Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50206

Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.authorСтадник, Ігор Ярославович
dc.contributor.authorЖуковський, А. В.
dc.contributor.authorКірічек, В. А.
dc.contributor.authorStadnyk, I. Y.
dc.contributor.authorZhukovskyi, A. V.
dc.contributor.authorKirichek, V. A.
dc.coverage.temporal25 – 26 вересня 2025 р.
dc.date.accessioned2025-10-28T15:46:45Z-
dc.date.available2025-10-28T15:46:45Z-
dc.date.created2025-09-25
dc.date.issued2025-09-25
dc.identifier.citationСтадник І. Я. Визначення параметрів напружено-деформованого стану тіста методом математичного і комп’ютерного моделювання / Ігор Ярославович Стадник, А. В. Жуковський, В. А. Кірічек // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 134–136. — (Процеси та апарати харчових виробництв).
dc.identifier.isbn978-617-8751-03-6
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50206-
dc.description.abstractУ статті розглянуто методику комп’ютерного моделювання процесу замішування тіста як інструмент для визначення раціональних параметрів технологічного процесу та розроблення відповідного обладнання. Проаналізовано застосування програмного пакета FlowVision, що дозволяє з високою точністю відтворити гідродинамічні процеси, спостерігати за рухом компонентів, виявляти застійні зони та оптимізувати роботу місильних органів. Описано основні рівняння та моделі, що використовуються в обчисленнях, включаючи рівняння Нав'є-Стокса, рівняння енергії та рівняння масоперенесення. Підкреслено важливість моделювання для отримання параметрів, які неможливо виміряти традиційними методами, та для візуального аналізу процесів
dc.description.abstractThe article discusses the methodology of computer modeling of the dough mixing process as a tool for determining the rational parameters of the technological process and developing the appropriate equipment. The application of the FlowVision software package is analyzed, which allows to reproduce hydrodynamic processes with high accuracy, observe the movement of components, identify stagnant zones, and optimize the operation of kneading organs. The main equations and models used in the calculations are described, including the Navier-Stokes equation, the energy equation, and the mass transfer equation. The importance of modeling for obtaining parameters that cannot be measured by traditional methods and for visual analysis of processes is emphasized.
dc.format.extent134-136
dc.language.isouk
dc.publisherФОП Паляниця В. А.
dc.relation.ispartofМатеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
dc.relation.ispartofMaterials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
dc.subjectкомп'ютерне моделювання
dc.subjectзамішування тіста
dc.subjectFlowVision
dc.subjectгідродинамічні процеси
dc.subjectрівняння Нав'є-Стокса
dc.subjectFlowVision
dc.subjectоптимізація
dc.subjectcomputer modeling
dc.subjectdough mixing
dc.subjectFlowVision
dc.subjecthydrodynamic processes
dc.subjectNavier-Stokes equations
dc.subjectFlowVision
dc.subjectoptimization
dc.titleВизначення параметрів напружено-деформованого стану тіста методом математичного і комп’ютерного моделювання
dc.title.alternativeDetermination of stress-strain state parameters of dough using mathematical and computer modeling
dc.typeConference Abstract
dc.rights.holder© Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
dc.rights.holder© ФОП Паляниця В. А., 2025
dc.coverage.placenameТернопіль
dc.coverage.placenameTernopil
dc.format.pages3
dc.subject.udc621.646.1
dc.relation.references1. Патент на корисну модель №21204. Тістомісильна машина / І. Я. Стадник, О.Т. Лісовенко (Україна); МКИ21А21С; Заявл. 20.11.06; Опубл. 15.03.07.
dc.relation.references2. Петросян, Г.Л. Застосування методу кінцевих елементів до задач обробки тиском порошкових пористих тіл // Реологічні моделі та процеси деформування пористих порошкових і композиційних матеріалів [Текст] / Петросян Г.Л. - К.: Наукова думка. - 1985. - 159 с.
dc.relation.references3. Медведєв, Г.М. Раціональна технологія переробки некондиційного хліба [Текст] / Медведєв Г.М., Фрейдін А.А., Білоусов Г.С. // Харчова промисловість. - 1996. - № 10. - С. 46.
dc.relation.referencesen1. Patent na korysnu model No 21204. Tistomisylna mashyna, I. Ya. Stadnyk, O.T. Lisovenko (Ukraine); MKY21A21S; Decl. 20.11.06; Publ. 15.03.07.
dc.relation.referencesen2. Petrosian, H.L. Zastosuvannia metodu kintsevykh elementiv do zadach obrobky tyskom poroshkovykh porystykh til, Reolohichni modeli ta protsesy deformuvannia porystykh poroshkovykh i kompozytsiinykh materialiv [Text], Petrosian H.L, K., Naukova dumka, 1985, 159 p.
dc.relation.referencesen3. Medvediev, H.M. Ratsionalna tekhnolohiia pererobky nekondytsiinoho khliba [Text], Medvediev H.M., Freidin A.A., Bilousov H.S., Kharchova promyslovist, 1996, No 10, P. 46.
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Україна
dc.citation.journalTitleМатеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
dc.citation.spage134
dc.citation.epage136
dc.citation.conferenceⅧ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
dc.identifier.citation2015Стадник І. Я., Кірічек В. А. Визначення параметрів напружено-деформованого стану тіста методом математичного і комп’ютерного моделювання // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 134–136.
dc.identifier.citationenAPAStadnyk, I. Y., Zhukovskyi, A. V., & Kirichek, V. A. (2025). Vyznachennia parametriv napruzheno-deformovanoho stanu tista metodom matematychnoho i kompiuternoho modeliuvannia [Determination of stress-strain state parameters of dough using mathematical and computer modeling]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 134-136. [in Ukrainian].
dc.identifier.citationenCHICAGOStadnyk I. Y., Zhukovskyi A. V., Kirichek V. A. (2025) Vyznachennia parametriv napruzheno-deformovanoho stanu tista metodom matematychnoho i kompiuternoho modeliuvannia [Determination of stress-strain state parameters of dough using mathematical and computer modeling]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 134-136 [in Ukrainian].
Ebben a gyűjteményben:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!