Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41999
Назва: Проєкт цеху з виробництва пшенично-житніх виробів
Інші назви: The project of a workshop for wheat-rye products making
Автори: Ціко, Юлія Миколаївна
Tsiko, Julia
Бібліографічний опис: Ціко Ю.М. Проєкт цеху з виробництва пшенично-житніх виробів : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Ю.М. Ціко. — Тернопіль : ТНТУ, 2023. — 67 с.
Bibliographic description: Tsiko Ju.М. The project of a workshop for wheat-rye products making : bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / Ju.М. Tsiko. — Ternopil : TNTU, 2023. — 67 p.
Дата публікації: 2023
Дата подання: 2023
Дата внесення: 3-лип-2023
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 664.644
Теми: сайка гірчична
хліб Переяславський
безопарний спосіб
рідка закваска
mustard bread
Pereyaslav bread
steamless method
liquid sourdough
Кількість сторінок: 67
Короткий огляд (реферат): Темою кваліфікаційної роботи є «Проєкт цеху з виробництва пшенично-житніх виробів» Кваліфікаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, списку використаної літератури із 20 найменувань. Загальний обсяг роботи становить 58 сторінки, де представлено 21 таблиця та використано 67 формул. У першому розділі кваліфікаційної роботи була висвітлена технологічна складова, а саме: обґрунтування заходів з проєктування цеху, вибір, обґрунтування та опис технологічних схем. Були здійснені необхідні технологічні розрахунки для вибору та визначення продуктивності печі, що відображає загальну потужність лінії, фазових та виробничих рецептур, вихідних параметрів, технологічних параметрів, витрат сировини та площі для її зберігання, а також підбір технологічного обладнання для облаштування лінії в цеху. У другому розділі наведено технічно-економічне обґрунтування проєкту. Третій розділ містить інформацію з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. У додаток до записки, кваліфікаційна робота бакалавра включає 5 креслень, на яких зображені апаратурно-технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечний переріз цеху по осях.
The topic of the qualification work is "Project of a workshop for the production of wheat and rye products" The qualification work consists of an introduction, three sections, a list of 20 references. The total volume of the work is 58 pages, where 21 tables are presented and 67 formulas are used. In the first section of the qualification work, the technological component was highlighted, namely: justification of workshop design measures, selection, justification and description of technological schemes. The necessary technological calculations were carried out for the selection and determination of the furnace productivity, which reflects the total power of the line, phase and production formulations, output parameters, technological parameters, consumption of raw materials and the area for their storage, as well as the selection of technological equipment for arranging the line in the workshop. The technical and economic justification of the project is given in the second chapter. The third section contains information on life safety and the basics of occupational health and safety. In addition to the note, the bachelor's qualification work includes 5 drawings, which depict equipment and technological schemes for the production of products, a plan of the shop, a longitudinal section and a cross section of the shop along the axes.
Зміст: Вступ ...12 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА …14 1.1 Обґрунтування заходів з проєктування цеху … 14 1.2 Вибір обґрунтування та опис технологічних схем ..15 1.2.1 Вибір та обґрунтування технології виробництва ..15 1.2.2Опис основних технологічних процесів підготовки сировини ...19 1.2.3Опис технологічних схем виробництва ..20 1.3Технологічні розрахунки ...22 1.3.1 Вихідні дані ...23 1.3.2 Розрахунок продуктивності печі ….24 1.3.3Розрахунок пофазних рецептур ...26 1.3.4Розрахунок виходу виробів ..33 1.3.5 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів ..37 1.4 Розрахунок площ складських приміщень для сировини, тари, допоміжних та пакувальних матеріалів, площ холодильних камер та складів готової продукції …38 1.4.1 Розрахунок витрат сировини ...42 1.4.2Розрахунок площ для зберігання сировини …44 1.4.3Розрахунок продуктивності тістомісильних машин ..46 1.4.4Розрахунок обладнання для оброблення напівфабрикатів ..47 1.4.5Розрахунок ємкості хлібосховища та експедиції ...48 1.6 Технохімічний контроль ...54 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТУ ..57 2.1 Планування собівартості, прибутку та рентабельності ..57 2.2 Планова калькуляція собівартості ..57 2.3 Розрахунок умовно- змінних витрат ..58 2.4 Розрахунок умовно-постійних витрат ..60 3БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ..62 3.1Надзвичайна ситуація та надзвичайний стан ...63 3.2Організація цивільного захисту на об'єкті (виробництві) …..65 3.3 Вимоги безпеки та захисту здоров'я під час використання виробничого обладнання працівниками …66 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ..67
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41999
Власник авторського права: © Ціко Ю.М., 2023
Перелік літератури: 1. Хлібопекарська галузь [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/bitstream/123456789/11781/1/10.pdf.
2. Дослідження ринку хліба і хлібобулочних виробів в Україні [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://revolution.allbest.ru/economy/00909101_0.html/
3. Проблеми та перспективи розвитку хлібопекарської галузі в Україні [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://otherreferats.allbest.ru/economy/0828270_0.html.
4. Довідник з технології Хлібопекарського Виробництва / Віра Іванівна Дробот. – Київ: ПрофКнига, 2019. – 580 с. – (ПрофКнига).
5. Методичні рекомендації до складання технологічних схем з хлібопекарського і макароного виробництва у курсовому і дипломному проектуванні / В. Г. Юрчак, В. Ф. Доценко, В. М. Махинько. – Київ: нухт, 2012. – 44 с.
6. ДСТУ 4465:2005. Маргарин [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://dnaop.com/html/33892_5.html.
7. ООО «Гостол - технопул» [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://gostolgroup.ru/.
8. Технологічне планування АТП [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://web.posibnyky.vntu.edu.ua/fmbt/avto5_bilichenko_virotehbaza_p idriyemstv_avto transportu/p5.html.
9. Технохімічний контроль виробництва [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://revolution.allbest.ru/manufacture/00574635_0.html
10. Метрологічне забезпечення [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://stud.com.ua/73423/tovaroznavstvo/metrologichne_zabezpechennya.
11. Проектування підприємств борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів з основами САПР / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, В. В. Малиновський. – Київ: НУХТ, 2018. – 92 с.
12. Система екологічного управління [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Система_екологічного_управління.
13. Охорона довкілля [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://uk.wikipedia.org/wiki/Охорона_довкілля.
14. Екологія: Харчова промисловість [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: http://childflora.org.ua/?page_id=29.
15. Стадник І.Я. Технологічне обладнання хлібопекарського, макаронного, кондитерського та харчоконцентратного виробництв [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. напряму підготовки та спеціальнсоті «Харчові технології» ден. та заоч. форм. навч. / https://dl.tntu.edu.ua/content.php?cid=366172
16 Теличкун Ю.С. Технологічне обладнання галузі (хлібопекарське виробництво) [Електронний ресурс]: курс лекцій для студ. Напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія» та спеціальності «Обладнання переробних та харчових виробництв» ден. та заоч. форм навч. / Ю.С. Теличкун, І.М. Литовченко, О.В. Ковальов -Київ : НУХТ, 2014. - 110 с. https://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/16867
17. Про правовий режим надзвичайного стану: Закон України від 31.03.2023[Електронний ресурс] //Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2000, № 23, ст.176/ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text
18. Про охорону праці: Закон України від 14.10.92 [Електронний ресурс]// Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 49, ст.668/ https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text
19. https://studfile.net/preview/5585327/page:3/
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ціко_авторська_довідка.doc123,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
КР_Ціко Ю..pdf1,54 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора