Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Кравець, Олег Ігорович | - |
dc.contributor.author | Венгринович, Степан | - |
dc.date.accessioned | 2017-06-16T10:53:11Z | - |
dc.date.available | 2017-06-16T10:53:11Z | - |
dc.date.issued | 2017-04 | - |
dc.date.submitted | 2017-03 | - |
dc.identifier.citation | Венгринович С. Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями. Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція «Природні та гуманітарні науки. Актуальні питання» ТНТУ ім. І.Пулюя, 25-26 квіт. 2017р., С. 7. | en_US |
dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/21143 | - |
dc.description | В харчовому виробництво широко застосовуються процеси сушіння, на них припадає значна частка витрати енергоносіїв. Під час сушіння відбуваються наступні фізичні явища: пере¬дача теплоти від теплоносія до матеріалу; рух вологи з централь¬них шарів матеріалу до поверхневих; випаровування вологи з поверхні матеріалу та дифузія її в навколишнє середовище. У більшості харчових мас волога присутня в трьох формах фізичного зв’язку: так звана вільна волога, капілярна волога та гідратаційна волога. | en_US |
dc.description.abstract | Деякі харчові маси (казеїн, сирне зерно) мають пористу структуру та володіють пружними властивостями. При дії навантаження на шар такої маси її частинки деформуються і частка об’єму пор в загальному об’ємі матеріалу (пористість) зменшується. При припиненні дії навантаження частинки частково відновлюють свою попередню форму, їх пористість зростає. В результаті цього пори, релаксуючи, заповнюються оточуючим середовищем. Цей ефект можна використати при сушінні. Наприклад, створивши умови, при яких матеріал піддаватиметься тимчасовому навантаженню, після зняття якого пори будуть заповнюватися теплоносієм. Таким чином, матеріал буде нагріватися одночасно ззовні та із середини. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | ТНТУ ім. І.Пулюя | en_US |
dc.subject | Сушіння харчових мас | en_US |
dc.subject | пружно-пластичні властивості, сушіння, пористість | en_US |
dc.title | Інтенсифікація сушіння харчових мас із пружно-пластичними властивостями | en_US |
dc.title.alternative | Intensification of drying food masses with elastic-plastic properties | en_US |
dc.type | Other | en_US |
dc.rights.holder | © Кравець О.І., Венгринович С. | en_US |
dc.coverage.placename | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя | en_US |
dc.format.pages | 1 | - |
dc.subject.udc | 614 | en_US |
dc.contributor.affiliation | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулю, м. Тернопіль, вул. Руська 56 | en_US |
dc.citation.conference | Х Всеукраїнська студентська науково-технічна конференція ТНТУ імені Івана Пулюя “Природничі та гуманітарні науки. Актуальні питання” | - |
dc.coverage.country | UA | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1, 7.pdf | 919,97 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора