กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42813

ชื่อเรื่อง: Контамінація золотистим стафілококом молока-сировини, яке надходить на переробні підприєства Тернопільської області
ชื่อเรื่องอื่นๆ: Contamination with staphylococus aureus of raw milk, which is supplied to processing enterprises of the Ternopil region
ผู้แต่ง: Перкій, Ю. Б.
Болтик, Н. П.
Рущинська, Т. М.
Тихонова, Б. Є.
Perkiy, Yu. B.
Boltyk, N. P.
Rushchynska, T. M.
Tykhonova, B. Ye.
Affiliation: Тернопільська дослідна станція Інституту ветеринарної медицини НААН, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Контамінація золотистим стафілококом молока-сировини, яке надходить на переробні підприєства Тернопільської області / Ю. Б. Перкій, Н. П. Болтик, Т. М. Рущинська, Б. Є. Тихонова // Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 28-29 вересня 2023 року. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2023. — С. 88–89. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти).
Bibliographic description (International): Perkiy Yu. B., Boltyk N. P., Rushchynska T. M., Tykhonova B. Ye. (2023) Kontaminatsiia zolotystym stafilokokom moloka-syrovyny, yake nadkhodyt na pererobni pidpryiestva Ternopilskoi oblasti [Contamination with staphylococus aureus of raw milk, which is supplied to processing enterprises of the Ternopil region]. Book of abstracts Ⅶ International Scientific and Technical Conference "State and perspectives of food science and industry" (Tern., 28-29 September 2023), pp. 88-89 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“, 2023
Book of abstracts Ⅶ International Scientific and Technical Conference "State and perspectives of food science and industry", 2023
Conference/Event: Ⅶ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“
Journal/Collection: Матеріали Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“
วันที่เผยแพร่: 28-กัน-2023
Date of entry: 21-พฤศ-2023
สำนักพิมพ์: ФОП Паляниця В. А.
PE Palianytsia V. A.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 28-29 вересня 2023 року
28-29 September 2023
UDC: 637.12
637.075
579.861.2
Number of pages: 2
Page range: 88-89
Start page: 88
End page: 89
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/42813
ISBN: 978-617-7875-66-5
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023
© ФОП Паляниця В. А., 2023
URL for reference material: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2011.09.009
https://doi.org/10.3390/toxins8030062
https://doi.org/10.3389/fmicb.2022.846653
References (Ukraine): 1. Yesim Can, H., & Haluk Celik, T. (2012). Detection of enterotoxigenic and antimicrobial resistant S. aureus in Turkish cheeses. Food Contr., 24(1–2), 100–103. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2011.09.009
2. Кухтин, М. Д. (2008). Мікробіологічні нормативи ефективності технологій одержання молока сирого екстра-ґатунку. Ветеринарна медицина України, 2, 45-46.
3. Rola, J. G., Czubkowska, A., Korpysa-Dzirba, W., & Osek, J. (2016). Occurrence of Staphylococcus aureus on farms with small scale production of raw milk cheeses in poland. Toxins, 8(3), 62. https://doi.org/10.3390/toxins8030062
4. Кухтин М. Д., Горюк Ю. В., Салата В. З., Климик В. Т., Ворожбит Н. М., & Рущинська Т. М. (2021). Контамінація золотистим стафілококом молока коров’ячого сирого. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького. Серія: Ветеринарні науки, 23(102), 53–59. doi:10.32718/nvlvet10208
5. Horiuk, Y. V., Havrylianchyk, R. Y., Horiuk, V. V., Kukhtyn, M. D., Stravskyy, Y. S., & Fotina, H. A. (2018). Comparison of the minimum bactericidal concentration of antibiotics on planktonic and biofilm forms of Staphylococcus aureus: Mastitis causative agents. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, 9(6), 616-622.
6. Oliveira, R., Pinho, E., Almeida, G., Azevedo, N. F., & Almeida, C. (2022). Prevalence and Diversity of Staphylococcus aureus and Staphylococcal Enterotoxins in Raw Milk From Northern Portugal. Sec. Food Microbiology, 13. https://doi.org/10.3389/fmicb.2022.846653
7. Кухтин, М. Д. Ветеринарно-санітарна оцінка молока коров’ячого незбираного за вмістом золотистого стафілококу (Doctoral dissertation, ступеня канд. вет. наук: спец. 16.00. 09" Ветеринарно-санітарна експертиза"/МД Кухтин.–Львів, 2004.–20 с).
References (International): 1. Yesim Can, H., & Haluk Celik, T. (2012). Detection of enterotoxigenic and antimicrobial resistant S. aureus in Turkish cheeses. Food Contr., 24(1–2), 100–103. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2011.09.009
2. Kukhtyn, M. D. (2008). Mikrobiolohichni normatyvy efektyvnosti tekhnolohii oderzhannia moloka syroho ekstra-gatunku. Veterynarna medytsyna Ukrainy, 2, 45-46.
3. Rola, J. G., Czubkowska, A., Korpysa-Dzirba, W., & Osek, J. (2016). Occurrence of Staphylococcus aureus on farms with small scale production of raw milk cheeses in poland. Toxins, 8(3), 62. https://doi.org/10.3390/toxins8030062
4. Kukhtyn M. D., Horiuk Yu. V., Salata V. Z., Klymyk V. T., Vorozhbyt N. M., & Rushchynska T. M. (2021). Kontaminatsiia zolotystym stafilokokom moloka koroviachoho syroho. Naukovyi visnyk LNUVMB imeni S. Z. Gzhytskoho. Serie: Veterynarni nauky, 23(102), 53–59. doi:10.32718/nvlvet10208
5. Horiuk, Y. V., Havrylianchyk, R. Y., Horiuk, V. V., Kukhtyn, M. D., Stravskyy, Y. S., & Fotina, H. A. (2018). Comparison of the minimum bactericidal concentration of antibiotics on planktonic and biofilm forms of Staphylococcus aureus: Mastitis causative agents. Research Journal of Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences, 9(6), 616-622.
6. Oliveira, R., Pinho, E., Almeida, G., Azevedo, N. F., & Almeida, C. (2022). Prevalence and Diversity of Staphylococcus aureus and Staphylococcal Enterotoxins in Raw Milk From Northern Portugal. Sec. Food Microbiology, 13. https://doi.org/10.3389/fmicb.2022.846653
7. Kukhtyn, M. D. Veterynarno-sanitarna otsinka moloka koroviachoho nezbyranoho za vmistom zolotystoho stafilokoku (Doctoral dissertation, stupenia kand. vet. nauk: spets. 16.00. 09" Veterynarno-sanitarna ekspertyza"/MD Kukhtyn.–Lviv, 2004.–20 s).
Content type: Conference Abstract
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:Ⅶ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ (2023)

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
SPFSI_2023_Perkiy_Yu_B-Contamination_with_staphylococus_88-89.pdf546,83 kBAdobe PDFดู/เปิด
SPFSI_2023_Perkiy_Yu_B-Contamination_with_staphylococus_88-89.djvu39,05 kBDjVuดู/เปิด
SPFSI_2023_Perkiy_Yu_B-Contamination_with_staphylococus_88-89__COVER.png477,76 kBimage/pngดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น