Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36521
Title: Підвищення інтенсивності процесу та розроблення обладнання для перемішування компонентів
Other Titles: Increasing the intensity of the process and the development of equipment for mixing components
Authors: Паньків, Юлія Юріївна
Pankiv, Y.Y.
Bibliographic description (Ukraine): Дисертація на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 133 Галузеве машинобудування. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, 2021
Bibliographic description (International): Dissertation for the degree of Doctor of Philosophy in the specialty 133 Industrial Engineering. Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy, Ternopil, 2021
Issue Date: Δεκ-2021
Submitted date: Δεκ-2021
Date of entry: 20-Δεκ-2021
Publisher: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Стадник, Ігор Ярославович
Committee members: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Кухтин, Микола Дмитрович
Ворощук, Віктор Ярославович
UDC: 664
643.1
BBK: Л8\9
Keywords: спосіб
method
рідка опара
liquid sponge
дозування компонентів
dosing of components
дискретно-імпульсний змішувач
discrete-pulse mixer
борошно
flour
дріжджі
yeast
секундна подача борошна
second feed of flour
коефіцієнт однорідності
homogeneity factor
показники якості опари
quality indicators of sponge
витрати потужності
power consumption
Abstract: У дисертаційній роботі вирішено нове наукове завдання зниження енерговитрат процесу приготування рідкої опари шляхом дискретно імпульсного дозованого введення компонентів у зваженому стані та обґрунтування раціональних параметрів робочих органів змішувача. Зниження енергоємності процесу приготування рідкої опари досягається за рахунок інтенсифікації основних етапів і, як наслідок, скорочення часу її приготування.
In the dissertation work, the new scientific problem reduction of energy consumption of preparation process of liquid sponge by discrete-pulse dosed injection of components in a suspended state and substantiation of rational parameters of mixer working bodies is solved. Reducing the energy consumption of the liquid sponge preparation process is achieved by intensifying the main stages and, as a consequence, reducing its cooking time
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36521
Copyright owner: Паньків Юлія Юріїівна
Content type: Dissertation
Εμφανίζεται στις συλλογές:133 Галузеве машинобудування



Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα