Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39544
Назва: Дослідження системи управління кадровими ресурсами торгівельного підприємства», на прикладі магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»
Інші назви: Investigation of the commercial enterprise’s human resource management system”, on the example of store No. 60 of “FOZZI-FOOD” LLC
Автори: Стельмах, Дарина Володимирівна
Stelmakh, Daryna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Стельмах Дарина Володимирівна. Дослідження системи управління кадровими ресурсами торгівельного підприємства», на прикладі магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД» : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „073 — менеджмент“ / Д. В. Стельмах. — Тернопіль: ТНТУ, 2022. — 122 с.
Bibliographic description: Stelmakh Daryna. Investigation of the commercial enterprise’s human resource management system”, on the example of store No. 60 of “FOZZI-FOOD” LLC : master degree thesis on specialty „073 — Management“ / Daryna Stelmakh. — Ternopil: TNTU, 2022. — 122 p.
Дата публікації: 19-гру-2022
Дата подання: 5-гру-2022
Дата внесення: 24-гру-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кирич, Наталія Богданівна
Члени комітету: Дудкін, Павло Дмитрович
УДК: 347.7
Теми: 073
менеджмент
управління кадровими ресурсами
торгівельне підприємство
мотивація персоналу
управлінське рішення
конкурс
опитування працівників
human resource management
trading company
staff motivation
management decisions
competition
employee survey
Короткий огляд (реферат): Об'єкт дослідження ‒ процес управління кадровими ресурсами торгівельного підприємства. Метою роботи є дослідження теоретичних та практичних засад управління кадровими ресурсами магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД». Методи дослідження – економіко-статистичного, системного та порівняльного аналізу, метод експертного опитування, діалектичного пізнання, економічного синтезу. Розроблено проектні рішення щодо проведення конкурсу на кращого працівника відповідних секцій, сформовано анкету та процедуру проведення опитування працівників магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД», виокремлено пріоритетні напрями мотивації персоналу магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД» методом попарних порівнянь.
The Object of Investigation ‒ the process of managing human resources of a commercial enterprise. The Aim of the Work is an investigation of the theoretical and practical principles of human resources management of store No. 60 of “FOZZI-FOOD” LLC. Research methods ‒ economic and statistical, and comparative analysis, expert survey method, dialectical knowledge, economic synthesis. Project decisions on conducting a competition for the best employee of the relevant sections were developed, a questionnaire and a procedure for conducting a survey of employees of store No. 60 of “FOZZI-FOOD” LLC were developed, and the priority directions of staff motivation of store No. 60 of “FOZZI-FOOD” LLC were identified by the method of pairwise comparisons.
Зміст: Вступ… 8. Розділ 1. Дослідження теоретичних засад системи управління кадровими ресурсами торговельного підприємства… 10. 1.1 Характеристика тенденцій розвитку управління персоналом торговельних підприємств… 10. 1.2 Особливості організації та функціонування системи управління кадровими ресурсами торговельних підприємств… 17. 1.3 Сучасні моделі та механізми мотивації персоналу підприємств торгівлі… 23. Розділ 2. Аналіз торгівельної діяльності та системи управління кадровими ресурсами магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 30. 2.1 Загальна характеристика торгівельної організації… 30. 2.2 Аналіз системи управління кадровими ресурсами магазину № 60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»…41. 2.3 Дослідження механізму мотивації праці персоналу магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 50. Розділ 3. Підвищення ефективності функціонування системи управління кадровими ресурсами магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 64. 3.1 Обґрунтування доцільності проведення конкурсу на кращого працівника та найефективнішу командну роботу… 64. 3.2 Розроблення анкети та процедури проведення опитування працівників магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 77. 3.3 Дослідження пріоритетних напрямів мотивації персоналу магазину №60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД» методом попарних порівнянь… 87. Розділ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях…95. 4.1 Завдання в галузі охорони праці магазину № 60 ТзОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 95. 4.2 Особливості формування та функціонування системи управління охороною праці (СУОП) магазину № 60 ТОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 97. 4.3 Рекомендації щодо поліпшення умов і охорони праці й пожежної безпеки магазину № 60 ТОВ «ФОЗЗІ-ФУД»… 98. 4.4 Дослідження захищеності робітників та службовців підприємства від уражаючих факторів надзвичайних ситуацій…101. Висновки та пропозиції…108. Бібліографія…111. Додатки…117.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39544
Власник авторського права: Стельмах Дарина Володимирівна, 2022
Перелік літератури: 1. Балабанова Л.В. Управління персоналом: [навч. посіб.]. К.: Професіонал, 2018. 512 с.
2. Кібанов А.П., Шушпанов Д.Г. Управління трудовими ресурсами. К.: Видавничий Дім «Юридична книга», 2019. 358 с.
3. Малюк О.І. Управління персоналом. К.: Кондор. 2020. 296 с.
4. Маляс К.Р. Управління персоналом. КНК. 2022. 145 с.
5. Мельникова О.А. Особливості праці управлінського персоналу та їх вплив на мотивацію праці [Текст]. Формування ринкової економіки. 2021. №3. С.385-394.
6. Менеджмент персоналу / В.М. Данюк, В.М. Петюх, С.О. Цимбалюк та ін..; К.: КНЕУ, 2020. 398 с.
7. Національного класифікатора України «Класифікатор професій» ДК 003:2005 [Електронний ресурс]. Режим доступу http://www.dtkt.com.ua/ documents/dovidnyk/kl-prof/
8. Словник іншомовних слів [за ред. О.С. Мельничука]. К.: Головна редакція УРЕ, 2019. 776 с.
9. Філософія управління персоналом: монографія / [В.Г. Воронкова, А.Г. Беліченко, О.М. Попов та ін.]; Запоріжжя : ЗДІА, 2018. 472 с.
10. Gratton L. Eight Ways to Build Collaborative Teams / L. Gratton, T.J. Erickson. Harvard Business Review. 2020. Vol. 85. № 11. P. 100-109.
11. Кучер Л.Р. Формування мотиваційного механізму управління персоналом торговельного підприємства під впливом факторів ринкової економіки. Економіка: проблеми теорії та практики: Збірник наукових праць. Вип. 220: В 3 т. Дніпропетровськ: ДНУ, 2018. Т. 1. С. 204–210.
12. Щукін І.О., Морщенок Т.С. Формування системи управління персоналом на підприємстві. Економічний вісник Донбасу. 2018. №1. С. 116–120.
13. Кіндерманн Г. Формування механізму мотивації працівників апарату управління підприємства. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку: Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Вип. 457. Львів, 2020. С. 122–128.
14. Темченко О., Лісніченко О. Врахування мотиваційної складової при розробці механізму матеріального стимулювання робітників на промислових підприємствах. Економічний аналіз. 2021. Вип. 7. С. 350–353.
15. Харун О.А. Побудова структури мотиваційного механізму управління персоналом. Економічні науки. Серія: Облік і фінанси. Вип. 8 (29), Ч. 4. Луцьк, 2021. С. 366–371.
16. Алексєєва Н.Ф., Приходько І.С. Удосконалення мотивації трудової діяльності працівників машинобудівних підприємств. Менеджмент, маркетинг та управління персоналом: Вісник КРНУ імені Михайла Остроградського. 2021. Вип. 3. С. 174–178.
17. Ізюмцева Н.В., Мирончук Г.В. Організація системи мотивації банківського персоналу в умовах посткризового розвитку економіки. Менеджмент персоналу: Вісник Університету банківської справи Національного банку України. 2021. №1. С. 279–283.
18. Потьомкіна О.В. Системний підхід у мотивації працівників банківської сфери. Економічний форум. 2021. №1.
19. Немченко А.С., Юрченко Г.М., Жирова І.В. Аналіз мотиваційних принципів управління персоналом фармацевтичної організації. Управління, економіка та забезпечення якості в фармації. 2021. №1. С. 18–23.
20. Живко З.Б. Механізм мотивування та моделі мотивації персоналу на вугледобувних підприємствах. Менеджмент і маркетинг. Наука й економіка. 2020. №1. C. 86–91.
21. Лосікова О.О. Економіко-організаційні аспекти мотивації персоналу в морських торговельних портах України: Дис. канд. екон. наук: 08.00.04. Одес. держ. екон. ун-т. О., 2020. 131 с.
22. Должанский А.Н. Особливості мотивації на підприємствах поліграфічної промисловості. Збірник науково-технічних праць: Науковий вісник НЛТУ України. 2020. Вип. 20.14. С. 188–193.
23. Петрова С.В. Механізми державного управління мотивацією персоналу в системі охорони здоров'я. Теоретичні та практичні питання державотворення: Збірник наук. праць. Вип. 123. С. 45-52.
24. Іляш О.І., Капериз М.В. Посилення мотивації праці в системі управління трудовим потенціалом підприємства. Економіка, планування і управління галузі: Науковий вісник НЛТУ України. 2021. Вип. 21.2. С. 167–171.
25. Белявцева М. І. Воробйова В. Н. Маркетинговий менеджмент: навч. посібник. К.: Центр навчальної літератури, 2019. 407 с.
26. Грішнова О. А. Людський розвиток: навч. посібник. К. : КНЕУ, 2018. 308 с.
27 Колот А. М. Мотивація персоналу: підручник. К.: КНЕУ, 2018. 337с.
28. Козак К.Б. Вплив мотивації на ефективність використання та розвитку трудового потенціалу персоналу. Економіка харчової промисловості. 2020. №1. C. 69–74.
29. Кушнерик О.В. Зарубіжні моделі мотивації праці персоналу на підприємстві. Вісник університету «Україна». 2021. №15. С. 98–103.
30. Енциклопедія «Вікіпедія» [Електронний ресурс]. Режим доступу : http://ru.wikipedia.org/wiki/Персонал.
31. Консолідована фінансова звітність ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» станом на 31 грудня 2021 року. [Електронний ресурс]. Режим доступу : https://content.silpo.ua/uploads/2022/10/06/633e8c17a30f8.pdf
32. Музиченко-Козловський А.В., Колодійчук А.В. Основні елементи механізму мотивування працівників. Науковий вісник НЛТУ України. 2021. Вип. 21.6. С. 361–367.
33. Пиж Н.С. Мотиваційні моделі в системі підвищення конкурентоспроможності підприємств. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2018. Вип. 13. С. 103 – 107.
34. Решетило Н.С. Мотиваційний механізм трудової діяльності та шляхи підвищення його ефективності. Вісник Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут». 2019. №58, Т. 3. С. 61–63.
35. Семенов А.Г., Шарко А.І. Актуалізація теорій мотивації та стимулювання праці персоналу на промислових підприємствах. Держава та регіони. 2019. №7. С. 179–185.
36. Семикіна М.В. Нова парадигма мотивації праці в системі розвитку соціально-трудових відносин. Економіка і управління. 2021. №3. С. 111–117.
37. Балабанова Л. В. Маркетинг (2-ге видання, перероб. і доп.). Підручник. Київ: Знання-прес, 2018. 645 с.
38. Батенко Л.П. Управління проектами. К. : Київ. над. екон. ун-т, 2021. 231 с.
39. Батюк А.Є. та ін. Інформаційні системи в менеджменті: Навчальний посібник. Львів: НУ «Львівська політехніка», 2019. 520 с.
40. Безбородова Т.В. Інформаційне забезпечення маркетингової діяльності підприємств машинобудування [Електронний ресурс]. Доступ з http://www.nbuv.gov.ua.
41. Білорус Т.В. Інформаційне забезпечення прийняття управлінських рішень в системі кадрового менеджменту. Актуальні проблеми економіки. 2019. №4. с. 170 – 175.
42. Бланк І.А. Інвестиційний менеджмент. К.: МП «Ітем», 2021. С. 447.
43. Бланк І.А. Фінансовий менеджмент: Навчальний курс. К.: Ніка-Центр, 2020. 528 с.
44. Босак І.П. Вплив інформаційних систем управління на підвищення конкурентоспроможності підприємства. Вісник Львівського державного інституту новітніх технологій та управління ім. В. Чорновола. Вип. 3. Львів: Апріорі. 2021. С. 134–144.
45. Бройдо В.Л. Офісна техніка для діловодства та управління. К.: «Ділові ініціативи», 2019. 245 с.
46. Бутенко Н.В. Основи маркетингу: Навчальний посібник. К.: Видавничо-поліграфічний центр «Київський університет», 2018. 140 с.
47. Ван Хорн Дж.К. Основи управління фінансами: Пер. з англ. Львів: «Інтелект», 2020. 992 с.
48. Веретенников В.І., ТарасенкоЛ.М., Гевлевич Г.І. Управління проектами: Навчальний посібник К. Центр навчальної літератури, 2020. 280 с.
49. Виноградський М.Д., Виноградська А.М., Шкапова О.М. Менеджмент в організації: Навч. посіб. для студ. екон. спец. вузів. К. «КОНДОР». 2019. 654 с.
50. Вовчак І.С. Інформаційні системи та комп'ютерні технології в менеджменті. Тернопіль: Карт-бланки, 2020.
51. Гамаюнов В. Г. Організація праці менеджера. Харків: Основа, 2019. 396 с.
52. Гевко І.Б. Менеджмент організацій: Навчальний посібник. Тернопіль: ТНТУ, 2021. 202 с.
53. Герчикова І.М. Менеджмент: Підручник для вузів. 4-е вид., К.: «Основи», 2018. 511 с.
54. Гібсон Дж. Л., Іванцевич Д. М., Доннеллі Д. Х. Організація: поведінка, структура, процеси: Пер. з анг. К.: ЦУЛ, 2018. 662 с.
55. Глівенко С.В., Лапін Є.В., Павленко О.О. та ін. Інформаційні системи в менеджменті Суми: ВДТ «Університетська книга», 2019. 352 с.
56. Гордієнко І. В. Інформаційні системи і технології в менеджменті: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. 2-ге вид., перероб. і доп. K.: КНЕУ, 2021. 259 с.
57. Гордієнко П.Л. Стратегічний аналіз: Навч. посіб. К.: Алерта, 2020. 404 с.
58. Гужва В. М. Інформаційні системи і технології на підприємствах: Навч. посібник. K.: КНЕУ, 2021. 400 с.
59. Гушко С.В., Шайкан A.B. Управлінські інформаційні системи. Навчальний посібник. Львів: «Магнолія Плюс», 2018. 320 с.
60. Денисенко М.П., Колос І. В. Інформаційне забезпечення ефективного управління підприємством. Львів: «Магнолія Плюс», 2018. С. 102-117.
61. Єжова Л.Ф. Інформаційний маркетинг: навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисципліни. К. : КНЕУ, 2018. 185 с.
62. Ігнатьєва І.А. Стратегічний менеджмент: Підручник. К.: Каравела, 2021. 480 с.
63. Інформаційні системи і технології на підприємствах: Підручник. Затверджено МОН. К., 2019. 718 с.
64. Коваленко Л.О., Ремньова Л.М. Фінансовий менеджмент: Навч. посібник. К.: Знання, 2018. 485с.
65. Крамаренко Г.О., Чорна О.Є. Фінансовий менеджмент: Підручник. Київ. Центр навчальної літератури, 2020. 520 с.
66. Кузьменко Л.В., Кузьмін В.В., Шаповалова В.М. Фінансовий менеджмент: Навч. посібник. Херсон: Олді-плюс, 2019. 256 с.
67. Кирич Наталія, Стельмах Дарина. Особливості впливу макроекономічних чинників на стабілізацію господарсько-фінансового розвитку підприємств на сучасному етапі. Матеріали IX Міжнародної науково-практичної конференції «Формування механізму зміцнення конкурентних позицій національних економічних систем у глобальному, регіональному та локальному вимірах»: зб. тез доповідей, 05 листопада 2022 р. / за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2022. С. 67-70.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:073 — менеджмент

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КРМ_Стельмах.pdfКваліфікаційна робота магістра2,26 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Стельмах.pdfАвторська довідка209,92 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора