Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41999
Název: Проєкт цеху з виробництва пшенично-житніх виробів
Další názvy: The project of a workshop for wheat-rye products making
Autoři: Ціко, Юлія Миколаївна
Tsiko, Julia
Bibliographic description (Ukraine): Ціко Ю.М. Проєкт цеху з виробництва пшенично-житніх виробів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Ю.М. Ціко. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 67 с.
Bibliographic description (International): Tsiko Ju.М. The project of a workshop for wheat-rye products making : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / Ju.М. Tsiko. — Ternopil : TNTU, 2023. — 67 p.
Datum vydání: 2023
Submitted date: 2023
Date of entry: 3-čer-2023
Nakladatel: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Committee members: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
UDC: 664.644
Klíčová slova: сайка гірчична
хліб Переяславський
безопарний спосіб
рідка закваска
mustard bread
Pereyaslav bread
steamless method
liquid sourdough
Number of pages: 67
Abstrakt: Темою кваліфікаційної роботи є «Проєкт цеху з виробництва пшенично-житніх виробів» Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, списку використаної літератури із 20 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 58 сторінки, де представлено 21 таблиця та використано 67 формул. У першому розділі кваліфікаційної роботи була висвітлена технологічна складова, а саме: обґрунтування заходів з проєктування цеху, вибір, обґрунтування та опис технологічних схем. Були здійснені необхідні технологічні розрахунки для вибору та визначення продуктивності печі, що відображає загальну потужність лінії, фазових та виробничих рецептур, вихідних параметрів, технологічних параметрів, витрат сировини та площі для її зберігання, а також підбір технологічного обладнання для облаштування лінії в цеху. У другому розділі наведено технічно-економічне обґрунтування проєкту. Третій розділ містить інформацію з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. У додаток до записки, кваліфікаційна робота бакалавра включає 5 креслень, на яких зображені апаратурно-технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечний переріз цеху по осях.
The topic of the qualification work is "Project of a workshop for the production of wheat and rye products" The qualification work consists of an introduction, three sections, a list of 20 references. The total volume of the work is 58 pages, where 21 tables are presented and 67 formulas are used. In the first section of the qualification work, the technological component was highlighted, namely: justification of workshop design measures, selection, justification and description of technological schemes. The necessary technological calculations were carried out for the selection and determination of the furnace productivity, which reflects the total power of the line, phase and production formulations, output parameters, technological parameters, consumption of raw materials and the area for their storage, as well as the selection of technological equipment for arranging the line in the workshop. The technical and economic justification of the project is given in the second chapter. The third section contains information on life safety and the basics of occupational health and safety. In addition to the note, the bachelor's qualification work includes 5 drawings, which depict equipment and technological schemes for the production of products, a plan of the shop, a longitudinal section and a cross section of the shop along the axes.
Content: Вступ ...12 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА …14 1.1 Обґрунтування заходів з проєктування цеху … 14 1.2 Вибір обґрунтування та опис технологічних схем ..15 1.2.1 Вибір та обґрунтування технології виробництва ..15 1.2.2Опис основних технологічних процесів підготовки сировини ...19 1.2.3Опис технологічних схем виробництва ..20 1.3Технологічні розрахунки ...22 1.3.1 Вихідні дані ...23 1.3.2 Розрахунок продуктивності печі ….24 1.3.3Розрахунок пофазних рецептур ...26 1.3.4Розрахунок виходу виробів ..33 1.3.5 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів ..37 1.4 Розрахунок площ складських приміщень для сировини, тари, допоміжних та пакувальних матеріалів, площ холодильних камер та складів готової продукції …38 1.4.1 Розрахунок витрат сировини ...42 1.4.2Розрахунок площ для зберігання сировини …44 1.4.3Розрахунок продуктивності тістомісильних машин ..46 1.4.4Розрахунок обладнання для оброблення напівфабрикатів ..47 1.4.5Розрахунок ємкості хлібосховища та експедиції ...48 1.6 Технохімічний контроль ...54 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТУ ..57 2.1 Планування собівартості, прибутку та рентабельності ..57 2.2 Планова калькуляція собівартості ..57 2.3 Розрахунок умовно- змінних витрат ..58 2.4 Розрахунок умовно-постійних витрат ..60 3БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ..62 3.1Надзвичайна ситуація та надзвичайний стан ...63 3.2Організація цивільного захисту на об'єкті (виробництві) …..65 3.3 Вимоги безпеки та захисту здоров'я під час використання виробничого обладнання працівниками …66 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ..67
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41999
Copyright owner: © Ціко Ю.М., 2023
References (Ukraine): 1. Хлібопекарська галузь [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/11781/1/10.pdf.
2. Дослідження ринку хліба і хлібобулочних виробів в Україні [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://revolution.allbest.ru/economy/00909101_0.html/
3. Проблеми та перспективи розвитку хлібопекарської галузі в Україні [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://otherreferats.allbest.ru/economy/0828270_0.html.
4. Довідник з технології Хлібопекарського Виробництва / Віра Іванівна Дробот. – Київ: ПрофКнига, 2019. – 580 с. – (ПрофКнига).
5. Методичні рекомендації до складання технологічних схем з хлібопекарського і макароного виробництва у курсовому і дипломному проектуванні / В. Г. Юрчак, В. Ф. Доценко, В. М. Махинько. – Київ: нухт, 2012. – 44 с.
6. ДСТУ 4465:2005. Маргарин [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://dnaop.com/html/33892_5.html.
7. ООО «Гостол - технопул» [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://gostolgroup.ru/.
8. Технологічне планування АТП [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://web.posibnyky.vntu.edu.ua/fmbt/avto5_bilichenko_virotehbaza_p idriyemstv_avto transportu/p5.html.
9. Технохімічний контроль виробництва [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://revolution.allbest.ru/manufacture/00574635_0.html
10. Метрологічне забезпечення [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://stud.com.ua/73423/tovaroznavstvo/metrologichne_zabezpechennya.
11. Проектування підприємств борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів з основами САПР / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, В. В. Малиновський. – Київ: НУХТ, 2018. – 92 с.
12. Система екологічного управління [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Система_екологічного_управління.
13. Охорона довкілля [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Охорона_довкілля.
14. Екологія: Харчова промисловість [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://childflora.org.ua/?page_id=29.
15. Стадник І.Я. Технологічне обладнання хлібопекарського, макаронного, кондитерського та харчоконцентратного виробництв [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. напряму підготовки та спеціальнсоті «Харчові технології» ден. та заоч. форм. навч. / https://dl.tntu.edu.ua/content.php?cid=366172
16 Теличкун Ю.С. Технологічне обладнання галузі (хлібопекарське виробництво) [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. Напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» та спеціальності «Обладнання переробних та харчових виробництв» ден. та заоч. форм навч. / Ю.С. Теличкун, І.М. Литовченко, О.В. Ковальов -Київ : НУХТ, 2014. - 110 с. https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16867
17. Про правовий режим надзвичайного стану: Закон України від 31.03.2023[Електронний ресурс] //Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, № 23, ст.176/ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text
18. Про охорону праці: Закон України від 14.10.92 [Електронний ресурс]// Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 49, ст.668/ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text
19. https://studfile.net/preview/5585327/page:3/
Content type: Bachelor Thesis
Vyskytuje se v kolekcích:181 — Харчові технології (бакалаври)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Ціко_авторська_довідка.doc123,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
КР_Ціко Ю..pdf1,54 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

Nástroje administrátora