Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35669
Назва: Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного та виробів з нього потужністю переробки молока 20 т за зміну
Інші назви: Plans and specifications of curd and curd articles production shop of 20 t of milk processing per shift capacity
Автори: Лижин, Андрій Сергійович
Lyzhyn, Andrii Serhiiovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Лижин А. С. Проєкт цеху з виробництва сиру кисломолочного та виробів з нього потужністю переробки молока 20 т за зміну : кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. С. Лижин. — Тернопіль : ТНТУ, 2021. — 58 с.
Bibliographic description: Lyzhyn A.S. Plans and specifications of curd and curd articles production shop of 20 t of milk processing per shift capacity: bachelor's thesis in specialty „181 — “food technology” / A.S. Lyzhyn. — Ternopil : TNTU, 2021. — 58 p.
Дата публікації: 2021
Дата внесення: 30-чер-2021
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna Yevhenivna
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh Ihorovych
УДК: 637.146: 637.344
Теми: сир кисломолочний
сиркові вироби
роздільний спосіб виробництва
curd
curd articles
separate method of production
Кількість сторінок: 58
Короткий огляд (реферат): Мета даної кваліфікаційної роботи – створення проєкту цеху по виробництву сиру кисломолочного роздільним способом та виробів із нього потужністю переробки 20 т за зміну незбираного молока, жирністю 3,7 %. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки та графічної частини. У записці проведено розрахунки для виготовлення запланованого асортименту: сиру кисломолочного 5 %, сиркової маси «Особлива» з родзинками, сирків нежирних діабетичних, сироватки пастеризованої. Також проведено техніко-економічне обґрунтування кваліфікаційної роботи і висвітлено питання з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. Графічна частина представлена чотирма листами формату А1. На них зображені: - апаратурно-технологічна схема; - графік організації виробничих процесів; - план виробничого цеху; - переріз виробничого цеху.
The purpose of this qualification work is to create a project of a shop for the production of curd using the separate method and curd articles with the processing capacity 20 t of milk per shift from the whole milk with fat content of 3.7%. The qualification work consists of an explanatory note and a graphic part. The explanatory note contains calculations for the production of the planned range: 5% curd, "Special" curd with raisins, low-fat diabetic curd articles, pasteurized whey. Feasibility study of qualification work was also carried out and life safety and basics of labor protection questions were covered. The graphic part is represented by four sheets of A1 format. They show: - hardware-technological scheme; - production processes organization graph; - the production shop plan; - transversal cross section of the production shop.
Зміст: Анотація.... Зміст......... Вступ...... 1. Технологічна частина......... 1.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту..... 1.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку продуктів... 1.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини.. 1.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок..... 1.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів.... 1.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва молочних продуктів.... 1.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів....... 1.2.2 Опис загальних операцій виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту... 1.2.3 Опис технології виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту..... 1.2.4 Нормативні характеристики молочних продуктів запроєктованого асортименту....... 1.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва молочних продуктів запроєктованого асортименту..... 1.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання........... 1.5 Підбір технологічного обладнання........ 1.6 Розрахунок площ виробничих і допоміжних приміщень.... 2. Техніко-економічне обґрунтування....... 3. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці........ Список використаних літературних джерел......
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35669
Власник авторського права: © Лижин А.С., 2021
Перелік літератури: 1. Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. Технологія молочних продуктів: підруч. — К. : НУХТ, 2013. — 502 с. 2. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів. Навчальне видання. – К.: Вища освіта, 2006. – 351 с. 3. Грек О.В., Поліщук Г.Є., Онопрійчук О.О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2011. – 210 с. 4. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. –К.: НУХТ, 2013. – 394 с. 5. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 6. Технологія молока та молочних продуктів : навчальний посібник / Власенко В. В., Т 38 Головко М. П., Семко Т. В., Головко Т. М. – Харківський державний університет харчування та торгівлі. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с. 7. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007- 01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 8. ДСТУ 4503:2005. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. [чинний від 2006-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 9. ДСТУ 8549:2015. Напої із сироватки. Загальні технічні умови. [чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2015. 10. Ромаданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторный практикум по технохимическому контролю предприятий молочной промышленности. - К.: УДУХТ, 1997.-102с. 11. Руководство по методам анализа качества и безопасности пищевых продуктов // под ред. И.М. Скурихина, В.А. Тутельяна. - М.: Брандесс, медицына 1998.-342с. 57 12. Н. М. Шульга, Л. А. Млечко. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. – К.: ІПДО НУХТ, 2011. – 34 с. 13. Н.К. Ростроса, П. Мордвинцева Курсовое и дипломное проектирование предприятий молочной промышленности : (Учебники и учебные пособия для учащихся техникумов). М.: Агропромиздат, 1989. — 303 с. 14. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. 15. Купчик М.П., Гандзюк М.П., Степанець І.Ф. та ін. Основи охорони праці. – К.: Основа, 2000. 416 с. 16. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. – К.: Основа, 2006. 448 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
avtorska dovidka_Lyzhyn.docАвторська довідка44,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplomna_Lyzhyn.pdfДипломна робота1,63 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора