Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143
Titulua: Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями
Beste titulu batzuk: Intensification of drying food masses with elastic-plastic properties
Egilea: Венгринович, Степан
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулю, м. Тернопіль, вул. Руська 56
Bibliographic description (Ukraine): Венгринович С. Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями. Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція «Природні та гуманітарні науки. Актуальні питання» ТНТУ ім. І.Пулюя, 25-26 квіт. 2017р., С. 7.
Conference/Event: Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція ТНТУ імені Івана Пулюя “Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання”
Gordailuaren-data: Apr-2017
Submitted date: Mar-2017
Date of entry: 16-Jun-2017
Argitalpen: ТНТУ ім. І.Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Кравець, Олег Ігорович
UDC: 614
Gako-hitzak: Сушіння харчових мас
пружно-пластичні властивості, сушіння, пористість
Number of pages: 1
Laburpena: Деякі харчові маси (казеїн, сирне зерно) мають пористу структуру та володіють пружними властивостями. При дії навантаження на шар такої маси її частинки деформуються і частка об’єму пор в загальному об’ємі матеріалу (пористість) зменшується. При припиненні дії навантаження частинки частково відновлюють свою попередню форму, їх пористість зростає. В результаті цього пори, релаксуючи, заповнюються оточуючим середовищем. Цей ефект можна використати при сушінні. Наприклад, створивши умови, при яких матеріал піддаватиметься тимчасовому навантаженню, після зняття якого пори будуть заповнюватися теплоносієм. Таким чином, матеріал буде нагріватися одночасно ззовні та із середини.
Deskribapena: В харчовому виробництво широко застосовуються процеси сушіння, на них припадає значна частка витрати енергоносіїв. Під час сушіння відбуваються наступні фізичні явища: пере¬дача теплоти від теплоносія до матеріалу; рух вологи з централь¬них шарів матеріалу до поверхневих; випаровування вологи з поверхні матеріалу та дифузія її в навколишнє середовище. У більшості харчових мас волога присутня в трьох формах фізичного зв’язку: так звана вільна волога, капілярна волога та гідратаційна волога.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143
Copyright owner: © Кравець О.І., Венгринович С.
Content type: Other
Bildumetan azaltzen da:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Item honetako fitxategiak:
Fitxategia Deskribapena TamainaFormatua 
1, 7.pdf919,97 kBAdobe PDFBistaratu/Ireki


DSpaceko itemak copyright bidez babestuta daude, eskubide guztiak gordeta, baldin eta kontrakoa adierazten ez bada.

Administratzailearen tresnak