Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36529
Назва: Визначення системи забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан)
Інші назви: Determination of the system providing the restaurant business enterprise competitiveness (LLC “Ukraine” restaurant as a case study)
Автори: Чумак, Мар'яна Арсенівна
Chumak, M. A.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Чумак М. А. Визначення системи забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства (на прикладі ТОВ “Україна” ресторан) : кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю „241 — готельно-ресторанна справа“ / М. А. Чумак. — Тернопіль: ТНТУ, 2021. — 101 с.
Дата публікації: 20-гру-2021
Дата внесення: 20-гру-2021
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопіль
Науковий керівник: Кузь, Т. І.
Члени комітету: Кужда, Т. І.
Теми: 241
готельно-ресторанна справа
конкурентоспроможність
готельно-ресторанна індустрія
мотивація
стимулювання
управління
competitiveness
hotel and restaurant industry
motivation
incentives
management
Кількість сторінок: 101
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота магістра (101 с., 7 рис., 27 табл., 30 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2021. Дана магістерська робота присвячена розгляду питань забезпечення конкурентоспроможності підприємства ресторанного господарства з характерними особливостями кулінарної продукції та номенклатури пропонованих послуг споживачам. У контексті цього досліджено теоретичні основи конкурентоспроможності, напрями діяльності по досягненню конкурентних переваг, стратегічні фактори, що впливають на конкурентоспроможність; проаналізовано основні показники фінансово-господарської діяльності ТОВ “Україна” ресторан та ефективності використання кадрів досліджуваного підприємства, обґрунтовано основні напрями удосконалення мотиваційного механізму, запропоновано комплексну програма для підвищення рівня конкурентоспроможності ТОВ “Україна” ресторан.
Qualification work of the master (101 pages, 7 figures, 27 tables, 30 literary sources) in the specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil Ivan Pul'uj National Technical University. Faculty of Economics and Management. Ternopil, 2021. This master’s thesis is devoted to the issues of ensuring the competitiveness of the restaurant business with the characteristic features of culinary products and the range of services offered to consumers. In this context, the theoretical foundations of competitiveness, areas of activity to achieve competitive advantage, strategic factors influencing competitiveness; the main indicators of financial and economic activity of LLC “Ukraine” restaurant and the efficiency of personnel use of the researched enterprise are analyzed, the main directions of improving the motivational mechanism are substantiated, a comprehensive program for increasing the level of competitiveness of LLC “Ukraine” restaurant is proposed.
Зміст: ВСТУП ...7 I. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНИЙ РОЗДІЛ. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ВИЗНАЧЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА...10 1.1. Сутність конкурентоспроможності як економічної категорії...10 1.2. Визначення факторів впливу на конкурентоспроможність підприємств готельно-ресторанного господарства...15 1.3. Стратегічні напрями підвищення конкурентоспроможності підприємств готельно-ресторанного господарства...20 Висновки до розділу І...28 ІІ. АНАЛІТИЧНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДЛ. ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН...30 2.1. Аналіз управлінських процесів у діяльності ТОВ “Україна” ресторан...30 2.2. Визначення основних техніко-економічних показників діяльності ТОВ “Україна” ресторан...44 2.3. Дослідження конкурентного середовища ТОВ “Україна” ресторан…53 Висновки до розділу ІІ...61 ІІІ. ПРОЄКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ “УКРАЇНА” РЕСТОРАН…63 3.1. Розроблення й обґрунтування програми лояльності ТОВ “Україна” ресторан ...63 3.2. Напрямки удосконалення системи мотивації персоналу на підприємстві ТОВ “Україна” ресторан ...71 3.3. Програма для забезпечення рівня конкурентоспроможності ТОВ “Україна” ресторан...78 Висновки до розділу ІІІ...84 РОЗДІЛ IV. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...85 4.1. Ресторанні системи безпеки...85 4.2. Пожежа на кухні ресторану: причини виникнення та засоби запобігання...88 ВИСНОВКИ...91 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ...95 ДОДАТКИ...100
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36529
Власник авторського права: © Чумак Мар'яна Арсенівна, 2021
Перелік літератури: 1. Андрушків Б. М., Шахно А. Ю., Ільченко В. О. Капітал промислового підприємства в забезпеченні конкурентоспроможності. Ефективна економіка. 2020. № 3. – URL: http:// www.economy. nayka.com.ua/?op=1&z=7795 (дата звернення: 17.12.2021). DOI: 10.32702/2307-2105-2020.3.14 2. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с. 3. Банько В. Г. Будівлі, споруди та обладнання туристських комплексів: навч. посібн., 2-е вид. К.: Дакор, 2008. 328 с. 4. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с. 5. Барановський В.А. Ресторанний бізнес: навч. посіб. РнД.: Фенікс, 2005. 220 с. 6. Бойко М. М. Соціальний капітал як чинник конкурентоспроможності підприємств сфери послуг. Теоретичні та прикладні питання економіки. 2014. Вип. 1. С. 486-495. 7. Діденко Є. О., Дідук О. А. Види конкурентних переваг підприємств ресторанного господарства та особливості управління ними. Формування ринкових відносин в Україні. 2015. № 12 (175). С. 107-111. . Іванова В. В. Людський капітал як чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємств туристичного бізнесу. Актуальні проблеми економіки. 2014. № 5 (155). С. 321-327. 9. Конкурентоспроможність підприємства / І.З. Должанський, Т.О. Загорна. – К.: Центр навч. л-ри, 2006. – 384 с. 10. Кирніс Н. І. Аспекти конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства в сучасних умовах. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2013. № 5 (61). С. 135–140.
