Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50338
Назва: Проєктування підприємств молочної промисловості
Автори: Крупа, Ольга
Приналежність: ТНТУ
Бібліографічний опис: Крупа О. Проєктування підприємств молочної промисловості : навч. посіб. / уклад. О. Крупа. – Київ : Видавничий дім «Кондор», 2025. – 198 с.
Бібліографічне посилання: Крупа О. Проєктування підприємств молочної промисловості : навч. посіб. / уклад. О. Крупа. Київ : Видавничий дім «Кондор», 2025. 198 с.
Дата публікації: 2025
Дата внесення: 3-гру-2025
Видавництво: Видавничий дім «Кондор»
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Київ
УДК: 622.692.4:664.36(075.8)
ББК: К84
Теми: проєктування,
підприємство,
молочна,
промисловість
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику наведено інформацію щодо основ проєктування підприємств молочної промисловості, охоплюючи етапи техніко-економічного обґрунтування, компонування цехів, підбору обладнання та розробки генерального плану.
Зміст: Вступ Тема 1. Проєктування як вид діяльності людини: завдання, мета, вимоги . Проєктування, його мета, типи проєктування Стадії і етапи проектування Види проєктних робіт: будівництво, реконструкція, технічне переоснащення Основні напрямки проектування підприємств молочної промисловості Тема 2. Вимоги до проєктної документації Нормативні документи, які використовують під час проєктування (ДСТУ, ДБН, відомчі норми) Склад і зміст проєктної документації (за ДБН А 2.2.3:2014) Види креслеників, вимоги до їх виконання Вимоги до оформлення проєктної документації (за ДСТУ Б А 2.4-4:2009) Тема 3. Характеристика молокопереробних підприємств як об’єктів проектування Склад промислового підприємства Типи молочних підприємств, їх виробнича потужність Розміщення молочних підприємств, вимоги до території Тема 4. Основні засади проектування технологічного процесу Техніко-економічне обґрунтування проектування Режими роботи молокопереробних підприємств Розрахунок виробничої потужності Порядок постачання і приймання сировини Вибір асортименту підприємств молочної промисловості Тема 5. Підбір технологічного обладнання для проектування підприємств Основні принципи вибору технологічного обладнання Норми ефективної роботи технологічного обладнання Підбір обладнання для роботи приймального відділення молокопереробного підприємства Підбір технологічного обладнання для теплового і механічного оброблення молока і молочної сировини Особливості підбору обладнання для виробничих процесів на молококонсервних, маслоробних і сироробних підприємствах Тема 6. Графіки роботи підприємств молочної промисловості Види і призначення графіків роботи молокопереробного підприємства Особливості побудови графіку технологічних процесів Графік роботи технологічного обладнання Побудова графіка організації виробничих процесів Тема 7. Принципи компонування технологічного обладнання для забезпечення виробничого процесу Рекомендації щодо розміщення технологічного обладнання у виробничих приміщеннях Особливості розміщення великогабаритного технологічного обладнання Розміщення основного технологічного обладнання Тема 8. Виробничі і допоміжні приміщення на молокопереробних підприємствах Класифікація приміщень за призначенням Основні принципи і правила розрахунку виробничих приміщень Розрахунок приміщень допоміжного і складського призначення. Розрахунок площі приймально-мийного відділення молокопереробного підприємства Санітарні вимоги до приміщень Тема 9. Компонування приміщень підприємств молочної промисловості Загальні вимоги до компонування приміщень підприємств молочної промисловості Архітектурно-будівельні рішення виробничих споруд Особливі вимоги до компонування виробничих приміщень на різних типах підприємств молочної промисловості Тема 10. Розроблення генерального плану підприємства молочної промисловості Призначення генерального плану під час проектування підприємства Зміст проектних робіт під час побудови генерального плану Роза вітрів, її призначення Вимоги до побудови генерального плану підприємств молочної промисловості Порядок розташування споруд і будівель на генеральному плані. Умовні познаки і графічні зображення елементів генеральних планів (за ДСТУ Б А.2.4-2:2009) Рекомендована література
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50338
ISBN: 978-617-8471-90-3
Власник авторського права: © О.М. Крупа, 2025, ©ТНТУ, 2025, © Видавничій дім «Кондор», 2025
Тип вмісту: Handbook
Розташовується у зібраннях:Навчальні матеріали кафедри харчової біотехнології і хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.12.pdf3,12 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора