Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40168
Назва: Соціальна відповідальність в управлінні готельно-ресторанним бізнесом (на прикладі ресторану «Соната»)
Інші назви: Social responsibility in hotel and restaurant business management (Restaurant “Sonata” as a case study).
Автори: Долубовська, Ольга Романівна
Dolubovska, Olha
Бібліографічний опис: Долубовська О. Р. Соціальна відповідальність в управлінні готельно-ресторанним бізнесом (на прикладі ресторану «Соната») : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / О. Р. Долубовська. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 81 с.
Дата публікації: гру-2022
Дата внесення: 11-січ-2023
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Стойко, Ігор Іванович
Stoyko, Igor
УДК: 330.8:379.8
Теми: 241
готельно-ресторанна справа
бізнес
управління
соціальна відповідальність
корпоративна соціальна відповідальність
національне відродження
business
management
social responsibility
corporate social responsibility
national revival
Кількість сторінок: 81
Діапазон сторінок: 1-81
Початкова сторінка: 1
Кінцева сторінка: 81
Короткий огляд (реферат): Долубовська О.Р. Соціальна відповідальність в управлінні готельно-ресторанним бізнесом (на прикладі ресторану «Соната»). – Рукопис. Магістерська робота зі спеціальності 241 – Готельно-ресторанна справа, Тернопільський національний технічний університет мені Івана Пулюя, Тернопіль, 2022. Розглянуто соціальну відповідальність підприємств: основні визначення і принципи; історію та підходи до соціальної відповідальності; види корпоративної соціальної відповідальності бізнесу та досвід українських компаній. Проаналізовано соціальне середовище ресторану в контексті існуючих кризових ситуацій, подана характеристика ресторану «Соната», проведено аналіз його господарської діяльності за останні роки, розглянуто сильні і слабкі сторони внутрішнього середовища, а також можливості та загрози зовнішнього середовища ресторану. Обґрунтовано і рекомендовано реалізацію інноваційного проекту комп’ютеризації ресторану «Соната» на базі хмарної системи автоматизації Poster Рro і реалізації послуг їжі навинос.
Опис: Olha Dolubovska. Social responsibility in hotel and restaurant business management (Restaurant “Sonata” as a case study). – Manuscript. Master's thesis in specialty 241 – Hotel and restaurant business, – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University, Ternopil, 2022. Considered the social responsibility of enterprises: basic definitions and principles; history and approaches to social responsibility; types of corporate social responsibility of business and the experience of Ukrainian companies. The social environment of the restaurant was analyzed in the context of existing crisis situations, the characteristics of the restaurant "Sonata" were presented, an analysis of its economic activity in recent years was carried out, the strengths and weaknesses of the internal environment, as well as the opportunities and threats of the external environment of the restaurant were considered. The implementation of the innovative computerization project of the "Sonata" restaurant based on the Poster Рro cloud automation system and the implementation of takeaway food services is substantiated and recommended.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/40168
Власник авторського права: © Долубовська Ольга Романівна, 2022
Перелік літератури: 1. Андрушків Б.М. Проблеми теорії і практики менеджменту / Б.М. Андрушків, О.В. Вівчар, Л.М. Мельник. Тернопіль: Терно-Граф, 2009. 312с.
2. Андрушків Б.М. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства / Б.М. Андрушків, Л.Я. Малюта, Л.М. Мельник. – Тернопіль: ТНТУ, 2010. 230 с.
3. Островська Г.Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навчальний посібник. / Г.Й. Островська. – Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 268 с.
4. Поплавська А.В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах [Електронний ресурс] / А.В. Поплавська. Режим доступу: https://journal-knukim.com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226
5. Інноваційні засади формування концепції комплексної науково- технічної програми: «Нова економіка Тернопільської області» (ресурсоекономічний контекст)/ Б.М. Андрушків, П.Д. Дудкін, Л.М. Мельник, І.І. Стойко, , Р.П. Шерстюк. Тернопіль: ТзОВ «Видавництво «Астон», 2014. 208 с. ISBN 978-966-308-534-0.
6. Стойко І.І., Долубовська О.Р. Соціальне середовище сфери обслуговування: поточний стан та перспективи. Соціальна відповідальність як основа інноваційного розвитку бізнесу: Матеріали Х Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ імені Івана Пулюя, академіка НАН України М.Г.Чумаченка:. Тернопіль: ТНТУ. 2022. С. 68-69.
7. Стойко І.І., Долубовська О.Р. Соціальна відповідальність бізнесу в Україні у воєнний і післявоєнний період. [Електронний ресурс] Соціально- економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 221-233.
8. Стойко І.І. Управління інноваціями (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, тести). Навч.-метод. посібник. / І.І. Стойко /. Тернопіль, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. 200 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17290
9. І.І. Стойко, Р.П. Шерстюк. Управління конкурентоспроможністю (Програма, курс лекцій, практичні заняття, самостійна робота, індивідуальні завдання, термінологічний словник, тести). Навч.-метод. посібник. Тернопіль: ТНТУ, 2021 156 с. Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/35675/1/УК%20посібник%202020.pdf
10. Тарасюк Р. М. Бізнес-план: розробка, обґрунтування та аналіз. Житомир: ЖДТУ, 2006. 419 с.
11. Управління інноваційною діяльністю. Книга 1. / За заг. ред. Андрушківа Б.М. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 334 с.
12. Управління інноваційною діяльністю: магістерський курс. Підручник./ Колектив авторів: Андрушків Б.М., Стойко І.І., Шерстюк Р.П. , Владимир О.М., Дудкін П.Д., Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Паляниця В.А., Федишин І.Б. – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2015. 1146 с. [Електронне видання] Режим доступу: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/17920
13. ДСТУ 4281-2004 “Заклади ресторанного господарства. Класифікація”.
14. Про захист прав споживачів. Закон України / Відомості Верховної Ради України. 1991, № 30.
15. Про підприємництво: Закон України / Відомості Верховної Ради України. 1991, № 14.
16. Правила роботи закладів (підприємств) громадського харчувати (наказ Міністерства економіки з питань Європейської інтеграції України від 27.07.2002 p., №219).
17. Закон України «Про інноваційну діяльність» від 04.07.2002 р. // Відомості Верховної Ради України. 2002. №36.
18. Закон України «Про пріоритетні напрямки інноваційної діяльності» від 16.01.2003 р. //http://www.rada.kiev.ua.
19. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання. К., 2002. 320с.
20. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій / І. М. Ощипок // Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20
21. Dagmar Lund-Durlacher. Corporate Social Responsibility in Tourism. 2015. URL: https://www.researchgate.net/publication/300332802_Corporate_Social_ Responsibility_in_Tourism.
22. Akhilesh Ganti, Somer Anderson. Social Responsibility in Business: Meaning, Types, Examples, and Criticism. 2022. URL: https://www.investopedia.com/terms/s/socialresponsibility.asp.
23. Friedman M. The Social Responsibility of Business Is to Increase Profits // The New York Times Magazine. 1970, September. P. 32-33.
24. Freeman R. E. Stakeholder Management: A Stakeholder Approach. Marshfield, MA: Pitman Publishing, 1984. URL: https://research-information.bris.ac.uk/en/publications/developingstakeholder- theory
25. Carroll Archie B. The Pyramid of Corporate Social Responsibility: Toward the Moral Management of Organizational Stakeholders / Carroll Archie B. // Business Horizons, 2001. URL: http://bas.sagepub.com/cgi/content/refs/38/3/268
26. Tim Stobierski. Types of corporate social responsibility to be aware of. 2021. URL: https://online.hbs.edu/blog/post/types-of-corporate-socialresponsibility
27. О.М. Іваницька. Соціальна відповідальність корпорацій і нефінансова звітність: врахування стандартів GRI в Україні. [Електронний ресурс]. 2016 URL: https://ktpu.kpi.ua/wp-content/uploads/2016/02/Sotsialnavidpovidalnist. pdf.
28. Matt Gavin. 5 examples of corporate social responsibility that were successful. [Електронний ресурс]. 2019. URL: https://online.hbs.edu/blog/post/corporate-social-responsibility-examples
29. Вікіпедія. Глобальна ініціатива звітності. [Електронний ресурс]. URL: https://uk.upwiki.one/wiki/Global_Reporting_Initiative.
30. Міжнародний стандарт SA 8000. Соціальна відповідальність. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/n0015697-07#Text
31. Міжнародний стандарт ISO 26000. Настанова по соціальній відповідальності. URL: http://online.budstandart.com/ua/catalog/docpage? id_doc=87921
32. КОНЦЕПЦІЯ реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні на період до 2030 року. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/66-2020-р#Text
33. Ляшок Я.О. Проблеми розвитку соціальної відповідальності бізнесу в Україні. Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка. Випуск 10. 2016. С. 271-274
34. Ольга Баранова. Соціальне підприємництво як відповідь суспільства на соціальні потреби. [Електронний ресурс]. 2021. URL: https://biz.ligazakon.net/interview/205014_sotsalne-pdprimnitstvo-yak-vdpovdsusplstva- na-sotsaln-potrebi
35. Грицаєнко М. І. Формування соціальної відповідальності в економічному механізмі реалізації соціального капіталу підприємства. Науковий вісник Одеського національного економічного університету. Збірник наукових праць №7-8. 2021. С. 130-142. URL: http://nvisnik. oneu.edu.ua/collections/2021/284-285/pdf/130-142.pdf
36. Mauricio Andrés Latapí Agudelo, Lára Jóhannsdóttir & Brynhildur Davídsdóttir. A literature review of the history and evolution of corporate social responsibility. International Journal of Corporate Social Responsibility volume 4, Article number: 1 (2019). URL: https://jcsr.springeropen.com/articles/10.1186/s40991-018-0039-y.
37. Міжнародна організація Corporate Register. Офіційний сайт. https://www.corporateregister.com.
38. Bitner, M. J. (1992). Servicescapes: the impact of physical surroundings on customers and employees. Journal of Marketing, 56, 57-71. URL: https://www.jstor.org/stable/1252042
39. Kim, N. & Lee, M. (2012). Other customers in a service encounter: Examining the effect in a restaurant setting. Journal of Services Marketing, 26(1), 27-40. URL:https://www.researchgate.net/publication/235259567_Other_customers_in_a _service_encounter_Examining_the_effect_in_a_restaurant_setting
40. McPherson, M., Smith-Lovin, L. & Cook, J. M. (2001). Birds of a feather: Homophily in social networks. Annual Review of Sociology, 27, 415-444.
41. Nathan Line. (2021).The Restaurant Social Servicescape: Current Perspectives and Future Considerations. URL: https://www.bu.edu/bhr/files/2021/10/BHR_Line_Servicescape_OCT.21.docx.pdf
42. Mary Jo Bitner. The Impact of Physical Surroundings on Customers and Employees Journal of Marketing. Vol. 56, No. 2 (Apr., 1992), pp. 57-71. URL: https://www.jstor.org/stable/1252042 .
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка Долубовська.doc39,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
Магістерська робота Долубовської Ольги.pdfСоціальна відповідальність в управлінні готельно-ресторанним бізнесом (на прикладі ресторану «Соната») Виконала:1,04 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора