Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49705
Назва: Проєкт цеху з виробництва пшеничних хлібобулочних виробів
Інші назви: Project of a workshop for the production of wheat bakery products
Автори: Бучковський, Олександр Романович
Buchkovskyi, Oleksandr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Бучковський О. Р. Проєкт цеху з виробництва пшеничних хлібобулочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 57 с.
Дата публікації: 2025
Дата подання: 2025
Дата внесення: 10-лип-2025
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Деркач, Андрій Васильович
Derkach, Andriy
УДК: 664.644
Теми: проєкт,
цех,
обладнання,
хліб «Княжий тостерний з висівками»,
хліб «Вечірній»,
піч,
формовий хліб
project,
workshop,
equipment,
Knyazhyi Toaster Bran Bread,
Evening Bread,
oven,
moulded bread
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота бакалавра на тему: «Проєкт цеху з виробництва пшеничних хлібобулочних виробів». Структурно вона складається з трьох основних розділів і списку використаних джерел, що налічує 15 позицій. Загальний обсяг роботи – 57 сторінок. В пояснювальній записці представлено 50 формул і 19 таблиць. Перший розділ містить техніко-економічне обґрунтування, де розглядаються особливості розташування підприємства, характеристика сировинної бази, аргументація вибору асортименту продукції, а також визначено шляхи реалізації готових виробів. Другий розділ присвячено технологічним розрахункам, які є основною частиною виробничого процесу. У третьому розділі розглянуто питання охорони праці та забезпечення безпеки в умовах надзвичайних ситуацій.
A bachelor's thesis on the topic: «Project of a workshop for the production of wheat bakery products». Structurally, it consists of three main chapters and a list of references that includes 15 items. The total volume of the work is 57 pages. The explanatory note contains 50 formulas and 19 tables. The first section contains the feasibility study, which discusses the peculiarities of the enterprise's location, characteristics of the raw material base, the reasoning for choosing the product range, and the ways of selling finished products. The second section is devoted to technological calculations, which are the main part of the production process. The third section deals with occupational health and safety issues and emergency response.
Зміст: ВСТУП 7 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.3 Характеристика сировинної зони 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 12 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 14 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 14 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 14 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 14 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 15 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту. 15 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 20 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 22 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 28 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 36 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 39 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 41 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 44 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 48 РОЗДІЛ 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 52 3.1 Принципи, способи та засоби захисту населення 52 3.2 Суть та зміст управління охороною праці та безпекою життєдіяльності 53 ВИСНОВКИ 55 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 56
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49705
Власник авторського права: © Бучковський О. Р., 2025
Перелік літератури: 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К. Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості).
5. ДСТУ 4273:2003. Молоко та вершки сухі. Технічні умови. К. Національний стандарт України, 2003. 21 с. (Інститут харчової хімії та технології НАН України і Національна асоціація «Укрконсервмолоко» Міністерства аграрної політики України.)
6. ДСТУ 4492:2017 Олія соняшникова. Технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2017. 13 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).
7. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Український науково-дослідний інститут олії та жирів).
8. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.
9. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2016. 330 с.
10. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва / В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с
11. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів / В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
12. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
13. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв / Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с.
14. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф. Петько, О.І. Гапонюк, Є.В. Петько, А.В. Ульяницький; За ред. О.І. Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
15. Основи професійної безпеки та здоров’я людини: підручник / В. В. Березуцький [та ін.]; під ред. проф. В. В. Березуцького. Харків: НТУ «ХПІ», 2018. 553 с.
16. Цивільна оборона: навч. посіб. Кулаков М.А., Ляпун В.О., та ін. Харків: НТУ «ХПІ», 2008. 312 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бучковський_КР.pdf1,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Бучковський_Авторська довідка.pdf365,39 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора