Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50184

Başlık: ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості
Diğer Başlıklar: Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control
Yazarlar: Чорнорот, О. Ю.
Chornorot, O. Yu.
Affiliation: Дніпровський політехнічний фаховий коледж, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Чорнорот О. Ю. ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості / О. Ю. Чорнорот // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 98–100. — (Безпечність і контроль якості харчових продуктів).
Bibliographic reference (2015): Чорнорот О. Ю. ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 98–100.
Bibliographic citation (APA): Chornorot, O. Yu. (2025). HMO v kharchovii promyslovosti: vyklyky bezpechnosti ta perspektyvy kontroliu yakosti [Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 98-100. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Chornorot O. Yu. (2025) HMO v kharchovii promyslovosti: vyklyky bezpechnosti ta perspektyvy kontroliu yakosti [Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 98-100 [in Ukrainian].
Is part of: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Conference/Event: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Journal/Collection: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Yayın Tarihi: 25-Eyl-2025
Date of entry: 28-Eki-2025
Yayıncı: ФОП Паляниця В. А.
Place of the edition/event: Тернопіль
Ternopil
Temporal Coverage: 25 – 26 вересня 2025 р.
UDC: 664
579.64
Number of pages: 3
Page range: 98-100
Start page: 98
End page: 100
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50184
ISBN: 978-617-8751-03-6
Copyright owner: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL for reference material: https://minagro.gov.ua
References (Ukraine): 1. James, C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2022. ISAAA Brief No. 58. – Ithaca, NY, 2022. – 140 p.
2. Domingo, J. L. Health risks of genetically modified foods: a review of scientific literature. – Food and Chemical Toxicology, 2021. – Vol. 156. – P. 112–118.
3. Holst-Jensen, A. Testing for genetically modified organisms (GMOs): Past, present and future perspectives. – Biotechnology Advances, 2020. – Vol. 42. – P. 107–132.
4. European Food Safety Authority (EFSA). Guidance on the risk assessment of genetically modified food and feed. – EFSA Journal, 2021. – 19(5): e06567.
5. Hilbeck, A., Binimelis, R., Defarge, N. No scientific consensus on GMO safety. – Environmental Sciences Europe, 2015. – 27:4. – 12 p.
6. Міністерство аграрної політики та продовольства України. Нормативно-правове забезпечення у сфері ГМО [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://minagro.gov.ua – Дата звернення: 10.09.2025.
References (International): 1. James, C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2022. ISAAA Brief No. 58, Ithaca, NY, 2022, 140 p.
2. Domingo, J. L. Health risks of genetically modified foods: a review of scientific literature, Food and Chemical Toxicology, 2021, Vol. 156, P. 112–118.
3. Holst-Jensen, A. Testing for genetically modified organisms (GMOs): Past, present and future perspectives, Biotechnology Advances, 2020, Vol. 42, P. 107–132.
4. European Food Safety Authority (EFSA). Guidance on the risk assessment of genetically modified food and feed, EFSA Journal, 2021, 19(5): e06567.
5. Hilbeck, A., Binimelis, R., Defarge, N. No scientific consensus on GMO safety, Environmental Sciences Europe, 2015, 27:4, 12 p.
6. Ministerstvo ahrarnoi polityky ta prodovolstva Ukrainy. Normatyvno-pravove zabezpechennia u sferi HMO [Electronic resource], Access mode: https://minagro.gov.ua – Date of appeal: 10.09.2025.
Content type: Conference Abstract
Koleksiyonlarda Görünür:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.