Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5665

Tytuł: Дослідження та аналіз протоколів маршрутизації
Authors: Гайда, Назар Володимирович
Cytat: Гайда Н.В. Дослідження та аналіз протоколів маршрутизації: 8.05010201 — комп’ютерні системи та мережі / Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. — Тернопіль: ТНТУ, 2015 р.
Data wydania: 10-maj-2015
Date of entry: 18-cze-2015
Wydawca: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Place edycja: Тернопіль
Słowa kluczowe: 8.05010201
комп’ютерні системи та мережі
протокол маршрутизації
оптимальний шлях передачі даних
метрики протоколів маршрутизації
ІР-мережа
алгоритм маршрутизації
Abstract: Метою роботи є аналіз протоколів маршрутизації, вибір найбільш ефективних протоколів для передачі даних, підвищення швидкості передачі даних при розриві вузла мережі методом створення запасних вузлів зв’язку.
В дипломній роботі було здійснено аналіз існуючих принципів і методів динамічної маршрутизації. Проведено аналіз моделей алгоритмів та протоколів маршрутизації. Встановлено, що універсальною вимогою до алгоритмів є забезпечення високих значень показників ефективності системи. При аналізі протоколу RIP та EIGRP ваговими характеристиками протоколу RIP, який використовує дистанційно-векторний алгоритм є кількість вузлів, що проходить повідомлення від відправника до отримувача. Протокол динамічної маршрутизації EIGRP, що використовує алгоритм стану лінків в якості метричного значення використовує пропускну здатність. Обгрунтовано використовувати, як параметри збіжності усереднені значення: розрахованого часу передачі пакетів по малому полу мережі, розрахованого часу передачі пакетів по великому колу мережі, розрахованого часу передачі пакетів при розриві вузла зв’язку. Проведено аналіз отриманих експериментальних даних та здійснено рекомендації щодо використання протоколу динамічної маршрутизації з врахуванням топології мережі.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5665
Typ zawartości: Anotation
Występuje w kolekcjach:8.05010201 — комп’ютерні системи та мережі

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
annotation.pdf32,82 kBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie
annotation.djvu15,61 kBDjVuPrzeglądanie/Otwarcie
annotation__COVER.png301,86 kBimage/pngPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora