กรุณาใช้ตัวระบุนี้เพื่ออ้างอิงหรือเชื่อมต่อรายการนี้: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143
ชื่อเรื่อง: Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями
ชื่อเรื่องอื่นๆ: Intensification of drying food masses with elastic-plastic properties
ผู้แต่ง: Венгринович, Степан
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулю, м. Тернопіль, вул. Руська 56
Bibliographic description (Ukraine): Венгринович С. Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями. Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція «Природні та гуманітарні науки. Актуальні питання» ТНТУ ім. І.Пулюя, 25-26 квіт. 2017р., С. 7.
Conference/Event: Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція ТНТУ імені Івана Пулюя “Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання”
วันที่เผยแพร่: เมษ-2017
Submitted date: มีน-2017
Date of entry: 16-มิถ-2017
สำนักพิมพ์: ТНТУ ім. І.Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Кравець, Олег Ігорович
UDC: 614
คำสำคัญ: Сушіння харчових мас
пружно-пластичні властивості, сушіння, пористість
Number of pages: 1
บทคัดย่อ: Деякі харчові маси (казеїн, сирне зерно) мають пористу структуру та володіють пружними властивостями. При дії навантаження на шар такої маси її частинки деформуються і частка об’єму пор в загальному об’ємі матеріалу (пористість) зменшується. При припиненні дії навантаження частинки частково відновлюють свою попередню форму, їх пористість зростає. В результаті цього пори, релаксуючи, заповнюються оточуючим середовищем. Цей ефект можна використати при сушінні. Наприклад, створивши умови, при яких матеріал піддаватиметься тимчасовому навантаженню, після зняття якого пори будуть заповнюватися теплоносієм. Таким чином, матеріал буде нагріватися одночасно ззовні та із середини.
รายละเอียด: В харчовому виробництво широко застосовуються процеси сушіння, на них припадає значна частка витрати енергоносіїв. Під час сушіння відбуваються наступні фізичні явища: пере¬дача теплоти від теплоносія до матеріалу; рух вологи з централь¬них шарів матеріалу до поверхневих; випаровування вологи з поверхні матеріалу та дифузія її в навколишнє середовище. У більшості харчових мас волога присутня в трьох формах фізичного зв’язку: так звана вільна волога, капілярна волога та гідратаційна волога.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143
Copyright owner: © Кравець О.І., Венгринович С.
Content type: Other
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม รายละเอียด ขนาดรูปแบบ 
1, 7.pdf919,97 kBAdobe PDFดู/เปิด


รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น

เครื่องมือสำหรับผู้ดูแลระบบ