Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén:
                
    http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50184
 
| Title: | ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості | 
| Other Titles: | Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control | 
| Authors: | Чорнорот, О. Ю. Chornorot, O. Yu. | 
| Affiliation: | Дніпровський політехнічний фаховий коледж, Україна | 
| Bibliographic description (Ukraine): | Чорнорот О. Ю. ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості / О. Ю. Чорнорот // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 98–100. — (Безпечність і контроль якості харчових продуктів). | 
| Bibliographic reference (2015): | Чорнорот О. Ю. ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 98–100. | 
| Bibliographic citation (APA): | Chornorot, O. Yu. (2025). HMO v kharchovii promyslovosti: vyklyky bezpechnosti ta perspektyvy kontroliu yakosti [Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 98-100. [in Ukrainian]. | 
| Bibliographic citation (CHICAGO): | Chornorot O. Yu. (2025) HMO v kharchovii promyslovosti: vyklyky bezpechnosti ta perspektyvy kontroliu yakosti [Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 98-100 [in Ukrainian]. | 
| Is part of: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025 Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025 | 
| Conference/Event: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя | 
| Journal/Collection: | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя | 
| Issue Date: | 25-sze-2025 | 
| Date of entry: | 28-okt-2025 | 
| Publisher: | ФОП Паляниця В. А. | 
| Place of the edition/event: | Тернопіль Ternopil | 
| Temporal Coverage: | 25 – 26 вересня 2025 р. | 
| UDC: | 664 579.64 | 
| Number of pages: | 3 | 
| Page range: | 98-100 | 
| Start page: | 98 | 
| End page: | 100 | 
| URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50184 | 
| ISBN: | 978-617-8751-03-6 | 
| Copyright owner: | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 © ФОП Паляниця В. А., 2025 | 
| URL for reference material: | https://minagro.gov.ua | 
| References (Ukraine): | 1. James, C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2022. ISAAA Brief No. 58. – Ithaca, NY, 2022. – 140 p. 2. Domingo, J. L. Health risks of genetically modified foods: a review of scientific literature. – Food and Chemical Toxicology, 2021. – Vol. 156. – P. 112–118. 3. Holst-Jensen, A. Testing for genetically modified organisms (GMOs): Past, present and future perspectives. – Biotechnology Advances, 2020. – Vol. 42. – P. 107–132. 4. European Food Safety Authority (EFSA). Guidance on the risk assessment of genetically modified food and feed. – EFSA Journal, 2021. – 19(5): e06567. 5. Hilbeck, A., Binimelis, R., Defarge, N. No scientific consensus on GMO safety. – Environmental Sciences Europe, 2015. – 27:4. – 12 p. 6. Міністерство аграрної політики та продовольства України. Нормативно-правове забезпечення у сфері ГМО [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://minagro.gov.ua – Дата звернення: 10.09.2025. | 
| References (International): | 1. James, C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2022. ISAAA Brief No. 58, Ithaca, NY, 2022, 140 p. 2. Domingo, J. L. Health risks of genetically modified foods: a review of scientific literature, Food and Chemical Toxicology, 2021, Vol. 156, P. 112–118. 3. Holst-Jensen, A. Testing for genetically modified organisms (GMOs): Past, present and future perspectives, Biotechnology Advances, 2020, Vol. 42, P. 107–132. 4. European Food Safety Authority (EFSA). Guidance on the risk assessment of genetically modified food and feed, EFSA Journal, 2021, 19(5): e06567. 5. Hilbeck, A., Binimelis, R., Defarge, N. No scientific consensus on GMO safety, Environmental Sciences Europe, 2015, 27:4, 12 p. 6. Ministerstvo ahrarnoi polityky ta prodovolstva Ukrainy. Normatyvno-pravove zabezpechennia u sferi HMO [Electronic resource], Access mode: https://minagro.gov.ua – Date of appeal: 10.09.2025. | 
| Content type: | Conference Abstract | 
| Ebben a gyűjteményben: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025) | 
Fájlok a dokumentumban:
| Fájl | Leírás | Méret | Formátum | |
|---|---|---|---|---|
| ICFSI_2025_Chornorot_O_Yu-Gmos_in_the_food_industry_98-100.pdf | 785,79 kB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás | |
| ICFSI_2025_Chornorot_O_Yu-Gmos_in_the_food_industry_98-100__COVER.png | 410,01 kB | image/png | Megtekintés/Megnyitás | 
Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!