11. Конкурентоспроможність підприємства : оцінка рівня та напрями підвищення : монографія/ за заг. ред. О. Г. Янкового. Одеса : Атлант, 2013. 470 с. 12. Жукова М.А. Менеджмент у туристському бізнесі. М.: КНОРУС, 2006. 192 с. 13. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: [для вищ. навч. закл.] / [за ред. А. А. Мазаракі. – 2-ге вид., переробл. та допов. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. – 340 с. 14. Минко Л.M. Сутність і складові поняття конкурентоспроможності підприємства / Л.M. Минко // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 1. – С. 86 – 92. Мендела І.Я. Планування інноваційних стратегій підприємствами готельного бізнесу. Актуальні проблеми розвитку економіки регіону, 2013. Вип. 9 (1). С. 125-129. 16. Мікловда В. П., Брітченко І. Г., Кубіній Н. Ю., Дідович Ю. С. Ефективність стратегічного управління підприємствами: сучасні проблеми та перспективи їх вирішення: монографія. Полтава: ПУЕТ, 2013. 218 с. 17. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Том 64. № 3. С. 174-184. 18. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm. 19. Обозна А. О., Шабельник Н. М., Федотов І. А. Аналіз сучасного ринку ресторанних послуг та ефективність їх застосування на підприємстві. Інвестиції: практика та досвід. 2019. № 13. С. 17–23. 20. Оцінка конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства : [монографія] / [Т.В. Андросова, Н.О. Власова, Н.В. Михайлова, О.А. Круглова]. Х. : ХДУХТ, 2010. 144 с.
21. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля, 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20 22. Прийом маніпулювання споживачем через маркетингові комунікації. веб-сайт. URL: https:// koloro.ua/ua/ blog/brending-i-marketing/priemy- manipulirovaniya-potrebitelem-cherez-marketingovye-kommunikacii.html (дата звернення: 11.11.2021). 23. Продан І. О., Баран О. П. Система клієнтоорієнтованого сервісу в закладі ресторанного господарства. Міжнародний бізнес і туризм в Україні: сучасний стан та перспективи розвитку : збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Тернопіль, 12-13 травня 2016 р.). Тернопіль : ТНЕУ, 2016. С. 58. 24. Портер М. Международная конкуренция / М. Портер ; [пер. с англ. ; под ред. и с предисловием В. Д. Щетинина]. М. : Международные отношения, 1993. 896 с. 25. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навчальний посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги– ХХІ, 2005. 596 с. 26. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико-правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296. 27. Яновский А. Конкурентоспособность товара и товаропроизводителя/ Бизнес-Информ. 1996. № 5. С. 21-23. 28. Ярошенко С.П. Принципи конкурентноздатності сфери матеріального виробництвf/ Регіональні перспективи. 2008. № 1 (2). С. 37-39. 29. Юданов А. Ю. Конкуренция: теория и практика: учеб.-практ. пособ/ / 2-е изд., испр. и доп.]. М.: Тандем: Гном-Пресс, 1998. 384 с. 30. Skudar H.M. (1999). Upravlenie konkurentosposobnostiu krupnoho AO: problemy i resheniia [Management of competitiveness of a major company: problems and solutions]. Kyiv: Nauk. dumka [in Ukrainian].
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom_Chumak_M_A_2021.pdf1,48 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора