Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36529
Başlık: | Визначення системи забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан) |
Diğer Başlıklar: | Determination of the system providing the restaurant business enterprise competitiveness (LLC “Ukraine” restaurant as a case study) |
Yazarlar: | Чумак, Мар'яна Арсенівна Chumak, M. A. |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Bibliographic description (Ukraine): | Чумак М. А. Визначення системи забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. Т. І. Кузь. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2021. 101 с. |
Yayın Tarihi: | 20-Ara-2021 |
Date of entry: | 20-Ara-2021 |
Yayıncı: | ТНТУ |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопіль |
Supervisor: | Кузь, Т. І. |
Committee members: | Кужда, Т. І. |
Anahtar kelimeler: | 241 готельно-ресторанна справа конкурентоспроможність готельно-ресторанна індустрія мотивація стимулювання управління competitiveness hotel and restaurant industry motivation incentives management |
Number of pages: | 101 |
Özet: | Кваліфікаційна робота магістра (101 с., 7 рис., 27 табл., 30 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2021.
Дана магістерська робота присвячена розгляду питань забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства з характерними особливостями кулінарної продукції та номенклатури пропонованих послуг споживачам. У контексті цього досліджено теоретичні основи конкурентоспроможності, напрями діяльності по досягненню конкурентних переваг, стратегічні фактори, що впливають на конкурентоспроможність; проаналізовано основні показники фінансово-господарської діяльності ТОВ “Україна” ресторан та ефективності використання кадрів досліджуваного підприємства, обґрунтовано основні напрями удосконалення мотиваційного механізму, запропоновано комплексну програма для підвищення рівня конкурентоспроможності ТОВ “Україна” ресторан. Qualification work of the master (101 pages, 7 figures, 27 tables, 30 literary sources) in the specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. Ternopil, 2021. This master’s thesis is devoted to the issues of ensuring the competitiveness of the restaurant business with the characteristic features of culinary products and the range of services offered to consumers. In this context, the theoretical foundations of competitiveness, areas of activity to achieve competitive advantage, strategic factors influencing competitiveness; the main indicators of financial and economic activity of LLC “Ukraine” restaurant and the efficiency of personnel use of the researched enterprise are analyzed, the main directions of improving the motivational mechanism are substantiated, a comprehensive program for increasing the level of competitiveness of LLC “Ukraine” restaurant is proposed. |
Content: | ВСТУП ...7 I. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ РОЗДІЛ. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА...10 1.1. Сутність конкурентоспроможності як економічної категорії...10 1.2. Визначення факторів впливу на конкурентоспроможність підприємств готельно-ресторанного господарства...15 1.3. Стратегічні напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного господарства...20 Висновки до розділу І...28 ІІ. АНАЛІТИЧНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДЛ. ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН...30 2.1. Аналіз управлінських процесів у діяльності ТОВ “Україна” ресторан...30 2.2. Визначення основних техніко-економічних показників діяльності ТОВ “Україна” ресторан...44 2.3. Дослідження конкурентного середовища ТОВ “Україна” ресторан…53 Висновки до розділу ІІ...61 ІІІ. ПРОЄКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН…63 3.1. Розроблення й обґрунтування програми лояльності ТОВ “Україна” ресторан ...63 3.2. Напрямки удосконалення системи мотивації персоналу на підприємстві ТОВ “Україна” ресторан ...71 3.3. Програма для забезпечення рівня конкурентоспроможності ТОВ “Україна” ресторан...78 Висновки до розділу ІІІ...84 РОЗДІЛ IV. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...85 4.1. Ресторанні системи безпеки...85 4.2. Пожежа на кухні ресторану: причини виникнення та засоби запобігання...88 ВИСНОВКИ...91 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...95 ДОДАТКИ...100 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36529 |
Copyright owner: | © Чумак Мар'яна Арсенівна, 2021 |
References (Ukraine): | 1. Андрушків Б. М., Шахно А. Ю., Ільченко В. О. Капітал промислового підприємства в забезпеченні конкурентоспроможності. Ефективна економіка. 2020. № 3. – URL: http:// www.economy. nayka.com.ua/?op=1&z=7795 (дата звернення: 17.12.2021). DOI: 10.32702/2307-2105-2020.3.14 2. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с. 3. Банько В. Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів: навч. посібн., 2-е вид. К.: Дакор, 2008. 328 с. 4. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с. 5. Барановський В.А. Ресторанний бізнес: навч. посіб. РнД.: Фенікс, 2005. 220 с. 6. Бойко М. М. Соціальний капітал як чинник конкурентоспроможності підприємств сфери послуг. Теоретичні та прикладні питання економіки. 2014. Вип. 1. С. 486-495. 7. Діденко Є. О., Дідук О. А. Види конкурентних переваг підприємств ресторанного господарства та особливості управління ними. Формування ринкових відносин в Україні. 2015. № 12 (175). С. 107-111. . Іванова В. В. Людський капітал як чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємств туристичного бізнесу. Актуальні проблеми економіки. 2014. № 5 (155). С. 321-327. 9. Конкурентоспроможність підприємства / І.З. Должанський, Т.О. Загорна. – К.: Центр навч. л-ри, 2006. – 384 с. 10. Кирніс Н. І. Аспекти конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства в сучасних умовах. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2013. № 5 (61). С. 135–140. 11. Конкурентоспроможність підприємства : оцінка рівня та напрями підвищення : монографія/ за заг. ред. О. Г. Янкового. Одеса : Атлант, 2013. 470 с. 12. Жукова М.А. Менеджмент у туристському бізнесі. М.: КНОРУС, 2006. 192 с. 13. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: [для вищ. навч. закл.] / [за ред. А. А. Мазаракі. – 2-ге вид., переробл. та допов. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. – 340 с. 14. Минко Л.M. Сутність і складові поняття конкурентоспроможності підприємства / Л.M. Минко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 1. – С. 86 – 92. Мендела І.Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами готельного бізнесу. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2013. Вип. 9 (1). С. 125-129. 16. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монографія. Полтава: ПУЕТ, 2013. 218 с. 17. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Том 64. № 3. С. 174-184. 18. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm. 19. Обозна А. О., Шабельник Н. М., Федотов І. А. Аналіз сучасного ринку ресторанних послуг та ефективність їх застосування на підприємстві. Інвестиції: практика та досвід. 2019. № 13. С. 17–23. 20. Оцінка конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства : [монографія] / [Т.В. Андросова, Н.О. Власова, Н.В. Михайлова, О.А. Круглова]. Х. : ХДУХТ, 2010. 144 с. 21. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля, 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20 22. Прийом маніпулювання споживачем через маркетингові комунікації. веб-сайт. URL: https:// koloro.ua/ua/ blog/brending-i-marketing/priemy- manipulirovaniya-potrebitelem-cherez-marketingovye-kommunikacii.html (дата звернення: 11.11.2021). 23. Продан І. О., Баран О. П. Система клієнтоорієнтованого сервісу в закладі ресторанного господарства. Міжнародний бізнес і туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку : збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Тернопіль, 12-13 травня 2016 р.). Тернопіль : ТНЕУ, 2016. С. 58. 24. Портер М. Международная конкуренция / М. Портер ; [пер. с англ. ; под ред. и с предисловием В. Д. Щетинина]. М. : Международные отношения, 1993. 896 с. 25. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навчальний посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги– ХХІ, 2005. 596 с. 26. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико-правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296. 27. Яновский А. Конкурентоспособность товара и товаропроизводителя/ Бизнес-Информ. 1996. № 5. С. 21-23. 28. Ярошенко С.П. Принципи конкурентноздатності сфери матеріального виробництвf/ Регіональні перспективи. 2008. № 1 (2). С. 37-39. 29. Юданов А. Ю. Конкуренция: теория и практика: учеб.-практ. пособ/ / 2-е изд., испр. и доп.]. М.: Тандем: Гном-Пресс, 1998. 384 с. 30. Skudar H.M. (1999). Upravlenie konkurentosposobnostiu krupnoho AO: problemy i resheniia [Management of competitiveness of a major company: problems and solutions]. Kyiv: Nauk. dumka [in Ukrainian]. |
Content type: | Master Thesis |
Koleksiyonlarda Görünür: | 241 — готельно-ресторанна справа |
Bu öğenin dosyaları:
Dosya | Açıklama | Boyut | Biçim | |
---|---|---|---|---|
Dyplom_Chumak_M_A_2021.pdf | 1,48 MB | Adobe PDF | Göster/Aç |
DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.
Yönetim Araçları