กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43437
ชื่อเรื่อง: Удосконалення стратегії інноваційного розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-готель»)
ชื่อเรื่องอื่นๆ: Improvement of innovative development strategy for a hospitality industry enterprise (hotel “Ternopil”, PJSC “Ternopil” as a case study)
ผู้แต่ง: Катола, Максим Романович
Katola, Maksym
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Катола М. Р. Удосконалення стратегії інноваційного розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ «Тернопіль-готель») : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / М. Р. Катола. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 94 с.
วันที่เผยแพร่: ธัน-2023
Submitted date: ธัน-2023
Date of entry: 9-มกร-2024
สำนักพิมพ์: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Малюта, Людмила Ярославівна
Maliuta, Liudmyla
UDC: 658.64
คำสำคัญ: інноваційний розвиток
інноваційний проєкт
інформаційні системи та платформи
ринок готельних послуг
стратегія
стратегічний набір
innovative development
innovative project
information systems and platforms
hotel services market
strategy
strategic recruitment
Page range: 1-94
บทคัดย่อ: Катола М. Р. Удосконалення стратегії інноваційного розвитку підприємства індустрії гостинності (на прикладі ПрАТ ”Тернопіль-готель”). Кваліфікаційна робота магістра (93 с., 14 рис., 113 табл., 51 літ. джерело) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. Тернопіль, 202 2023 У даній кваліфікаційній роботроботі магістра розглядаються пропозиції щодо удосконаледосконалення стратегії інноваційного розвитку підприємства готельної індустрії в сучасних умовах. У контексті цього досліджено теоретичні основи розробки стратегії інноваційного розвитку підприємств, проаналізовано основні показники фінансово-господарської діяльності досліджуваного підприємства – ПрАТ «Тернопіль-готель», визначено його інноваційні можливості та напрями розвитку, запропоновано модель стратегічного управління та формування комплексу стратегій забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельного бізнесу; обґрунтовано впровадження сучасного програмного забезпечення у контексті забезпечення інноваційного розвитку досліджуваного підприємства ПрАТ «Тернопіль-готель». Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблеми удосконалення стратегії розвитку підприємства індустрії гостинності, зокрема ПрАТ «Тернопіль-готель» і можуть бути використані ним у процесі удосконалення його діяльності на майбутній період, про що свідчить представлена довідка про результати впровадження проєктних рішень (додаток А).
Katola M. R. Improvement of innovative development strategy for a hospitality industry enterprise (hotel “Ternopil”, PJSC “Ternopil” as a case study) Qualification work of the master 93 p., 14 fig., 113 tabl., 44 lit. sources) on a specialty 241 "Hotel and restaurant business". Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. Ternopil, 202 3 This master's qualification paper examines proposals for improving the strategy of innovative development of the hotel industry in modern conditions. In this context, the theoretical foundations of the development of a strategy for the innovative development of enterprises were investigated, the main indicators of the financial and economic activity of the investigated enterprise – hotel “Ternopil”, were analyzed, its innovative opportunities and directions of development were determined, a model of strategic management and the formation of a set of strategies for ensuring the innovative development of hotel enterprises were proposed. business; the implementation of modern software in the context of ensuring the innovative development of the investigated enterprise PJSC "Ternopil hotel" is substantiated. Practical significance of the work. The results of the conducted research create a basis for further research and a practical solution to the problem of improving the development strategy of the hospitality industry enterprise, in particular PJSC "Ternopil hotel" and can be used by it in the process of improving its activities for the future period, as evidenced by the presented certificate on the results of the implementation of project solutions (Appendix A).
Content: ВСТУП 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РОЗРОБКИ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ 12 1.1. Сутність стратегічного планування та розробка стратегії розвитку підприємства 12 1.2. Стратегії забезпечення розвитку підприємства: сутність, основні елементи та видова класифікація. Стратегія інноваційного розвитку 18 1.3. Розробка стратегії інноваційного розвитку підприємств індустрії гостинності 22 Висновки до розділу 1 30 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗУВАННЯ ГОСПОДАРСЬКОЇ ТА ФІНАНСОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА ПрАТ «ТЕРНОПІЛЬ-ГОТЕЛЬ», ВИЗНАЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ТА СТРАТЕГІЧНИХ НАПРЯМІВ ЙОГО РОЗВИТКУ 31 2.1. Загальна характеристика підприємства: організаційно-правова форма, дизайн, екстер єр та інтер'єр закладу 31 2.2. Аналізування основних показників господарської та фінансової діяльності ПрАТ «Тернопіль-готель» 37 2.3. Стратегічний аналіз та визначення інноваційних можливостей розвитку підприємства 46 Висновки до розділу 2 54 РОЗДІЛ 3. ОБГРУНТУВАННЯ СТРАТЕГІЙ ТА НАПРЯМІВ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПрАТ «ТЕРНОПІЛЬ-ГОТЕЛЬ» 56 3.1. Модель стратегічного управління та формування комплексу стратегій забезпечення інноваційного розвитку підприємств готельно готельного бізнесубізнесу 56 3.2. Обґрунтування впровадження сучасного програмного забезпечення у контексті забезпечення інноваційного розвитку підприємства ПрАТ «Тернопіль-готель» 65 3.3. Визначення економічної ефективності проєкту забезпечення інноваційного розвитку ПрАТ «Тернопіль-готель» на основі впровадження комплексної інтегрованої програмної платформи 69 Висновки до розділу 3 75 РОЗДІЛ 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 4.1. Планування робіт із охорони праці ПрАТ «Тернопіль-готель» у контексті його стратегічного розвитку 77 4.2. Контроль за станом охорони праці на підприємстві 78 4.3 Безпека в надзвичайних ситуаціях для ПрАТ «Тернопіль готель» 80 3.1 Поняття безпеки і небезпеки в основі життєдіяльності людини людини 80 3 2 . Основні небезпеки та їх о цінка для підприємства ПрАТ «Тернопіль готель» 82 Висновки до розділу 4 85 ВИСНОВКИ 86 БІБІЛІОГРАФІЯ 89 ДОДАТКИ 94
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43437
Copyright owner: © Катола М.Р., 2023
References (Ukraine): 1. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Погайдак О.Б. Інноваційна діяльність підприємств та організацій як метод стабілізації економіки регіонів України. Вісник економічної науки України . 2009. № 1(15). С. 23-25.
2. Антонюк Л. Л., Поручник А. М., Савчук В. С. Інновації: теорія, механізм розробки та комерціалізації: монографія. Київ: КНЕУ, 2003. 394 с.
3. Бездудни й Ф.Ф., Смирнова Г. А., Нечаєва О. Д. Сутність поняття інновація і його класифікація. Інновації. 2016. № 2 3(13). 124 с.
4. Бельтюков Є.А., Некрасова Л.А. Конкурентна стратегія підприємства: сутність та формування на основі оцінки рівня конкурентоспроможності. Економіка: реалії часу. 2016. № 2. С. 6 -13.
5. Борисова О.В. Тенденції інноваційного розвитку готельно ресторанного бізнесу в Україні. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2012. Вип. 1(2). С. 331-338.
6. Бородіна В.В. Ресторанно готельний бізнес: Облік, податки, маркетинг, менеджмент : навч. посібник. М. : Книжковий світ, 2003. 165 с.
7. Владимир О. Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва : Матеріали Х Міжнародної науково практичної конференції. Харків: ХНАДУ, 2016. Том 1. С. 179-180. URL : http://elartu.tntu.edu.ua/
8. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну , 2021. Т.4. Вип.1. С. 45-58. URL : http://demiurge.knukim.edu.ua/article/view/236119/234764
9. Владимир О., Малюта Л., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. Том 32. No 3. С. 307-313.
10. Гросул В.А. Особливості формування конкурентних стратегій підприємств ресторанного господарства. URL : http://www.economy confer.com.ua
11. Діденко І. Стратегічний менеджмент: підручник підручник. К. : Кондор, 2017. 518 с.
12. Декалюк О. В. Методичні підходи до стратегічного управління готельно ресторанним бізнесом Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2019. № 2(2). С. 261-264.
13. Завідна Л.Д. Стратегічне управління розвитком підприємства готельного господарства . Науковий вісник Херсонського державного університету. Вип.23. Ч. 2. 2017. С.8-12.
14. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ : Київ. нац. торг. екон. ун т, 2017. 600 с.
15. Завідна Л.Д. Концепція управління стратегічним розвитком підприємства готельного господарства. Економічний простір: Збірник наукових праць. № 153. Дніпро: ПДАБА, 2020. С. 51-55.
16. Завідна Л.Д. Формування стратегії розвитку підприємства готельного господарства. Науково виробничий журнал «Бізнес навігатор» Вип. 1 (57). 2020. С. 120-125.
17. Зайцева В. М. Стратегічне управління готельними підприємствами в умовах глобалізації : монографія. Запоріжжя : ЗНТУ, 2018. 342 с.
18. Зозульов О. В., Домашева О. А. Алгоритмізація процесу розробки стратегії виведення на ринок нового для підприємства товару. Маркетинг і реклама. 2017. №5 6. С. 42-48.
19. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності. Київ: Видавничий центр “Академія”, 2005. 198с.
20. Колонтаєвський О. П. Управління розвитком готельного і ресторанного бізнесу : конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти всіх форм навчання зі спеціальності 241Готельно ресторанна справа Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022. 146 с.
21. Кравець О. Інноваційні впровадження та їх вплив на підприємства готельного господарства. Інноваційні процеси і їх вплив на ефективність діяльності підприємства: збірник виступів учасників XIII науково практичної конференції студентів вищих навчальних закладів Укоопспілки. Київ: НМЦ «Укоопосвіта», 2016. Частина 1. 184 с. С.140 143. URL :https://tourlib.net/statti_ukr/kravec.htm
22. Малюта Л. Я., Катола М.Р. Сучасні тенденції та інноваційні стратегії розвитку готельного бізнесу Матеріали ІІ Міжнародної науковопрактичної конференції «Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно ресторанного господарства» ( м. Запоріжжя, 10 листопада 2023 р.). Запоріжжя: НУ «Запорізька політехніка», 2023. 1268 с. С.968-970.
23. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навчальний посібник. Тернопіль, ФОП Паляниця В.А., 2016. 232с. URL : https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/123456789/17974/5/
24. Малюта Л.Я., Паляниця В.А. Визначення основних тенденцій розвитку міжнародної індустрії гостинності та туризму Матеріали ІV Всеукраїнської науково практичної конференції «Інновації розвитку харчових технологій та індустрії гостинності у готельно ресторанному бізнесі». Тернопіль : Тернопільський фаховий коледж харчових технологій і торгівлі, 2023. 103с С.37-39.
25. Малюта Л. Я., Кузь Т. І., Нагорняк Г. С. Можливості застосування інноваційних підходів в організації ресторанного бізнесу Матеріали наукової конференції Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, 16 17 травня 2019 р. Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя. 2019. С. 160-161. URL http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/28078/2/XXI_NK_2019_Maliuta_LOpport unity_application_
26. Малюта Л. Я., Мельник Л. М., Нагорняк Г. С.С., Шерстюк П. Організаційно економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно ресторанної сфери в туристичному контексті. Соціально економічні проблеми і держава . 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. URL http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
27. Островська Г. Малюта Л., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві . Соціально економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 131-143. URL http sepd tntu edu ua images stories pdf /2022/22 ohyinp pdf Па
28. Махлинець С.С. С., Камнов Н.С., Головко О.М. Організація готельного господарства : навч. посіб. К. : Кондор, 2011. 410 с.
29. Ощипок І. М. Розвиток закладів готельного й ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105.
30. Писаревський, О. М. Тищенко, М. М. Поколодна, Н. Б. Петрова. Стратегічний менеджмент : підручник. Харків. нац. акад. міськ. госпва. Харків : ХНАМГ. 2009. 289 с.
31. Пастух К. В. Стратегічне управління : конспект лекцій лекцій. Харків. нац. ун т міськ. госп ва ім. О. М. Бекетова. Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2020. 60 с.
32. Пономаренко В. С., Тридід О. М. Стратегічне управління розвитком підприємства : навчальний посібник. Харків : ХДЕУ, 2002. 640 с.
33. Раєвнєва О.В. Управління розвитком підприємства: методологія, механізми, моделі : монографія. Xарків : ІНЖЕК, 2006. 496 с.
34. Савченко О.В. CRM системи готельно ресторанних підприємств та погляди на оцінку їх ефективності . URL: http://elar.khmnu.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/5557/1/31.pdf
35. Скочиляс С.М. Економічні механізми планування інноваційної діяльності підприємств. Економіка і суспільство . 2018. №15. URL : https://economyandsociety.in.ua/journals/15_ukr/70.pdf
36. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» . Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL : https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196
37. Тридід О. М. Організаційно-економічний механізм стратегічного розвитку підприємства : монографія. Харків : ХДЕУ, 2002. 364 с.
38. Управління сучасним готельним комплексом : навчальний посібник / за ред. С. І. Дорогунцова. Киев : Лира К, 2015. 520 с.
39. Чухрай Н. І., Лісовська Л. С. Управління інноваціями: навч. посіб. Львів: Вид во Львів. Політехніки, 2015. 277с. URL : https://pidru4niki.com/83654/investuvannya/upravlinnya_innovatsiyami
40. Шумпетер Й. Теорія екoнoмічнoгo розвитку. Дослідження прибутків, капіталу, кредиту, відсотка та екoнoмічнoгo циклу / пер. з англ. В. Старка. Київ : Вид. дім «Києво Могил. акад.», 2011. 242 с.
41. B.C. Twiss. Managing technological innovation: 2 nd Edition. Longman. London. 1980, 240 pp.
42. SERVIO найфункціональніше програмне забезпечення для вашого готелю URL https://expertsolution.com.ua/uk/automation of hotels guest houses-
43. CRM стратегія та її місце в управлінні компанією. URL: https://forinsurer.com/public/03/02/17/290
44. Офіційна звітність ПрАТ «Тернопіль готель» за 2020-2022 роки. URL http://ternopilhotel.pat.ua/documents/zvitnist
45. Офіційний сайт підприємства ПрАТ «Тернопіль-готель». URL: http://ternopilhotel.pat.ua/
46. Річна інформація емітента цінних паперів ПрАТ «Тернопіль-готель» за 2022 рік. URL: http://ternopilhotel.pat.ua/ files/builders/emitents/2022
47. Річна інформація емітента цінних паперів ПрАТ «Тернопіль-готель» за 2021 рік. URL: http://ternopilhotel.pat.ua/ files/builders/emitents/2021
48. Michael Porter. Competitive Strategy: Techniques for Analyzing Industries and Competitors. New York: Free Press, 1980.
49. Henry Mintzberg. The Rise and Fall of Strategic Planning. HARVARD, 1994.
50. C. Bednam, A. Stratenberger. Strategy: From Concept to Practice. London, 2017.
51. Meskon M., Albert M., Khedoury F. Fundamentals of management. 1992. P. 257.
Content type: Master Thesis
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:241 — готельно-ресторанна справа

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
dyplom_Katola M_R_2023.pdf1,76 MBAdobe PDFดู/เปิด
Авторська довідка_Катола.doc46,5 kBMicrosoft Wordดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น

เครื่องมือสำหรับผู้ดูแลระบบ