Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.authorВенгринович, Степан-
dc.date.accessioned2017-06-16T10:53:11Z-
dc.date.available2017-06-16T10:53:11Z-
dc.date.issued2017-04-
dc.date.submitted2017-03-
dc.identifier.citationВенгринович С. Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями. Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція «Природні та гуманітарні науки. Актуальні питання» ТНТУ ім. І.Пулюя, 25-26 квіт. 2017р., С. 7.en_US
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143-
dc.descriptionВ харчовому виробництво широко застосовуються процеси сушіння, на них припадає значна частка витрати енергоносіїв. Під час сушіння відбуваються наступні фізичні явища: пере¬дача теплоти від теплоносія до матеріалу; рух вологи з централь¬них шарів матеріалу до поверхневих; випаровування вологи з поверхні матеріалу та дифузія її в навколишнє середовище. У більшості харчових мас волога присутня в трьох формах фізичного зв’язку: так звана вільна волога, капілярна волога та гідратаційна волога.en_US
dc.description.abstractДеякі харчові маси (казеїн, сирне зерно) мають пористу структуру та володіють пружними властивостями. При дії навантаження на шар такої маси її частинки деформуються і частка об’єму пор в загальному об’ємі матеріалу (пористість) зменшується. При припиненні дії навантаження частинки частково відновлюють свою попередню форму, їх пористість зростає. В результаті цього пори, релаксуючи, заповнюються оточуючим середовищем. Цей ефект можна використати при сушінні. Наприклад, створивши умови, при яких матеріал піддаватиметься тимчасовому навантаженню, після зняття якого пори будуть заповнюватися теплоносієм. Таким чином, матеріал буде нагріватися одночасно ззовні та із середини.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherТНТУ ім. І.Пулюяen_US
dc.subjectСушіння харчових масen_US
dc.subjectпружно-пластичні властивості, сушіння, пористістьen_US
dc.titleІнтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостямиen_US
dc.title.alternativeIntensification of drying food masses with elastic-plastic propertiesen_US
dc.typeOtheren_US
dc.rights.holder© Кравець О.І., Венгринович С.en_US
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяen_US
dc.format.pages1-
dc.subject.udc614en_US
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулю, м. Тернопіль, вул. Руська 56en_US
dc.citation.conferenceХ Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція ТНТУ імені Івана Пулюя “Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання”-
dc.coverage.countryUAen_US
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1, 7.pdf919,97 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора