Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33220
Назва: Розробка та дослідження системи автоматизованого керування процесом випікання вафельних виробів в тунельній печі
Інші назви: Development and study of an automatic control system for wafer products baking in a tunnel oven
Автори: Кондришин, Юрій Ярославович
Телішко, Ігор Михайлович
Kondryshyn, Yurii
Telishko, Ihor
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Кондришин Ю. Я., Телішко І. М. Розробка та дослідження системи автоматизованого керування процесом випікання вафельних виробів в тунельній печі : дипломна робота магістра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / Ю. Я. Кондришин, І. М. Телішко. — Тернопіль : ТНТУ, 2020. — 60 с.
Дата публікації: 22-гру-2020
Дата подання: 20-гру-2020
Дата внесення: 20-гру-2020
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Голотенко, Олександр Сергійович
Члени комітету: Коноваленко, Ігор Володимирович
УДК: 637.532
Теми: 151
автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
температура
тунельна піч
контролер
автоматизована система
нагрів
temperature
controller
heating
tunnel oven
automated system
Кількість сторінок: 60
Короткий огляд (реферат): У роботі було розроблено автоматизовану систему керування тунельною піччю для випічки вафельних виробів. В результаті виконання роботи було розроблено автоматизовану систему керування на базі ПЛК Mitsubishi FX3G, обрано усі давачі та виконавчі механізми. Було проведено дослідження автоматизованої системи з використанням багатовимірного чіткого регулятора з інтервального невизначеністю. На основі створеної системи було розроблено мнемосхему процесу керування. Yu. Kondryshyn, I. Telishko. Development and study of an automatic control system for wafer products baking in a tunnel oven. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2020. The automated control system of the tunnel oven for baking waffle products was developed in the work. As a result of the work, an automated control system based on the Mitsubishi FX3G PLC was developed, and all sensors and actuators were selected. A study of an automated system using a multidimensional clear controller with interval uncertainty was performed. Based on the created system, a mnemonic of the control process was developed.
Опис: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 22 грудня 2020 р. о 08 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 24 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Зміст: ВСТУП 5 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 7 1.1. Особливості застосування замінників яєчної маси при приготуванні тіста 7 1.3. Печі тунельного типу хлібопекарські. 10 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 16 2.1. Опис технологічного процесу на лінії випічки вафельних листів 16 2.2. Технічні характеристики лінії 17 2.3 Підключення лінії випічки до мереж 18 2.4. Конструкція печі 21 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 24 3.1. Обгрунтування вибору КТС АСУТП 24 3.2. Обгрунтування вибору контролера і додаткових модулів 24 3.3. Обгрунтування вибору польового обладнання 27 3.4. Опис схеми автоматизації 31 3.2. Опис принципової схеми електроживлення 35 3.3. Опис принципової схеми з’єднань 35 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 39 5. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 48 5.1. Розробка мнемосхеми системи керування 48 6 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 50 6.1 Організація охорони праці при роботі з системою управління 50 6.2 Електробезпека 52 6.3 Розрахунок заземлення 55 ОСНОВНІ ВИСНОВКИ КВАЛІФІКАЦІЙНОЇ РОБОТИ 58 БІБЛІОГРАФІЯ 59
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33220
Власник авторського права: © Кондришин Ю.Я., 2020
© Телішко І.М., 2020
Перелік літератури: 1. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 1. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-8052 від 28.05.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2013. – 256 с. 2. А.Г. Микитишин, М.М. Митник, П.Д. Стухляк, В.В. Пасічник Комп’ютерні мережі. Книга 2. [навчальний посібник] (Лист МОНУ №1/11-11650 від 16.07.12р.) - Львів, "Магнолія 2006", 2014. – 312 с. 3. Микитишин А.Г., Митник, П.Д. Стухляк. Комплексна безпека інформаційних мережевих систем: навчальний посібник – Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2016. – 256 с. 4. Микитишин А.Г., Митник М.М., Стухляк П.Д. Телекомунікаційні системи та мережі : навчальний посібник для студентів спеціальності 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017 – 384 с. 5. Сабанчин, В.Р. Исследование устойчивости многомерного четкого регулятора температуры с интервальной неопределенностью в системах управления установками термообработки стройматериалов / В.Р. Сабанчин, Т.В. Сазонова, В.А. Суликова, А.И. Каяшев // Научно-технический вестник Поволжья. – 2013. – Т 6. – С. 316−323. 6. Сабанчин, В.Р. Туннельная печь для обжига керамических изделий как объект автоматического управления по разрежению продуктов горения / В.Р. Сабанчин, Н.И. Жежера // Интернет-журнал «Науковедение». – 2014. − Выпуск 6 (25). – С.1−12. 7. Сабанчин, В.Р. Проектирование цифровой системы автоматического управления переменным разрежением газов в туннельной печи обжига керамических стеновых изделий / В.Р. Сабанчин, Н.И. Жежера // Интернет-журнал «Науковедение». – 2015. − Том 7. - №2. – С.1−17. 8. Сабанчин, В.Р. Разработка системы управления туннельной печи обжига керамического кирпича на основе четких регуляторов / В.Р. Сабанчин, В.В. Тугов // Научно-технический вестник Поволжья. − 2016. –№1. – С.87−90. 9. Леонтьева Н.А., Казонен Ю.А. Лецитины - как биологически активные вещества в производстве вафельных изделий// Пути совершенствования технологий производства кулинарной продукции и современные проблемы экспертизы товаров. Сборник научных трудов, СПбТЭИ, 2002. 10. Казонен Ю.А., Иванов Е.Л., Оловянишникова С.Н. Влияние композиционного состава вафельного теста на структурно-механические свойства вафель// Тезисы докладов международной студенческой конференции посвященной 300-летию Санкт-Петербурга, 15-17 апреля 2003г.- СПбТЭИ, 2003.-С.226-229.
Тип вмісту: Master Thesis
Розташовується у зібраннях:151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dyplom_Kondryshyn Yu._Telishko I._2020.pdfкваліфікаційна робота магістра2,48 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Avtorska_Kondryshyn Yu._Telishko I._2020.pdfавторська довідка552,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора