uk_UA
dc.relation.references49.Soriguer F., Gutierrez-Repiso C., Gonzalez-Romero S., Olveira G., Garriga M.J., Velasco I., Santiago P., G. M. de Escobar, Garcia-Fuentes E. Iodine concentration in cow’s milk and its relation with urinary iodine concentrations in the population, Clinical Nutrition, Volume 30, Issue 1, 2011, Pages 44-48, ISSN 0261-5614,https://doi.org/10.1016/j.clnu.2010.07.001.uk_UA
dc.relation.references50.Soriguer, F, Gutierrez-Repiso, C, Gonzalez-Romero, S, et al. (2011) Iodine concentration in cow’s milk and its relation with urinary iodine concentrations in the population. Clin Nutr 30, 44–48. 33uk_UA
dc.relation.references51.Spies, J.S. Chemical Determination of Tryptophan in proteins / J.S. Spies and D.S. Chambers. // Anal. Chem. – 1978. –V.21. Р. 1249–1266.uk_UA
dc.relation.references52.Stroi, O. A., Slipachuk, L. V., Kazakova L. M. 2016. The Study of Iodine Status among Schoolchildren from Kyiv and Ways to Correct the Revealed Violations. Clinical Pediatrics, vol. 5, no. 73, p. 72-75.uk_UA
dc.relation.references53.TC (Technical conditions) 14326060.003-98. Raw materials for production of iodized products "Iodis concentrate", 2001, 1-15.uk_UA
dc.relation.references54.Travnicek J, Kroupova V, Dusova H, Krhovjakova J, Konecny R. Optimalizace obsahu jodu v kravskem mlece [Optimization of iodine content in cow’s milk]. Ceske Budejovice (Czech Republic): Jihoceska univerzita v Ceskych Budejovicich; 2011. 55 p. Czech.uk_UA
dc.relation.references55.Travnicek J, Kroupova V, Soch M. Iodine content in bulk feeds in western and southern Bohemia. Czech J AnimSci. 2004;49(11):483-8.uk_UA
dc.relation.references56.Van der Reijden OL, Zimmermann MB, Galetti V. Iodine in dairy milk: Sources, concentrations and importance to human health. Best Pract Res Clin Endocrinol Metab. 2017 Aug 1;31(4):385-95.uk_UA
dc.relation.references57.Van der Reijden, O. L., Galetti, V., Herter-Aeberli, I., Zimmermann, M. B., Zeder, C., Krzystek, A., Schlegel, P. 2019. Effects of feed iodine concentrations and milk processing on iodine concentrations of cows’ milk and dairy products, and potential impact on iodine intake in Swiss adults. British Journal of Nutrition, vol. 122, no. 2, p. 172-185.uk_UA
dc.relation.references58.Van der Reijden, O., Galetti, V., Herter-Aeberli, I., Zimmermann, M., Zeder, C., Krzystek, A., . . . Schlegel, P. (2019). Effects of feed iodine concentrations and milk processing on iodine concentrations of cows’ milk and dairy products, and potential impact on iodine intake in Swiss adults. British Journal of Nutrition, 122(2).uk_UA
dc.relation.references59.Van der Reijden, OL, Galetti, V, Hulmann, M, et al. (2018) The main determinants of iodine in cows’ milk in Switzerland are farm type, season and teat dipping. Br J Nutr 119, 559–569.uk_UA
dc.relation.references60.Vichko, O., Kravets, O., Karpyk, H., Shved, O., Novikov, V. 2018b. Biochemical and microbiological changes during fermentation and storage of a fermented milk product prepared with Tibetan Kefir Starter. Archivos Latinoamericanos de Nutricion, vol. 68, no. 4, p. 1-6.uk_UA
dc.relation.references61.Walther B., Wechsler D., Schlegel P., Haldimann M. Iodine in Swiss milk depending on production (conventional versus organic) and on processing (raw versus UHT) and the contribution of milk to the human iodine supply, Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, Volume 46, 2018, Pages 138-143,ISSN 0946-672X, https://doi.org/10.1016/j.jtemb.2017.12.004uk_UA
dc.relation.references62.Walther, B, Wechsler, D, Schlegel, P, et al. (2018) Iodine in Swiss milk depending on production (conventional versus organic) and on processing (raw versus UHT) and the contribution of milk to the human iodine supply. J Trace Elem Med Bio 46, 138–143.uk_UA
dc.relation.references63.Walther, B., Wechsler, D., Schlegel, P., & Haldimann, M. (2018). Iodine in Swiss milk depending on production (conventional versus organic) and on processing (raw versus UHT) and the contribution of milk to the human iodine supply. Journal of trace elements in medicine and biology : organ of the Society for Minerals and Trace Elements (GMS), 46, 138–143uk_UA
dc.relation.references64.Wheeler Sally M., Fleet G.H., Ashley R.J. Effect of Processing upon Concentration and Distribution of Natural and lodophor-Derived Iodine in Milk, Journal of Dairy Science, Volume 66, Issue 2, 1983, Pages 187-195, ISSN 0022-0302, https://doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(83)81776-7.uk_UA
dc.relation.references65.Wheeler, SM, Fleet, GH & Ashley, RJ (1983) Effect of processing upon concentration and distribution of natural and iodophor-derived iodine in milk. J Dairy Sci 66, 187–195.uk_UA
dc.relation.references66.WHO, UNICEF and ICCIDD (2007) Assessment of iodine deficiency disorders and monitoring their elimination. 3rd ed. Geneva, 2007.uk_UA
dc.relation.references67.Yukalo, V., Datsyshyn, K., Storozh, L. 2019. Comparison of products of whey proteins concentrate proteolysis, obtained by different proteolytic preparations. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, vol. 5, no. 11-101, p. 40-47.uk_UA
dc.relation.references68.Бондаренко В.М. Розвиток ефективного виробництва молока та його промислової переробки в Україні / В.М. Бондаренко // Економіка АПК. – 2008. – № 5. – С. 61–64.uk_UA
dc.relation.references69.Бошко Т., Павліш Л. Оцінювання якості лікерів за профілем флейвору // Товари і ринки. – 2015. - №2. С.57 – 63.uk_UA
dc.relation.references70.Голубець О. В. Визначення жирнокислотного складу ліпідів методом капілярної газорідинної хроматографії. Методичні рекомендації / О. В. Голубець, I. В. Вудмаска // Львів, 2015. – 37 с.uk_UA
dc.relation.references71.Гордійчук Л.М., Вахуткевич І.Ю. Вміст жирних кислот загальних ліпідів у молоці корів за додаткового введення клітковини до раціону у літній період. Науковий вісник ЛНУВМБТ, 2015, Т17, В1, С. 43-47.uk_UA
dc.relation.references72.ГОСТ 3624–92 Молоко и молочные продукты. Титриметрические методы определения кислотности (Молоко та молочні продукти. Титрометричні методи визначання кислотності).uk_UA
dc.relation.references73.Далєвська Д. Я., Покотило О. С. Органолептичні показники йогурту з додаванням біологічно активного йоду в процесі зберігання. Priority directions of science and technology development. Київ, 2021. 180-184uk_UA
dc.relation.references74.Далєвська Д., Покотило О. Вплив біологічно активного йоду на органолептичні показники кефіру. Актуальні задачі сучасних технологій. Тернопіль, 2020 (2). 146uk_UA
dc.relation.references75.Далєвська Д., Покотило О. Вплив біологічного активного йоду на органолептичні показники сметани. Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека. Київ, 2020. 76-77uk_UA
dc.relation.references76.Далєвська Д., Покотило О. Динаміка зміни титрованої та активної кислотності пастеризованого питного молока з додаванням біологічно активного йоду в процесі зберігання. ГРААЛЬ НАУКИ, 2020 (4). 201- 204. https://doi.org/10.36074/grail-of-science.07.05.2021.038uk_UA
dc.relation.references77.Далєвська Д., Покотило О. Молочні продукти з біологічно активним йодом. Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials. Львів, 2020. 70.uk_UA
dc.relation.references78.Далєвська Д., Покотило О. Оцінка органолептичних показників кефіру з додаванням біологічно активного йоду в процесі зберігання . Якість води: біомедичні, технологічні, агропромислові і екологічні аспекти. Тернопіль, 2021. 36-37uk_UA
dc.relation.references79.Директива Ради 94/71/ЄС від 13 грудня 1994 року Про внесення змін до Директиви 92/46/ЄС, що встановлює санітарні правила для виробництва і розміщення на ринку сирого молока, термообробленого молока і молочних продуктів. Офіційний вісник Європейського Співтовариства, 1994, №L 368 С.33-37uk_UA
dc.relation.references80.ДСТУ 2661:2010. Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови. Діє з 01.10.2011. К.:Держспоживстандарт України, 2010. 10с.uk_UA
dc.relation.references81.ДСТУ 4343: 2004. Йогурт. Загальні технічні умови. Діє з 01.10.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2004. 11 с.uk_UA
dc.relation.references82.ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови. Діє з 2006-07-01. К.: Держспоживстандарт України, 2005. 8 с.uk_UA
dc.relation.references83.ДСТУ 4834:2007.Молоко та молочні продукти. Правила приймання, відбирання та готування проб до контролювання. Діє з 01.10.2008. К.: Держспоживстандарт України, 2008. 19 с.uk_UA
dc.relation.references84.ДСТУ 7057:2009 Молоко коров’яче сире. Визначення густини, масової частки жиру, білка, сухої речовини та лактози ультразвуковим методом. Діє з 01.01.2010. К.: Держспоживстандарт України, 2009. 20 с.uk_UA
dc.relation.references85.ДСТУ 7357:2013. Молоко та молочні продукти. Методи мікробіологічного контролювання. Діє з 22.08.2013. К.: Мінекономрозвитку України, 2014. 34с.uk_UA
dc.relation.references86.ДСТУ 7380:2013 Молоко та молочні продукти. Методи визначення наявності пероксидази й фосфатази (лужної та кислої). Діє з 01.03.2014. К.: Держспоживстандарт України, 2009. 17 с.uk_UA
dc.relation.references87.ДСТУ IDF 100В:2003 Молоко і молочні продукти. Визначення кількості мікроорганізмів. Метод підрахунку колоній за температури 30 °С (IDF 100B:1991, IDT). Діє з 01.04.2003. К.: Мінекономрозвитку України, 2003. 18с.uk_UA
dc.relation.references88.ДСТУ IDF 122С:2003. Молоко і молочні продукти. Підготовка проб і розведень для мікробіологічного дослідження. Діє з 01.01.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2003. 12с.uk_UA
dc.relation.references89.ДСТУ IDF 93A:2003 Молоко и МОЛОЧНОЇ и продукти . Визначення Salmonella. Діє з 01.10.2003. К.: Держспоживстандарт України, 2003. 20 с.uk_UA
dc.relation.references90.ДСТУ ISO 11290-1:2003 Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Горизонтальний метод виявлення та підрахування Listeria monocytogenes. Частина 1. Метод виявлення. Діє з 01.10.2004. К.: Держспоживстандарт України, 2004. 22 с.uk_UA
dc.relation.references91.ДСТУ ISO 11290-2:2003 Мікробіологія харчових продуктів та кормів для тварин. Горизонтальний метод виявлення та підрахування Listeria monocytogenes. Частина 2. Метод підрахування. Діє з 01.10.2004. К.: Держспоживстандарт України, 2004. 20 с.uk_UA
dc.relation.references92.ДСТУ ISO 13366-1/IDF 148-1:2014 Молоко. Підрахування соматичних клітин. Частина 1. Мікроскопічний (контрольний) метод. Діє з 01.05.2014. К.: Держспоживстандарт України, 2014. 18 с.uk_UA
dc.relation.references93.ДСТУ ISO 13903:2005 Корми для тварин. Метод визначення вмісту амінокислот. Діє з 01.07.2005. К.: Держспоживстандарт України, 2005. 15 с.uk_UA
dc.relation.references94.ДСТУ ISO 13969:2005 (IDF 183:2003) Молоко та молочні продукти. Настанови щодо стандартизованого описування випробування інгібіторів мікроорганізмів. Діє з 01.07.2007. К.: Держспоживстандарт України, 2009. 16 с.uk_UA
dc.relation.references95.ДСТУ ISO 6564:2005 . Дослідження сенсорне. Методологія. Методи створення спектра. Діє з 25.05.2005. К.:Держспоживстандарт України, 2006. 9 с.uk_UA
dc.relation.references96.ДСТУ ISO 7954:2006 Мікробіологія харчових продуктів і кормів для тварин. Загальні настанови з підрахунку дріжджів і мікроскопічних грибів. Техніка підрахування колоній, культивованих за температури 25°С (ISO 7954:1987, IDT). Діє з 01.10.2006. К.: Держспоживстандарт України, 2006. – 11с.uk_UA
dc.relation.references97.ДСТУ ГОСТ 30562-2003 Молоко. Визначення точки замерзання. Термісторний кріоскопічний метод (ГОСТ 30562-97, ИСО 5764-87, IDT). Діє з 01.07.2004. К.: Держспоживстандарт України, 2018. 16 с.uk_UA
dc.relation.references98.ДСТУ ГОСТ 30562-2003 Молоко. Визначення точки замерзання. Термісторний кріоскопічний метод (ГОСТ 30562-97, ИСО 5764-87, IDT). Діє з 2004.01.07. К.: Держспоживстандарт України, 2018. 12 с.uk_UA
dc.relation.references99.ДСТУ3662:2018. Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови. Діє з 2018.06.27. К.: Держспоживстандарт України, 2018. 12 с.uk_UA
dc.relation.references100. Козярін І.П., Корзун В.Н. Медико-соціальні проблеми профілактики йододефіцитних захворювань // Мистецтво лікування.– 2009.– No4.– С. 39–43.uk_UA
dc.relation.references101. Копчак Н. Г., Покотило О. С. Стан перекисного окиснення ліпідів печінки щурів за дії біологічно активного та неорганічного йоду при експериментальному ожирінні. Актуальні питання біології та медицини : зб. наук. праць за матеріалами XVІ Всеукраїнської наук. конф., м. Старобільськ : Вид-во ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» (м. Старобільськ, 24-25 травня 2018 р.). Старобільськ, 2018. С. 95-97uk_UA
dc.relation.references102. Копчак Н. Г., Покотило О. С., Кухтин М. Д., Коваль М. І. Вплив йоду на показники ліпідного профілю крові щурів різного віку при експериментальному ожирінні. Медична та клінічна хімія. 2017. № 4 (19). С. 123-128. doi 10.11603/mcch.2410-681X.2017.v0.i4.8437.uk_UA
dc.relation.references103. Копчак Н. Г., Покотило О. С., Ярошенко Т.Я. Вплив йоду на рівень інсуліну у крові щурів з аліментарним ожирінням. Актуальні питання сучасної мікроелементології присвяченій пам’яті академіка Ю. І. Кундієва: матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю. (м. Київ, 4-5 жовтня 2018 р.). Київ, 2018 . С. 39-40uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Далєвський Володимир.pdf2,53 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
авторська довідка.pdf631,61 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора