Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33220
Назва: | Розробка та дослідження системи автоматизованого керування процесом випікання вафельних виробів в тунельній печі |
Інші назви: | Development and study of an automatic control system for wafer products baking in a tunnel oven |
Автори: | Кондришин, Юрій Ярославович Телішко, Ігор Михайлович Kondryshyn, Yurii Telishko, Ihor |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Кондришин Ю. Я., Телішко І. М. Розробка та дослідження системи автоматизованого керування процесом випікання вафельних виробів в тунельній печі : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / Ю. Я. Кондришин, І. М. Телішко. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 60 с. |
Дата публікації: | 22-гру-2020 |
Дата подання: | 20-гру-2020 |
Дата внесення: | 20-гру-2020 |
Видавництво: | ТНТУ |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Голотенко, Олександр Сергійович |
Члени комітету: | Коноваленко, Ігор Володимирович |
УДК: | 637.532 |
Теми: | 151 автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології температура тунельна піч контролер автоматизована система нагрів temperature controller heating tunnel oven automated system |
Кількість сторінок: | 60 |
Короткий огляд (реферат): | У роботі було розроблено автоматизовану систему керування тунельною піччю для випічки вафельних виробів. В результаті виконання роботи було розроблено автоматизовану систему керування на базі ПЛК Mitsubishi FX3G, обрано усі давачі та виконавчі механізми. Було проведено дослідження автоматизованої системи з використанням багатовимірного чіткого регулятора з інтервального невизначеністю. На основі створеної системи було розроблено мнемосхему процесу керування. Yu. Kondryshyn, I. Telishko. Development and study of an automatic control system for wafer products baking in a tunnel oven. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2020. The automated control system of the tunnel oven for baking waffle products was developed in the work. As a result of the work, an automated control system based on the Mitsubishi FX3G PLC was developed, and all sensors and actuators were selected. A study of an automated system using a multidimensional clear controller with interval uncertainty was performed. Based on the created system, a mnemonic of the control process was developed. |
Опис: | Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 грудня 2020 р. о 08 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 24 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403 |
Зміст: | ВСТУП 5 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1. Особливості застосування замінників яєчної маси при приготуванні тіста 7 1.3. Печі тунельного типу хлібопекарські. 10 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 16 2.1. Опис технологічного процесу на лінії випічки вафельних листів 16 2.2. Технічні характеристики лінії 17 2.3 Підключення лінії випічки до мереж 18 2.4. Конструкція печі 21 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 24 3.1. Обгрунтування вибору КТС АСУТП 24 3.2. Обгрунтування вибору контролера і додаткових модулів 24 3.3. Обгрунтування вибору польового обладнання 27 3.4. Опис схеми автоматизації 31 3.2. Опис принципової схеми електроживлення 35 3.3. Опис принципової схеми з’єднань 35 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 39 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 48 5.1. Розробка мнемосхеми системи керування 48 6 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 50 6.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 50 6.2 Електробезпека 52 6.3 Розрахунок заземлення 55 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ РОБОТИ 58 БІБЛІОГРАФІЯ 59 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33220 |
Власник авторського права: | © Кондришин Ю.Я., 2020 © Телішко І.М., 2020 |
Перелік літератури: | 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Сабанчин, В.Р. Исследование устойчивости многомерного четкого регулятора температуры с интервальной неопределенностью в системах управления установками термообработки стройматериалов / В.Р. Сабанчин, Т.В. Сазонова, В.А. Суликова, А.И. Каяшев // Научно-технический вестник Поволжья. – 2013. – Т 6. – С. 316−323. 6. Сабанчин, В.Р. Туннельная печь для обжига керамических изделий как объект автоматического управления по разрежению продуктов горения / В.Р. Сабанчин, Н.И. Жежера // Интернет-журнал «Науковедение». – 2014. − Выпуск 6 (25). – С.1−12. 7. Сабанчин, В.Р. Проектирование цифровой системы автоматического управления переменным разрежением газов в туннельной печи обжига керамических стеновых изделий / В.Р. Сабанчин, Н.И. Жежера // Интернет-журнал «Науковедение». – 2015. − Том 7. - №2. – С.1−17. 8. Сабанчин, В.Р. Разработка системы управления туннельной печи обжига керамического кирпича на основе четких регуляторов / В.Р. Сабанчин, В.В. Тугов // Научно-технический вестник Поволжья. − 2016. –№1. – С.87−90. 9. Леонтьева Н.А., Казонен Ю.А. Лецитины - как биологически активные вещества в производстве вафельных изделий// Пути совершенствования технологий производства кулинарной продукции и современные проблемы экспертизы товаров. Сборник научных трудов, СПбТЭИ, 2002. 10. Казонен Ю.А., Иванов Е.Л., Оловянишникова С.Н. Влияние композиционного состава вафельного теста на структурно-механические свойства вафель// Тезисы докладов международной студенческой конференции посвященной 300-летию Санкт-Петербурга, 15-17 апреля 2003г.- СПбТЭИ, 2003.-С.226-229. |
Тип вмісту: | Master Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Dyplom_Kondryshyn Yu._Telishko I._2020.pdf | кваліфікаційна робота магістра | 2,48 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Avtorska_Kondryshyn Yu._Telishko I._2020.pdf | авторська довідка | 552,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора