Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38217
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла вершкового із смаковими наповнювачами потужністю 28 т молока за зміну
Інші назви: Workshop project of butter with flavor fillers production of 28 t of milk processing capacity per shift
Автори: Стельмах, Оксана Богданівна
Stelmakh, Oksana
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Стельмах О.Б. Проєкт цеху з виробництва масла вершкового із смаковими наповнювачами потужністю 28 т молока за зміну: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / О.Б. Стельмах. — Тернопіль : ТНТУ, 2022. — 59 с.
Bibliographic description: Stelmakh O.A. Workshop project of butter with flavor fillers production of 28 t of milk processing capacity per shift: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / O.A. Stelmakh. — Ternopil : TNTU, 2022. — 59 p.
Дата публікації: 2022
Дата внесення: 26-чер-2022
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Lіudmyla
Члени комітету: Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Viktor
УДК: 637.23
Теми: молоко коров’яче
вершки
масло вершкове з наповнювачами
маслянка
сow’s milk
cream
butter with fillers
buttermilk
Кількість сторінок: 59
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена розробленню цеху із виготовлення вершкового масла із різними наповнювачами, яке відноситься до десертних продуктів. Отриману при виробництві маслянку передбачається використовувати на виробництво кисломолочного напою. На переробку направляється 28 т незбираного молока. Робота складається із пояснювальної записки та чотирьох аркушів графічної частини. Перший розділ записки містить розрахунки продуктів. У даному розділі подано опис виробництва масла з наповнювачами перетворенням високожирних вершків, а також напою з маслянки «Свіжість». Наведено вимоги до готового продукту. Зазначено порядок ведення технологічного і хімічного контролю при виробництві вказаних молочних продуктів. Проведено підбір необхідного обладнання і виконано розрахунок площ, як виробничих так і допоміжних. У другому розділі наведено техніко-економічне обґрунтування прийнятих у роботі рішень. У третьому розділ висвітлено заходи з безпеки життєдіяльності та питання охорони праці. Виконана графічна частина роботи включає АТС виробництва масла і напою з маслянки, графік щодо організації процесів виробництва продуктів, план проєктованого цеху, а також схему напрямів переробки молока незбираного.
Qualification work is devoted to the development of the shop for the production of butter with various fillers, which is related to dessert products. The buttermilk obtained during production is supposed to use for the production of sour-milk drink. 28 tons of whole milk are sent for processing. The work consists of an explanatory note and four sheets of graphics. The first section of the note contains product calculations. This section describes the production of butter with fillers for the conversion of high-fat cream, and a drink from the buttermilk "Svizhist". The requirements for the finished product are given. Indicated the order of conducting technological and chemical control in the production of these dairy products. Carried out selection of the necessary equipment and performed the calculation of production and auxiliary areas. The second section presents the feasibility study of the decisions made in the work. The third section covers measures for occupational safety and health. The completed graphic part of the work includes the hardware and technological scheme for the production of butter and buttermilk, the schedule for the organization of production processes, the plan of the designed shop and the scheme of directions of processing of whole milk.
Зміст: ВСТУП 1 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 1.1 Технологічні розрахунки виготовлення продуктів запроєктованого асортименту……… 1.1.1 Вихідні дані для проведення розрахунків………… 1.1.2 Схема напрямів переробки сировини… 1.1.3 Продуктовий розрахунок………… 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів………… 1.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва масла та напою з маслянки ..…… 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів…… 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів. 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту……… 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроектованого асортименту……… 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроектованого асортименту…… 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання……………… 1.5 Підбір технологічного обладнання……… 1.6 Розрахунок площі виробничих та допоміжних приміщень… 2 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ…… 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ…
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38217
Власник авторського права: © Стельмах О.Б., 2022
Перелік літератури: 1. Аверчева Н.О. Підвищення якості молока як основа конкурентоспроможності продукії на Європейському ринку / Н.О. Аверчева // Агросвіт. – 2019. – № 22. – С. 19-29. 2. Арсеньева Т.П. Технология сливочного масла: Учеб. пособие. – СПб.: НИУ ИТМО; ИХиБТ, 2013. –303 с. 3. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с. 4. Горбатова К.К. Химия и физика молока и молочних продуктов / К.К. Горбатова, П.И. Гунькова ; под общ. ред. К.К. Горбатовой . – СПб. : ГИОДР, 2012. – 336с. 5. Грек О.В. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб./ О.В. Грек, Г.Є. Поліщук, О.О. Онопрійчук. – К.: НУХТ, 2011. – 210 с. 6. ДСТУ 3662 : 2018 «Молоко-сировина незбиране. Технічні умови». 7. ДСТУ 4592 : 2006 «Масло вершкове з наповнювачами. Технічні умови». 8. Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв / Г.О. Єресько, М.М. Шинкарик, В.Я. Ворощук. – Київ: «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с. 9. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці : Підручник / В.Ц. Жидецький. – Львів : Афіша, 2005. –316 с. 10. Заїнчковський А., Кривун М. Тенденції функціонуваня та розвитку підприємств молочної галузі України // Економічний дискурс. – 2021. –Випуск 3-4. – С. 14-27. 11. Касянчук В. Показники безпечності у виробництві молокопродуктів: періодичність контролю та законодавчі норми / В. Касянчук // Управління якістю. – 2020. – № 2. – С. 58-62. 12. Лапін В.М. Безпека життєдіяльності людини. Навч. посіб. / В.М.  Лапін – 6- те вид., перероб. і доп. – К.: Знання, 2007. – 332 с. 59 13. Мікробіологія молока і молочних продуктів з основами ветеринарно- санітарної експертизи : навч. посіб. / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, В. З. Салата и др. ; ред. В. В. Касянчук. – Суми : Унів. кн., 2010. – 320 с. 14. Меркулова Н. Г. Производственный контроль в молочной промышленности : практ. руководство / Н. Г. Меркулова, М. Ю. Меркулов, И. Ю. Меркулов. – Санкт-Петербург : Профессия, 2010. – 656 с. 15. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» спеціалізації «Технології зберігання, консервування та переробки молока» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Сторож Л.А. Дацишин К.Є. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 60 с. 16. Методичні положення та норми продуктивності у виробництві молочних продуктів / В. В. Вітвіцький, Г. Т. Шкурін, В. І. Ковальчук, А. Є. Величко. – Київ : Украгропромпродуктивність, 2005. – 468 с. 17. Основи харчових технологій: Навчальний посібник / В.В. Погарська, Р.Ю. Павлюк, А.А. Берестова та ін. – Харків : ХДУХТ, 2016. – ч. ІІ. – 151 с. 18. Проектирование предприятий молочной отрасли с основами промстроительства: учебное пособие / Л.В. Голубева [и др.] – СПб. : ГИОДР, 2012. – 288 с. 19. Самойлов В.А., Нестеренко П.Г., Толмачев О.Ю. Справочник технолога молочного производства. Т. 7. Оборудование молочных предприятий (справочник-каталог) / Под ред. А. Г. Храмцова. – СПб.: ГИОРД, 2004. – 832 с. 20. Поліщук Г.Є. Технологія молочних продуктів / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скороченко  К.: НУХТ, 2013. 502 с. 21. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / В.В. Власенко, М.П. Головко, Т.В. Семко, Головко Т. М. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с. 22. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скороченко Т.А. та ін.: Навч. посіб. – К.:НУХТ, 2013. – 343 с. 60 23. Тихомирова Н.А. Технология молока и молочных продуктов. Технология масла (технологические тетради) : учеб. пособие / Н.А. Тихомирова. – Санкт-Петербург : Гиорд, 2011. – 144 с. 24. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : Довідник / О.М. Скарбовійчук, О.В. Кочубей-Литвиненко, О.А. Чернюшок, В.Г. Федоров. – К.: НУХТ, 2012. – 311. 25. Чагаровський О.П. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів / О.П. Чагаровський, Н.А. Ткаченко, Т.А. Лисогор. – Одеса : «Сімекс-прінт», 2013. 268 с. 26. Чагаровський О.П., Ткаченко Н.А., Лисогор Т.А. Фальсифікація молока. Методи визначення. Практичні рекомендації : навч. посібн. / За заг. ред О.П. Чагаровського. – К.: НУХТ, 2017. – 119 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Stelmakh.docxАвторська довідка20,09 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити
dylpom_Stelmakh.pdfДипломна робота4,75 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора