Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50206

Назва: Визначення параметрів напружено-деформованого стану тіста методом математичного і комп’ютерного моделювання
Інші назви: Determination of stress-strain state parameters of dough using mathematical and computer modeling
Автори: Стадник, Ігор Ярославович
Жуковський, А. В.
Кірічек, В. А.
Stadnyk, I. Y.
Zhukovskyi, A. V.
Kirichek, V. A.
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
Бібліографічний опис: Стадник І. Я. Визначення параметрів напружено-деформованого стану тіста методом математичного і комп’ютерного моделювання / Ігор Ярославович Стадник, А. В. Жуковський, В. А. Кірічек // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 134–136. — (Процеси та апарати харчових виробництв).
Бібліографічне посилання: Стадник І. Я., Кірічек В. А. Визначення параметрів напружено-деформованого стану тіста методом математичного і комп’ютерного моделювання // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 134–136.
Bibliographic citation (APA): Stadnyk, I. Y., Zhukovskyi, A. V., & Kirichek, V. A. (2025). Vyznachennia parametriv napruzheno-deformovanoho stanu tista metodom matematychnoho i kompiuternoho modeliuvannia [Determination of stress-strain state parameters of dough using mathematical and computer modeling]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 134-136. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Stadnyk I. Y., Zhukovskyi A. V., Kirichek V. A. (2025) Vyznachennia parametriv napruzheno-deformovanoho stanu tista metodom matematychnoho i kompiuternoho modeliuvannia [Determination of stress-strain state parameters of dough using mathematical and computer modeling]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 134-136 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Конференція/захід: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Журнал/збірник: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Дата публікації: 25-вер-2025
Дата внесення: 28-жов-2025
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 25 – 26 вересня 2025 р.
УДК: 621.646.1
Теми: комп'ютерне моделювання
замішування тіста
FlowVision
гідродинамічні процеси
рівняння Нав'є-Стокса
FlowVision
оптимізація
computer modeling
dough mixing
FlowVision
hydrodynamic processes
Navier-Stokes equations
FlowVision
optimization
Кількість сторінок: 3
Діапазон сторінок: 134-136
Початкова сторінка: 134
Кінцева сторінка: 136
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто методику комп’ютерного моделювання процесу замішування тіста як інструмент для визначення раціональних параметрів технологічного процесу та розроблення відповідного обладнання. Проаналізовано застосування програмного пакета FlowVision, що дозволяє з високою точністю відтворити гідродинамічні процеси, спостерігати за рухом компонентів, виявляти застійні зони та оптимізувати роботу місильних органів. Описано основні рівняння та моделі, що використовуються в обчисленнях, включаючи рівняння Нав'є-Стокса, рівняння енергії та рівняння масоперенесення. Підкреслено важливість моделювання для отримання параметрів, які неможливо виміряти традиційними методами, та для візуального аналізу процесів
The article discusses the methodology of computer modeling of the dough mixing process as a tool for determining the rational parameters of the technological process and developing the appropriate equipment. The application of the FlowVision software package is analyzed, which allows to reproduce hydrodynamic processes with high accuracy, observe the movement of components, identify stagnant zones, and optimize the operation of kneading organs. The main equations and models used in the calculations are described, including the Navier-Stokes equation, the energy equation, and the mass transfer equation. The importance of modeling for obtaining parameters that cannot be measured by traditional methods and for visual analysis of processes is emphasized.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50206
ISBN: 978-617-8751-03-6
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
Перелік літератури: 1. Патент на корисну модель №21204. Тістомісильна машина / І. Я. Стадник, О.Т. Лісовенко (Україна); МКИ21А21С; Заявл. 20.11.06; Опубл. 15.03.07.
2. Петросян, Г.Л. Застосування методу кінцевих елементів до задач обробки тиском порошкових пористих тіл // Реологічні моделі та процеси деформування пористих порошкових і композиційних матеріалів [Текст] / Петросян Г.Л. - К.: Наукова думка. - 1985. - 159 с.
3. Медведєв, Г.М. Раціональна технологія переробки некондиційного хліба [Текст] / Медведєв Г.М., Фрейдін А.А., Білоусов Г.С. // Харчова промисловість. - 1996. - № 10. - С. 46.
References: 1. Patent na korysnu model No 21204. Tistomisylna mashyna, I. Ya. Stadnyk, O.T. Lisovenko (Ukraine); MKY21A21S; Decl. 20.11.06; Publ. 15.03.07.
2. Petrosian, H.L. Zastosuvannia metodu kintsevykh elementiv do zadach obrobky tyskom poroshkovykh porystykh til, Reolohichni modeli ta protsesy deformuvannia porystykh poroshkovykh i kompozytsiinykh materialiv [Text], Petrosian H.L, K., Naukova dumka, 1985, 159 p.
3. Medvediev, H.M. Ratsionalna tekhnolohiia pererobky nekondytsiinoho khliba [Text], Medvediev H.M., Freidin A.A., Bilousov H.S., Kharchova promyslovist, 1996, No 10, P. 46.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.