Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49714
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКриськова, Лариса Петрівна-
dc.contributor.advisorKryskova, Larysa-
dc.contributor.advisorКухтин, Микола Дмитрович-
dc.contributor.advisorKukhtyn, Mykola-
dc.contributor.authorНітефор, Василь Ігорович-
dc.contributor.authorNitefor, Vasyl-
dc.date.accessioned2025-07-10T19:06:50Z-
dc.date.available2025-07-10T19:06:50Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationНітефор В. І. Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із пшеничного борошна : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. П. Криськова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 71 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49714-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота має тему «Проєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із пшеничного борошна». Структура роботи: вступ, три розділи, список використаної літератури із 17 найменувань. Загалом робота має 71 сторінку, в яких використано 61 формула, а також представлено 18 таблиць. Завданням передбачено розрахунок виробництва хлібця «Докторський» з борошна пшеничного першого сорту та пшеничних висівок, масою 0,1 кг, та хлібця «Геркулес» з суміші борошна пшеничного першого сорту та вівсяного борошна, масою 0,4 кг. У межах проєкту створення цеху з виробництва хлібобулочних виробів передбачено виготовлення продукції не лише традиційного асортименту, а й спеціалізованих хлібобулочних виробів дієтичного призначення. Така продукція розрахована на споживачів із підвищеними харчовими вимогами — зокрема, осіб із цукровим діабетом, серцево-судинними захворюваннями, ожирінням, глютеновою непереносимістю, а також прихильників здорового способу життя. Запровадження лінії дієтичних хлібобулочних виробів у новому виробничому цеху дозволить урізноманітнити місцевий асортимент продукції, задовольнити зростаючий попит на здорове харчування та посилити соціальну цінність проєкту, сприяючи формуванню доступного джерела якісної та безпечної продукції. В першому розділі описано техніко – економічне обґрунтування проекту. В другому розділі кваліфікаційної роботи приведено технологічну частину. Третій розділ містить в собі невеликий опис заходів з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності. Окрім того, до кваліфікаційної роботи додаються креслення на 5 листах, на яких наведено: апаратурно - технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжній розріз та поперечній переріз цеху в осях.uk_UA
dc.description.abstractQualification work has the theme "Project of a shop for the production of bakery products from wheat flour". Work structure: introduction, three sections, a list of used literature of 17 titles. In total, the work has 71 pages, which used 61 formulas, as well as 18 tables. The task is to calculate the production of bread "doctorate" from wheat flour of the first grade and wheat bran, weighing 0.1 kg, and bread "Hercules" from a mixture of wheat flour of the first grade and oat flour, weighing 0.4 kg. Within the range of creation of a shop for the production of bakery products, the production of products is provided not only of the traditional assortment, but also of specialized bakery products of dietary purpose. Such products are designed for consumers with high nutritional requirements-in particular, people with diabetes, cardiovascular disease, obesity, gluten intolerance, as well as fans of healthy lifestyles.The introduction of a line of diet bakery products in a new production shop will allow you to diversify the local range of products, meet the growing demand for healthy food and strengthen the social value of the project, facilitating the formation of an affordable source of quality and safe products. The first section describes the technical and economic substantiation of the project. The second section of qualification work provides the technological part. The third section contains a small description of the basics of occupational safety and safety. In addition, the qualification work is added to drawings on 5 sheets, which are given: hardware and technological schemes of production of products, a plan of a shop, a longitudinal section and a cross - section of the shop in the axes.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 9 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 9 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 12 1.3 Характеристика сировинної зони 13 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 14 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 16 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 16 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 16 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 16 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 17 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 19 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 22 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 22 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 24 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 26 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 32 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 39 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 45 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 47 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 50 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 59 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 62 3.1 Соціально-політичні небезпеки, їхні види та характеристики 62 3.2 Методи очищення повітря від шкідливих виділень 65 ВИСНОВКИ 68 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 70uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхлібобулочні вироби для спеціального дієтичного споживання,uk_UA
dc.subjectхлібець «Докторський»,uk_UA
dc.subjectхлібець «Геркулес»,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне вищого сорту,uk_UA
dc.subjectборошно пшеничне першого сорту,uk_UA
dc.subjectпшеничні висівки,uk_UA
dc.subjectпроєкт цеху,uk_UA
dc.subjectвівсяне борошноuk_UA
dc.subjectBakery products for special dietary consumption,uk_UA
dc.subjectbread "Doctoral",uk_UA
dc.subjectbread "Hercules",uk_UA
dc.subjectflour of wheat of the highest grade,uk_UA
dc.subjectwheat flour of the first grade,uk_UA
dc.subjectwheat bran,uk_UA
dc.subjectshoe project,uk_UA
dc.subjectoat flouruk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва хлібобулочних виробів із пшеничного борошнаuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of bakery products made from wheat flouruk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Нітефор В. І., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberVoroshchuk, Victor-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 4583:2006. Хліб, хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби. Загальні технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 14 сторінок.uk_UA
dc.relation.references2. Борошно пшеничне. Технічні умови: ДСТУ 46.004-99. Київ: Галузевий стандарт України, 1999. 12 сторінок.ДСТУ 8791:2018 Борошно житнє хлібопекарське. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 3583-97 Сіль поварена харчова. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references5. Цукор білий кристалічний. Технічні умови: ДСТУ 4623:2006. Київ: Державний стандарт України, 2006. 12 сторінокuk_UA
dc.relation.references6. Жири кондитерські, кулінарні, хлібопекарські та для молочної промисловості. Загальні технічні умови: ДСТУ 4335:2004. Київ: Галузевий стандарт України, 2004. 11 сторінок.uk_UA
dc.relation.references7. Пилипенко, В.І. Технологія хліба і хлібобулочних виробів. Київ: Видавництво НТУУ «КПІ», 2018. 456 сторінок.uk_UA
dc.relation.references8. Дробот В. І. Довідник інженера – технолога хлібопекарського виробництва. Урожай, 1990. 239с.uk_UA
dc.relation.references9. Дробот В. І. Довідник з технологій хлібопекарського виробництва. К.: Руслана , 1998. 435с.uk_UA
dc.relation.references10. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві. К.: Кондор, 2010. 384с.uk_UA
dc.relation.references11. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 358с.uk_UA
dc.relation.references12. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 915с.uk_UA
dc.relation.references13. Зверева Л. Ф. і. ін. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. – М: Легка та харчова промисловість, 1983. 413с.uk_UA
dc.relation.references14. Лісовенко О. П. Технологія обладнання хлібопекарського виробництва. Київ.: Техніка, 2006uk_UA
dc.relation.references15. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв/ В. Ф. Петько, О. І. Гапонюк, Є. В. Петько, А. В. Ульяницький; За ред. О. І. Гапонюка. – К.:ЦУЛ, 2007. – 433с.uk_UA
dc.relation.references16. Чижова К. Н. і ін Довідник для працівників лабораторій х/п підприємства 1978.uk_UA
dc.relation.references17. Основи охорони праці: Підручник / М. Л. Купчик, М. П. Гандзюк, І. Ф. Степанець та ін. — К.: Основа, 2000. — 416 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нітефор_КР.pdf859,68 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Нітефор_Авторська_довідка.pdf214,44 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора