Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50157
Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Кирилів, М. В. | |
| dc.contributor.author | Kyryliv, M. V. | |
| dc.coverage.temporal | 25 – 26 вересня 2025 р. | |
| dc.date.accessioned | 2025-10-28T15:46:41Z | - |
| dc.date.available | 2025-10-28T15:46:41Z | - |
| dc.date.created | 2025-09-25 | |
| dc.date.issued | 2025-09-25 | |
| dc.identifier.citation | Кирилів М. В. Вітамін D та розлади харчування / М. В. Кирилів // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 25 – 26 вересня 2025 р. — Т. : ФОП Паляниця В. А., 2025. — С. 62–63. — (Харчова хімія, біохімія, біотехнологія та функціональні харчові продукти). | |
| dc.identifier.isbn | 978-617-8751-03-6 | |
| dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/50157 | - |
| dc.format.extent | 62-63 | |
| dc.language.iso | uk | |
| dc.publisher | ФОП Паляниця В. А. | |
| dc.relation.ispartof | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, 2025 | |
| dc.relation.ispartof | Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 2025 | |
| dc.title | Вітамін D та розлади харчування | |
| dc.title.alternative | Vitamin D and eating disorders | |
| dc.type | Conference Abstract | |
| dc.rights.holder | © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025 | |
| dc.rights.holder | © ФОП Паляниця В. А., 2025 | |
| dc.coverage.placename | Тернопіль | |
| dc.coverage.placename | Ternopil | |
| dc.format.pages | 2 | |
| dc.subject.udc | 613.2 | |
| dc.subject.udc | 577.161.2 | |
| dc.relation.references | 1. Дідковська Л., Балагурак О. Особливості нового розладу харчової поведінки: нервова орторексія у 21-столітті. Вісник Львівського університету. Серія психологічні науки. 2023;15:17-26. | |
| dc.relation.references | 2. Wilcox H., Saxena R., Winkelman J.W., Dashti H.S. Clinical and genetic associations for night eating syndrome in a patient biobank. J Eat Disord. 2024;12(1):211. | |
| dc.relation.references | 3. Hambleton A., Pepin G., Le A., et al. Psychiatric and medical comorbidities of eating disorders: findings from a rapid review of the literature. J Eat Disord. 2022;10(1):132. | |
| dc.relation.references | 4. Jenkins P.E., Proctor K., Snuggs S. Dietary intake of adults with eating disorders: A systematic review and meta-analysis. J Psychiatr Res. 2024;175:393-404. | |
| dc.relation.references | 5. Hanachi M., Dicembre M., Rives-Lange C., Ropers J., Bemer P, Zazzo J., et al. Micronutrients deficiencies in 374 severely malnourished anorexia nervosa inpatients. Nutrients. 2019;11:792. | |
| dc.relation.references | 6. Nagata J.M., Grandis A., Bojorquez-Ramirez P., Nguyen A., Downey A.E., Ganson K.T., et al. Assessment of vitamin D among male adolescents and young adults hospitalized with eating disorders. J Eat Disord. 2022;10(1):104. | |
| dc.relation.references | 7. Giustina A., Bilezikian J.P., Adler R.A., Banfi G., Bikle D.D., Binkley N.C., et al. Consensus Statement on Vitamin D Status Assessment and Supplementation: Whys, Whens, and Hows. Endocr Rev. 2024;45(5):625-654. | |
| dc.relation.references | 8. Zhang H., Cheng J., Zheng B., Huang X. Exploring causal link of 25- hydroxyvitamin D with eating disorder risk via bidirectional Mendelian randomization. Medicine (Baltimore). 2025;104(30):e43539. | |
| dc.relation.references | 9. Riccio M.P., Catone G., Siracusano R., Occhiati L., Bernardo P., Sarnataro E., et al. Vitamin D deficiency is not related to eating habits in children with Autistic Spectrum Disorder. AIMS Public Health. 2020;7(4):792-803. | |
| dc.relation.references | 10. Patrick R.P., Ames B.N. Vitamin D and the omega-3 fatty acids control serotonin synthesis and action, part 2: relevance for ADHD, bipolar disorder, schizophrenia, and impulsive behavior. FASEB J. 2015;29:2207–22. | |
| dc.relation.references | 11. Berner L.A., Brown T.A., Lavender J.M., Lopez E., Wierenga C.E., Kaye W.H. Neuroendocrinology of reward in anorexia nervosa and bulimia nervosa: beyond leptin and ghrelin. Mol Cell Endocrinol. 2019;497:110320. | |
| dc.relation.references | 12. Grudet C., Malm J., Westrin A., Brundin L. Suicidal patients are deficient in vitamin D, associated with a pro-inflammatory status in the blood. Psychoneuroendocrinology. 2014;50:210–9. | |
| dc.relation.references | 13. Yamamoto E.A., Jørgensen T.N. Relationships between vitamin D, gut microbiome, and systemic autoimmunity. Front Immunol. 2019;10:3141. Roubalová R., Procházková P., Papežová H., Smitka K., Bilej M., Tlaskalová-Hogenová H. Anorexia nervosa: gut microbiota-immune-brain interactions. Clin Nutr. 2020;39:676–84. | |
| dc.relation.referencesen | 1. Didkovska L., Balahurak O. Osoblyvosti novoho rozladu kharchovoi povedinky: nervova ortoreksiia u 21-stolitti. Visnyk Lvivskoho universytetu. Seriia psykholohichni nauky. 2023;15:17-26. | |
| dc.relation.referencesen | 2. Wilcox H., Saxena R., Winkelman J.W., Dashti H.S. Clinical and genetic associations for night eating syndrome in a patient biobank. J Eat Disord. 2024;12(1):211. | |
| dc.relation.referencesen | 3. Hambleton A., Pepin G., Le A., et al. Psychiatric and medical comorbidities of eating disorders: findings from a rapid review of the literature. J Eat Disord. 2022;10(1):132. | |
| dc.relation.referencesen | 4. Jenkins P.E., Proctor K., Snuggs S. Dietary intake of adults with eating disorders: A systematic review and meta-analysis. J Psychiatr Res. 2024;175:393-404. | |
| dc.relation.referencesen | 5. Hanachi M., Dicembre M., Rives-Lange C., Ropers J., Bemer P, Zazzo J., et al. Micronutrients deficiencies in 374 severely malnourished anorexia nervosa inpatients. Nutrients. 2019;11:792. | |
| dc.relation.referencesen | 6. Nagata J.M., Grandis A., Bojorquez-Ramirez P., Nguyen A., Downey A.E., Ganson K.T., et al. Assessment of vitamin D among male adolescents and young adults hospitalized with eating disorders. J Eat Disord. 2022;10(1):104. | |
| dc.relation.referencesen | 7. Giustina A., Bilezikian J.P., Adler R.A., Banfi G., Bikle D.D., Binkley N.C., et al. Consensus Statement on Vitamin D Status Assessment and Supplementation: Whys, Whens, and Hows. Endocr Rev. 2024;45(5):625-654. | |
| dc.relation.referencesen | 8. Zhang H., Cheng J., Zheng B., Huang X. Exploring causal link of 25- hydroxyvitamin D with eating disorder risk via bidirectional Mendelian randomization. Medicine (Baltimore). 2025;104(30):e43539. | |
| dc.relation.referencesen | 9. Riccio M.P., Catone G., Siracusano R., Occhiati L., Bernardo P., Sarnataro E., et al. Vitamin D deficiency is not related to eating habits in children with Autistic Spectrum Disorder. AIMS Public Health. 2020;7(4):792-803. | |
| dc.relation.referencesen | 10. Patrick R.P., Ames B.N. Vitamin D and the omega-3 fatty acids control serotonin synthesis and action, part 2: relevance for ADHD, bipolar disorder, schizophrenia, and impulsive behavior. FASEB J. 2015;29:2207–22. | |
| dc.relation.referencesen | 11. Berner L.A., Brown T.A., Lavender J.M., Lopez E., Wierenga C.E., Kaye W.H. Neuroendocrinology of reward in anorexia nervosa and bulimia nervosa: beyond leptin and ghrelin. Mol Cell Endocrinol. 2019;497:110320. | |
| dc.relation.referencesen | 12. Grudet C., Malm J., Westrin A., Brundin L. Suicidal patients are deficient in vitamin D, associated with a pro-inflammatory status in the blood. Psychoneuroendocrinology. 2014;50:210–9. | |
| dc.relation.referencesen | 13. Yamamoto E.A., Jørgensen T.N. Relationships between vitamin D, gut microbiome, and systemic autoimmunity. Front Immunol. 2019;10:3141. Roubalová R., Procházková P., Papežová H., Smitka K., Bilej M., Tlaskalová-Hogenová H. Anorexia nervosa: gut microbiota-immune-brain interactions. Clin Nutr. 2020;39:676–84. | |
| dc.contributor.affiliation | Тернопільський національний медичний університет імені І.Я. Горбачевського | |
| dc.contributor.affiliation | Міністерства охорони здоров’я України, Україна | |
| dc.citation.journalTitle | Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя | |
| dc.citation.spage | 62 | |
| dc.citation.epage | 63 | |
| dc.citation.conference | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя | |
| dc.identifier.citation2015 | Кирилів М. В. Вітамін D та розлади харчування // Матеріали Ⅷ Міжнародної науково-технічної конференції „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвяченої 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя, Тернопіль, 25 – 26 вересня 2025 р. 2025. С. 62–63. | |
| dc.identifier.citationenAPA | Kyryliv, M. V. (2025). Vitamin D ta rozlady kharchuvannia [Vitamin D and eating disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University, 25 – 26 veresnia 2025 y., Ternopil, 62-63. [in Ukrainian]. | |
| dc.identifier.citationenCHICAGO | Kyryliv M. V. (2025) Vitamin D ta rozlady kharchuvannia [Vitamin D and eating disorders]. Materials of the 8th International Scientific and Technical Conference “The State and Prospects of Food Science and Industry” dedicated to the 30th anniversary of the founding of the Department of Food Biotechnology and Chemistry at Ivan Pulʼuj Ternopil National Technical University (Tern., 25 – 26 veresnia 2025 y.), pp. 62-63 [in Ukrainian]. | |
| Розташовується у зібраннях: | Ⅷ Міжнародна науково-технічна конференція „Стан і перспективи харчової науки та промисловості“ присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя (2025) | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| ICFSI_2025_Kyryliv_M_V-Vitamin_D_and_eating_disorders_62-63.pdf | 544,53 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
| ICFSI_2025_Kyryliv_M_V-Vitamin_D_and_eating_disorders_62-63__COVER.png | 531,92 kB | image/png | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.