Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49714
Назва: | Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із пшеничного борошна |
Інші назви: | Project of a workshop for the production of bakery products made from wheat flour |
Автори: | Нітефор, Василь Ігорович Nitefor, Vasyl |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Бібліографічний опис: | Нітефор В. І. Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із пшеничного борошна : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 71 с. |
Дата публікації: | 2025 |
Дата подання: | 2025 |
Дата внесення: | 10-лип-2025 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Криськова, Лариса Петрівна Kryskova, Larysa Кухтин, Микола Дмитрович Kukhtyn, Mykola |
Члени комітету: | Ворощук, Віктор Ярославович Voroshchuk, Victor |
УДК: | 664 |
Теми: | хлібобулочні вироби для спеціального дієтичного споживання, хлібець «Докторський», хлібець «Геркулес», борошно пшеничне вищого сорту, борошно пшеничне першого сорту, пшеничні висівки, проєкт цеху, вівсяне борошно Bakery products for special dietary consumption, bread "Doctoral", bread "Hercules", flour of wheat of the highest grade, wheat flour of the first grade, wheat bran, shoe project, oat flour |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота має тему «Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із
пшеничного борошна». Структура роботи: вступ, три розділи, список використаної літератури із
17 найменувань. Загалом робота має 71 сторінку, в яких використано 61 формула, а також
представлено 18 таблиць.
Завданням передбачено розрахунок виробництва хлібця «Докторський» з борошна
пшеничного першого сорту та пшеничних висівок, масою 0,1 кг, та хлібця «Геркулес» з суміші
борошна пшеничного першого сорту та вівсяного борошна, масою 0,4 кг.
У межах проєкту створення цеху з виробництва хлібобулочних виробів передбачено
виготовлення продукції не лише традиційного асортименту, а й спеціалізованих хлібобулочних
виробів дієтичного призначення. Така продукція розрахована на споживачів із підвищеними
харчовими вимогами — зокрема, осіб із цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями,
ожирінням, глютеновою непереносимістю, а також прихильників здорового способу життя.
Запровадження лінії дієтичних хлібобулочних виробів у новому виробничому цеху
дозволить урізноманітнити місцевий асортимент продукції, задовольнити зростаючий попит на
здорове харчування та посилити соціальну цінність проєкту, сприяючи формуванню доступного
джерела якісної та безпечної продукції.
В першому розділі описано техніко – економічне обґрунтування проекту.
В другому розділі кваліфікаційної роботи приведено технологічну частину.
Третій розділ містить в собі невеликий опис заходів з основ охорони праці та безпеки
життєдіяльності.
Окрім того, до кваліфікаційної роботи додаються креслення на 5 листах, на яких наведено:
апаратурно - технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечній
переріз цеху в осях. Qualification work has the theme "Project of a shop for the production of bakery products from wheat flour". Work structure: introduction, three sections, a list of used literature of 17 titles. In total, the work has 71 pages, which used 61 formulas, as well as 18 tables. The task is to calculate the production of bread "doctorate" from wheat flour of the first grade and wheat bran, weighing 0.1 kg, and bread "Hercules" from a mixture of wheat flour of the first grade and oat flour, weighing 0.4 kg. Within the range of creation of a shop for the production of bakery products, the production of products is provided not only of the traditional assortment, but also of specialized bakery products of dietary purpose. Such products are designed for consumers with high nutritional requirements-in particular, people with diabetes, cardiovascular disease, obesity, gluten intolerance, as well as fans of healthy lifestyles.The introduction of a line of diet bakery products in a new production shop will allow you to diversify the local range of products, meet the growing demand for healthy food and strengthen the social value of the project, facilitating the formation of an affordable source of quality and safe products. The first section describes the technical and economic substantiation of the project. The second section of qualification work provides the technological part. The third section contains a small description of the basics of occupational safety and safety. In addition, the qualification work is added to drawings on 5 sheets, which are given: hardware and technological schemes of production of products, a plan of a shop, a longitudinal section and a cross - section of the shop in the axes. |
Зміст: | ВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 9 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 9 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 12 1.3 Характеристика сировинної зони 13 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 14 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 16 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 16 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 16 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 16 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 17 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 19 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 22 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 22 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 24 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 26 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 32 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 39 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 45 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 47 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 50 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 59 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 62 3.1 Соціально-політичні небезпеки, їхні види та характеристики 62 3.2 Методи очищення повітря від шкідливих виділень 65 ВИСНОВКИ 68 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 70 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49714 |
Власник авторського права: | © Нітефор В. І., 2025 |
Перелік літератури: | 1. ДСТУ 4583:2006. Хліб, хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби. Загальні технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 14 сторінок. 2. Борошно пшеничне. Технічні умови: ДСТУ 46.004-99. Київ: Галузевий стандарт України, 1999. 12 сторінок.ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні умови. 3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. 4. ДСТУ 3583-97 Сіль поварена харчова. Загальні технічні умови. 5. Цукор білий кристалічний. Технічні умови: ДСТУ 4623:2006. Київ: Державний стандарт України, 2006. 12 сторінок 6. Жири кондитерські, кулінарні, хлібопекарські та для молочної промисловості. Загальні технічні умови: ДСТУ 4335:2004. Київ: Галузевий стандарт України, 2004. 11 сторінок. 7. Пилипенко, В.І. Технологія хліба і хлібобулочних виробів. Київ: Видавництво НТУУ «КПІ», 2018. 456 сторінок. 8. Дробот В. І. Довідник інженера – технолога хлібопекарського виробництва. Урожай, 1990. 239с. 9. Дробот В. І. Довідник з технологій хлібопекарського виробництва. К.: Руслана , 1998. 435с. 10. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010. 384с. 11. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 358с. 12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 915с. 13. Зверева Л. Ф. і. ін. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. – М: Легка та харчова промисловість, 1983. 413с. 14. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. Київ.: Техніка, 2006 15. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв/ В. Ф. Петько, О. І. Гапонюк, Є. В. Петько, А. В. Ульяницький; За ред. О. І. Гапонюка. – К.:ЦУЛ, 2007. – 433с. 16. Чижова К. Н. і ін Довідник для працівників лабораторій х/п підприємства 1978. 17. Основи охорони праці: Підручник / М. Л. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець та ін. — К.: Основа, 2000. — 416 с. |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Нітефор_КР.pdf | 859,68 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Нітефор_Авторська_довідка.pdf | 214,44 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора