Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/37084
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorБейко, Людмила Анатоліївна-
dc.contributor.advisorBeyko, Liudmyla-
dc.contributor.authorЗюзінов, Дмитро Федорович-
dc.contributor.authorZuyzinov, Dmytro-
dc.date.accessioned2021-12-30T16:39:13Z-
dc.date.available2021-12-30T16:39:13Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationЗюзінов Д. Ф. Розробка рецептури і удосконалення технології виробництва хліба з додаванням борошна з дикорослої пшениці (полби) на замовлення пекарні ПП “Файний пекар”м. Чортків Тернопільської області : дипломна робота магістра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Д. Ф. Зюзінов. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 84 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/37084-
dc.description.abstractПроведено та проаналізовано інформаційний пошук, який стосується українською дикорослих сортів пшениці одно-та двохзернянки. Також досліджено технології виробництва хліба і хліба з додаванням борошна з дикорослої пшениці (полби). Приведено порівняльний аналіз складу борошна класичного з традиційної пшениці та полби. Приведено аналіз споживчих властивостей хлібних виробів з застосуванням борошна полби. На замовлення пекарні ПП “Файний пекар”м. Чортків Тернопільської області розроблено рецептуру хліба з додаванням борошна з полби та зроблено пробну випічку. Отримані результати досліджень дозволили запропонувати технологію виготовлення хліба з борошоном полби.uk_UA
dc.description.abstractAn information search was conducted and analyzed, concerning wild varieties of one- and two-grain wheat. Technologies for the production of bread and bread with the addition of flour from wild wheat (spelled) were also studied. A comparative analysis of the composition of classic flour from traditional wheat and spelled is given. The analysis of consumer properties of bread products with the use of spelled flour is given. To order of the bakery PE "Fine baker" Chortkiv, Ternopil region, developed a recipe for bread with the addition of spelled flour and made a test cake. The obtained research results allowed to offer the technology of making bread with spelled flour.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 1. Техніко-економічне обґрунтування проекту... 2. Технологічна частина проекту... 2.1.Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту.... 2.2.Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва...... 2.3.Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту......... 3. Науково-дослідна частина проекту.... 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел....... 3.2.Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження....... 3.3. Результати дослідження.... 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях..... 4.1.Охорона праці....... 4.2.Безпека в надзвичайних ситуаціях....... Висновки.............. Список використаних літературних джерел....... Додатки.......uk_UA
dc.format.extent84-
dc.language.isoukuk_UA
dc.subject181uk_UA
dc.subjectхарчові технологіїuk_UA
dc.subjectдикорослі сорти пшениціuk_UA
dc.subjectполбаuk_UA
dc.subjectклейковинаuk_UA
dc.subjectборошноuk_UA
dc.subjectwild wheat varietiesuk_UA
dc.subjectspelleduk_UA
dc.subjectglutenuk_UA
dc.subjectflouruk_UA
dc.titleРозробка рецептури і удосконалення технології виробництва хліба з додаванням борошна з дикорослої пшениці (полби) на замовлення пекарні ПП “Файний пекар”м. Чортків Тернопільської областіuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a recipe and bread with some wild wheat making technology improvement to the bakery PE “Fainyy Pekar” order " Fine baker "m. Chortkiv, Ternopil regionuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Зюзінов Д.Ф., 2021uk_UA
dc.contributor.committeeMemberПилипець, Оксана Михайлівна-
dc.contributor.committeeMemberPulupets, Oksana-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. Anastasiia Lialyk, Oleg Pokotylo, Mykola Kukhtyn, Ludmila Beyko, Yulia Horiuk, Svetlana Dobrovolska. Fatty acid composition of curd spread with different flax oil content. Nova Biotechnologica et Chimica 19 No. 2 (2020):с. 216-222 2. А.Т. Лялик, О.С. Покотило, М.Д. Кухтин, Л.А. Бейко. Органолепичний і сенсорний аналіз сиркової пасти з лляною олією. Журнал «Технічні науки та технології», No1 (19) с.287-295 3. А Лялик, Л Бейко, М Кухтин, О Покотило Використання лляної олії у виробництві харчових продуктів. Вісник аграрної науки. Том 99 No 3 (2021): Bulletin of Agricultural Science, с 78-83. 4. Астахов И. Ю. Химический состав и технологические свойства полбяной муки / И. Ю. Астахов, П. П. Курочкин, Д. Д. Игнатов // Инновационная техника и технология. – 2015. – No 1. – С. 59–62. 5. Боровик А. Н. Селекция и возвращение в культуру исчезающих и редких видов пшеницы: шарозёрной (Triticum sphaerococcum Perc.), полбы (Triticum dicoccum (Schrank.) Schuebl.), твёрдой (Triticum durum Desf.) и создание тритикале шарозёрной (Triticale sphaerococcum) для диверсификации производства высококачественного зерна : дис. ... доктора сельскохоз. наук : 06.01.05 [Електронний ресурс] / Александр Николаевич Боровик. – Краснодар, 2016. – 516 с. – Режим доступу : http://vniirice.ru/dis/borovikov_dis.pdf 6. Голік О. В. Нові сорти пшениці ярої селекції Інституту рослинництва імені В. Я. Юр’єва НААН [Електронний ресурс] / О. В. Голік, А. М. Звягінцева // Вісник ЦНЗ АПВ Харківської області. – 2014. – Вип. 17. – С. 247–253 7. Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні на 2015 рік [Електронний ресурс]. – К. : Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України, 2015. – С. 130. – Режим доступу : http://vet.gov.ua/sites/default/files/reestr%2014.04.2016.пдф 8. ДСТУ 2120-93. Хлібопекарське виробництво. Терміни та визначення 9. ДСТУ 2209-93. Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни та визначення. 10. ДСТУ-П 4583:2006. Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна (33879) 11. ДСТУ 7517:2014 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови 12. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. – 364 с. 13. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот– Київ. Кондор, 2018. — 440 с. 14. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 1990. - 278 с 15. Дробот В. І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. / В. І. Дробот .- Київ. Руслана, 2019. — 416 с. 16. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. — 958 с. 17. Жигунов Д. О. Перспективи використання плівчастих сортів пшениці у круп’яному виробництві в Україні [Електронний ресурс] / Д. О. Жигунов, С. М. Соц, І. О. Кустов, Г. Д. Жигунова // Z 40 Zbiór artykułów naukowych. Konferencji Miedzynarodowej NaukowoPraktycznej «Inżynieria i technologia. nowoczesne badania podstawowe i stosowane.» (30.07.2016 – 31.07.2016) – Warszawa : Wydawca : Sp. z o.o. «Diamond trading tour», 2016. – С. 32–35 18. Зверев С. В. Полба и спельта: возвращение к истокам / С. В. Зверев, О. В. Политуха, А. А. Стариченков, П. С. Абрамов // Хранение и переработка зерна. – 2015. – No 6–7 (194). – С. 48–50 19. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. - 287с. 20. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. — Київ: ЦУЛ, 2017. — 432 с. 21. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. — 464 с. 22. Твердохліб О. В. Спельта і полба в органічному землеробстві / О. В. Твердохліб, О. В. Голік, А. К. Нінієва, Р. Л. Богуславський // Посібник українського хлібороба. – 2013. – С. 154–155. 23. https://irp.te.ua/l-r-33/ 24. https://opendatabot.ua/c/31273795 25. https://nadzbruchchya-hlib.business-guide.com.ua/ 26. https://www.agroone.info/publication/hlib-z-minulogo-do-sogodennja/ 27. http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgibin/irbis_nbuv/ cgiirbis_64.exeuk_UA
dc.identifier.citationenZuyzinov D. F. Development of a recipe and bread with some wild wheat making technology improvement to the bakery PE “Fainyy Pekar” order " Fine baker "m. Chortkiv, Ternopil region : master's thesis in specialty „181 — “food technology” / D. F. Zuyzinov. — Ternopil : TNTU, 2021. — 84 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Zuyzinov.docАвторська довідка29 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Zuyzinov.pdfДипломна робота3,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора