Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41849
Titel: | Розроблення бізнес-плану розвитку підприємства, на прикладі ФОП Музика Олег Володимирович |
Övriga titlar: | Development of an enterprise business-plan (IE Muzyka Oleh Volodymyrovych as a case study) |
Författare: | Барановська, Вікторія Володимирівна Baranovska, Viktoriia |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Bibliographic description (Ukraine): | Барановська В. В. Розроблення бізнес-плану розвитку підприємства, на прикладі ФОП Музика Олег Володимирович : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю 073 "Менеджмент" / В. В. Барановська. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 72 с. |
Bibliographic description (International): | Baranovska V.V. Development of an enterprise business plan (IE Muzyka Oleh Volodymyrovych as a case study): bachelor degree thesis on specialty 073 "Management". Ternopil: TNTU. 72 p. |
Utgivningsdatum: | 25-jun-2023 |
Submitted date: | 9-jun-2023 |
Date of entry: | 25-jun-2023 |
Utgivare: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Сороківська, Олена Анатоліївна |
Committee members: | Островська, Галина Йосипівна |
UDC: | 658.012 |
Nyckelord: | виробництво хлібобулочних виробів вартісний ланцюг зниження витрат SWOT-аналіз ризики маркетинг конкурентоспроможність production of bakery products value chain cost reduction SWOT-analysis risks marketing competitiveness |
Sammanfattning: | Предмет дослідження – процес розроблення бізнес-плану на підприємстві. Об'єкт дослідження - ФОП Музика Олег Володимирович «Пекарня Музики». Метою роботи є дослідження удосконалення системи бізнес-планування підприємства «Пекарня Музики» з урахуванням його організаційної структури, виробничого процесу, керівництва, стратегії, асортименту продукції та ризиків, а також розробити рекомендації щодо покращення його діяльності. Методи дослідження – аналізу та синтезу, графічний та матричний методи, економічного та статистичного узагальнення. Розроблено напрями підвищення ефективності діяльності підприємства шляхом удосконалення системи бізнес-планування. Зокрема розроблено бізнес-план відкриття філії «Пекарні Музики» у м. Тернопіль та обґрунтовано стратегію франчайзингу як ефективного інструмента бізнес-планування діяльності «Пекарні Музики». |
Beskrivning: | У представленій кваліфікаційній роботі бакалавра розроблено напрями підвищення ефективності діяльності підприємства шляхом удосконалення системи бізнес-планування. Об’єктом дослідження є ФОП Музика Олег Володимирович (ТМ «Пекарня Музики»). |
Content: | Вступ 8. Розділ 1. Теоретичні засади бізнес-планування розвитку підприємства 10. 1.1. Бізнес-планування та його роль у стратегічному управлінні підприємством 10. 1.2 Характерні особливості та світовий досвід формування бізнес-плану розвитку пекарні 15. 1.3. Особливості розвитку хлібопекарського бізнесу в Україні та за кордоном 21. Розділ 2. Аналіз діяльності «Пекарні Музики» та системи бізнес-планування 26. 2.1. Загальна характеристика діяльності підприємства, дослідження обсягів реалізації продукції 26. 2.2. Аналіз результатів фінансово-господарської діяльності «Пекарні Музики» та системи планування витрат 32. 2.3. Аналіз планування складу та руху робочої сили 36. 2.4. Аналіз особливостей стратегічного розвитку «Пекарні Музики» 41. Розділ 3. Шляхи підвищення ефективності діяльності підприємства шляхом удосконалення системи бізнес-планування 47. 3.1. Розроблення бізнес-плану відкриття філії «Пекарні Музики» у м. Тернопіль 47. 3.1.1. Опис продукту 48. 3.1.2. Маркетинговий план 49. 3.1.3. Виробничо-фінансовий план проекту 50. 3.1.4. Оцінка ризиків проекту 56. 3.2. Обґрунтування стратегії франчайзингу як ефективного інструмента бізнес-планування діяльності «Пекарні Музики» 58. 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 66. 4.1. Вплив діяльності людини на довкілля…66. 4.2. Оцінка травмонебезпеки технологічного процесу 67. Висновки 69. Бібліографія 71. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/41849 |
Copyright owner: | "© Барановська Вікторія Володимирівна, 2023" |
References (Ukraine): | 1. Чичун В.А. Бізнес-планування як фактор успішної підприємницької діяльності / В.А. Чичун, В.Д. Паламарчук // Соціум. Наука. Культура. 2020. 21 (18). С. 58-63. http://journals.dut.edu.ua/index.php/emb/article/view/2516 2. Алексєєва М.М. Планування діяльності фірми: навч. метод. посібник / М.М. Алексєєва. К.: Фінанси і статистика, 2021. 248 с. https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/12/174.pdf 3. Смаковська Ю. Критерії експертної оцінки бізнес-плану підприємницького проекту. Формування ринкової економіки в Україні. 2019. No19. С. 434-438. https://snku.krok.edu.ua/index.php/vcheni-zapiski-universitetu-krok/article/view/144 4. Планування діяльності підприємства: навч. посібник / Г.М. Тарасюк, Л.І. Шваб. К. : Каравела, 2023. 432 с. https://buklib.net/books/21876/ 5. Бізнес-планування: Підручник: за наук. ред. д-ра екон. наук, проф. А.М. Колота. К. : КНЕУ, 2019. 711 с. https://kneu.edu.ua/ua/reg_doc/bipl/ 6. Македон В.В. Бізнес-планування. Навч. пос. К.: Центр учбової літератури, 2019. 236 с. https://dut.edu.ua/ua/lib/1/category/726/view/1340 7. Економіка праці та соціально-трудові відносини: Підручник / О.А. Грішнова. 5-те вид., оновлене. К. : Знання, 2021. 390 с. https://repository.ldufk.edu.ua/handle/34606048/21137 8. Свінцицька О.М. Планування діяльності підприємства: Навч. посібник. К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2018. 226 с. https://buklib.net/books/21876/ 9. Комерційна діяльність на ринку товарів та послуг (за ред. проф. Апопія В. В., проф.. Гончарука Я. А.). Львів, Видавництво ЛКА, 2021. 450 с. URL: http://surl.li/ibxpq 10. Ноздріна Л.В., Ящук В.І., Полотай О.І. Управління проектами: Підручник / За заг. ред. Л.В. Ноздріної. К.: Центр учбової літератури, 2020. 432 с. URL: http://surl.li/cgjmc 11. Новікова О. В. Технологія виробництва хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, 2019. 376 с. URL: http://surl.li/ibxqc 12. Панченко М. О. Управління якістю. Теорія та практика: навчальний посібник, 2019. 228 с. http://surl.li/ibxqj 13. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів: навчальний посібник / Лисюк Г. М., Самохвалова О. В., Кучерук З. І. та ін. ; за заг. ред. Г. М. Лисюк. Суми: Університетська книга, 2017. 464 с. URL: http://surl.li/ibxqt 14. Товари із асортименту Терновський хлібзавод https://listex.info/uk/merchant/ternovskiy-hlibzavodn. 15.Гриневська Наталя, Осафат Віра, Радіонова Людмила. Обладнання // Научно-практичний журнал «Хлібний та кондитерський бізнес». 2020. No 3. С. 36. URL: http://surl.li/ibxtc 16. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва: навч. посіб. К. : ПрофКнига, 2019. 307 с. URL: http://surl.li/ibxuf 17. Кузьміна Т. О., Євтушенко В. В. Системи управління якістю. Видавництво: Олді+, 2018. 500 с. URL: http://surl.li/ikvbq 18. З. С. Варналій, Т. Г. Васильців, Р. Л. Лупак, Р. Р. авч. посіб. Білик. Технодрук, 2019. 264 с. URL: http://surl.li/tgjb 19. Красільнікова К. Є. Напрями розвитку виробництва хлібопекарських підприємств. Агросвіт. 2019. No 13. С. 43-47 URL: http://surl.li/ibxvh 20. Балджи М. Д. Економічний ризик та методи його вимірювання: навчальний посібник. Харків: Промарт, 2020. 300 с. URL: http://surl.li/bgmst 21. Кужда Т. І. Особливості планування інноваційного розвитку підприємства. Соціально-економічні проблеми і держава. 2018. Вип. 2 (19). С. 26-36. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/27156 22. Котовська І., Юрик Н. Дослідження етапів стратегічного планування в контексті управління діяльністю підприємств. Електронний науково-практичний журнал "Інфраструктура ринку". Випуск 39. Одеса, 2020. С.183-189.URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/34178 |
Content type: | Bachelor Thesis |
Samling: | 073 — Менеджмент (бакалаври) |
Fulltext och övriga filer i denna post:
Fil | Beskrivning | Storlek | Format | |
---|---|---|---|---|
КРБ_Барановська.pdf | Кваліфікаційна робота бакалавра | 986,34 kB | Adobe PDF | Visa/Öppna |
Авторська довідка_Барановська.pdf | Авторська довідка | 230,08 kB | Adobe PDF | Visa/Öppna |
Materialet i DSpace är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!
Administrativa verktyg