Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40215
Title: Вплив конструктивних параметрів пальчикового змішувального пристрою на замішування тіста в циліндричній робочій камері тістомісильної машини
Other Titles: The influence of the design parameters of the finger mixing device on dough kneading in the cylindrical working chamber of the dough mixer
Authors: Бойко, Роман Петрович
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Бойко Р. П. Вплив конструктивних параметрів пальчикового змішувального пристрою на замішування тіста в циліндричній робочій камері тістомісильної машини : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „133 — галузеве машинобудування“ / Р. П. Бойко. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 86 с.
Issue Date: 22-Dec-2022
Submitted date: 2022
Date of entry: 16-Jan-2023
Publisher: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль
Supervisor: Стадник, Ігор Ярославович
Committee members: Кравець, Олег
UDC: 637
Keywords: 133
галузеве машинобудування
змішування
3Д модель
пальчиковий робочий орган
Boiko, Roman
mixing
3D model
finger working body
Page range: 86
Abstract: У роботі вирішено наукове завдання зниження енерговитрат процесу замішування тіста на основі обґрунтування раціональних параметрів розробленого робочого органу. Зниження енергоємності процесу досягається за рахунок одночасного поєднання конструкції та розміщення пальчикових штифтів на валу робочого органу з гідродинамікою процесу взаємодії компонентів у робочій камері машини. Вирішення даної мети зведено до розв’язання наукової прикладної задачі: на основі аналізу технологічних процесів взаємодії компонентів розробити конструктивно-технологічну схему удосконаленого робочого органу; розробити математичну модель, що описує та характеризує функціональну залежність умов роботи робочого органу; провести комп’ютерне моделювання процесу; надати інженерні розрахунки; провести часткові експериментальні дослідження в виробничих умовах.
Description: Бойко Роман Петрович. «Вплив конструктивних параметрів пальчикового змішувального пристрою на замішування тіста в циліндричній робочій камері тістомісильної машини». – Кваліфікаційна робота за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, 2022 р.
Content: Аналіз об’єкту досліджування, огляд принципу роботи та шляхів покращення Методи дослідження робочого органу змішувача компонентів періодичної дії Теоретичний розрахунок змішувача компонентів періодичної дії Комп’ютерне моделювання робочого органу змішувача компонентів періодичної дії та результати експериментальних досліджень Охорона праці та заходи з безпеки в надзвичайних ситуаціях
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40215
Copyright owner: © Бойко Р.П., 2022
References (Ukraine): Смесительные машины в хлебопекарной и кондитерской промышленности / А.Т. Лисовенко, И.Н. Литовченко, И.В. Зирнис и др.; Под ред. А.Т. Лисовенко. − К.: Урожай,1990. − 192 с.
Чернавський С.А. Курсове проектування деталей машин / С.А. Чернавський, К.Н. Боков, І.М. Чернін, М.Г. Іцкович, В.П. Козінцов.- Москва: «Машинобудування», 1988. - 415с.
Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с.
Стадник І. Визначення питомої потужності вузла нагнітання / І. Стадник, О. Пилипець // Матеріали Міжнародної науково-технічної конференції „Фундаментальні та прикладні проблеми сучасних технологій“ до 60 річчя з дня заснування ТНТУ та 175 річчя з дня народження Івана Пулюя, 14-15 травня 2020.: ТНТУ, 2020. - С. 233.
Технологічне обладнання для виробництва виробів з борошна: Навчальний посібник. Ч.1. Хлібопекарське виробництво; Сухенко Ю.Г., Стадник І.Я., 72 Василів В.П., Сухенко В.Ю. За ред.проф. Ю.Г.Сухенка. — К.: ЦП ”КОМПРИНТ”, 2015. — Ч.1. — 388 с.
Стадник И.Я., Панькив Ю.Ю. Метод интенсивного образования фазового контакта компонентов при смешивании. Volumul include materialele Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Realizări și perspective în inginerie agrară și transport auto” dedicat aniversării a 85 ani de la fondarea Universității Agrare de Stat din Moldova. Chişinău : UASM, 2018. Vol. 51. P. 78–82.
І.Я. Стадник, В.А. Піддубний, О.В. Хареба, В.М. Федорів, В.В. Підгорний «Сучасні технології та енергетичні потоки при формуванні борошняних напівфабрикатів» монографія – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. – 392 с
Igor Yaroslavovych Stadnyk, Juilia Pankiv, Petro Havrylko, Halina Karpyk. Researching of the concentration distribution of soluble layers when mixed in the weight condition. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. Slovak. 2019. Vol. 13. No. 1. P. 581 – 592.
Цивільний захист на підприємствах харчової промисловості : навч. посіб. / О. В. Хіврич, Б. Д. Халмурадов, О. П. Слободян, Н.В. Володченкова та ін. — К. : ЦУЛ, 2015. — 192 с.
Content type: Master Thesis
Appears in Collections:133 — галузеве машинобудування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Boiko R.P._MOm-61.pdf3,73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools