Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50184

Назва: ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості
Інші назви: Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control
Автори: Чорнорот, О. Ю.
Chornorot, O. Yu.
Приналежність: Дніпровський політехнічний фаховий коледж, Україна
Бібліографічний опис: Чорнорот О. Ю. ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості / О. Ю. Чорнорот // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 98–100. — (Безпечність і контроль якості харчових продуктів).
Бібліографічне посилання: Чорнорот О. Ю. ГМО в харчовій промисловості: виклики безпечності та перспективи контролю якості // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 98–100.
Bibliographic citation (APA): Chornorot, O. Yu. (2025). HMO v kharchovii promyslovosti: vyklyky bezpechnosti ta perspektyvy kontroliu yakosti [Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 98-100. [in Ukrainian].
Bibliographic citation (CHICAGO): Chornorot O. Yu. (2025) HMO v kharchovii promyslovosti: vyklyky bezpechnosti ta perspektyvy kontroliu yakosti [Gmos in the food industry: safety challenges and prospects for quality control]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 98-100 [in Ukrainian].
Є частиною видання: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025
Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025
Конференція/захід: Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Журнал/збірник: Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя
Дата публікації: 25-вер-2025
Дата внесення: 28-жов-2025
Видавництво: ФОП Паляниця В. А.
Місце видання, проведення: Тернопіль
Ternopil
Часове охоплення: 25 – 26 вересня 2025 р.
УДК: 664
579.64
Кількість сторінок: 3
Діапазон сторінок: 98-100
Початкова сторінка: 98
Кінцева сторінка: 100
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50184
ISBN: 978-617-8751-03-6
Власник авторського права: © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025
© ФОП Паляниця В. А., 2025
URL-посилання пов’язаного матеріалу: https://minagro.gov.ua
Перелік літератури: 1. James, C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2022. ISAAA Brief No. 58. – Ithaca, NY, 2022. – 140 p.
2. Domingo, J. L. Health risks of genetically modified foods: a review of scientific literature. – Food and Chemical Toxicology, 2021. – Vol. 156. – P. 112–118.
3. Holst-Jensen, A. Testing for genetically modified organisms (GMOs): Past, present and future perspectives. – Biotechnology Advances, 2020. – Vol. 42. – P. 107–132.
4. European Food Safety Authority (EFSA). Guidance on the risk assessment of genetically modified food and feed. – EFSA Journal, 2021. – 19(5): e06567.
5. Hilbeck, A., Binimelis, R., Defarge, N. No scientific consensus on GMO safety. – Environmental Sciences Europe, 2015. – 27:4. – 12 p.
6. Міністерство аграрної політики та продовольства України. Нормативно-правове забезпечення у сфері ГМО [Електронний ресурс]. – Режим доступу: https://minagro.gov.ua – Дата звернення: 10.09.2025.
References: 1. James, C. Global status of commercialized biotech/GM crops: 2022. ISAAA Brief No. 58, Ithaca, NY, 2022, 140 p.
2. Domingo, J. L. Health risks of genetically modified foods: a review of scientific literature, Food and Chemical Toxicology, 2021, Vol. 156, P. 112–118.
3. Holst-Jensen, A. Testing for genetically modified organisms (GMOs): Past, present and future perspectives, Biotechnology Advances, 2020, Vol. 42, P. 107–132.
4. European Food Safety Authority (EFSA). Guidance on the risk assessment of genetically modified food and feed, EFSA Journal, 2021, 19(5): e06567.
5. Hilbeck, A., Binimelis, R., Defarge, N. No scientific consensus on GMO safety, Environmental Sciences Europe, 2015, 27:4, 12 p.
6. Ministerstvo ahrarnoi polityky ta prodovolstva Ukrainy. Normatyvno-pravove zabezpechennia u sferi HMO [Electronic resource], Access mode: https://minagro.gov.ua – Date of appeal: 10.09.2025.
Тип вмісту: Conference Abstract
Розташовується у зібраннях:Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.