Please use this identifier to cite or link to this item: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49697
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЛялик, Анастасія Тарасівна-
dc.contributor.advisorLialyk, Anastasiia-
dc.contributor.authorЛуцков, Лілія Юріївна-
dc.contributor.authorLutskov, Liliia-
dc.date.accessioned2025-07-09T19:47:40Z-
dc.date.available2025-07-09T19:47:40Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationЛуцков Л. Ю.,Проєкт цеху із виробництва борошняних виробів функціонального призначення : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. А. Т. Лялик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 64 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49697-
dc.description.abstractБакалаврська кваліфікаційна робота «Проєкт цеху із виробництва хлібних виробів функціонального призначення» включає: вступ, три розділи, список використаних інформаційних джерел. Робота складається з 64 сторінок. Поставлено завдання з виробництва двох виробів різного виду: хліба з пектином масою 0,4 кг та хліба з лактулозою, масою 0,5 кг. Перший варіант хліба готують з використанням борошна пшеничного першого та другого сорту, а другий варіант з борошна першого сорту. У першому розділі даної роботи висвітлено техніко-економічне обґрунтування проєкту. Розглянуто техніко-економічні аспекти діяльності підприємства, проаналізовано сильні та слабкі сторони, можливості та загрози за допомогою SWOT-аналізу. Також у цьому розділі подано характеристику асортименту продукції, описано сировинну базу та основні канали реалізації виробів. У другому розділі даної роботи представлено технологічну частину проекту. Також наведено технологічні схеми та опис сировини. Представлено технологічні розрахунки, а саме: визначено продуктивність печей, розраховано виробничі та пофазні рецептури, затрати та вихід хліба. Третій розділ висвітлює безпеку життєдіяльності та основ охорони праці на підприємстві. Кваліфікаційна робота містить 5 листів: апаратурно-технологічні схеми виробництва виробів, план цеху, поздовжні та поперечний розрізи цеху в осяхuk_UA
dc.description.abstractThe bachelor's qualification work “Project of a workshop for the production of functional bread products” includes an introduction, three chapters, and a list of references. The work consists of 64 pages. The task is to produce two different types of bread: bread with pectin weighing 0.4 kg and bread with lactulose weighing 0.5 kg. The first bread variant is prepared using first and second grade wheat flour, and the second variant is prepared using first grade flour. The first section of this paper highlights the feasibility study of the project. The technical and economic aspects of the company's activities are considered, strengths, weaknesses, opportunities, and threats are analyzed using a SWOT analysis. This section also describes the product range, the raw material base, and the main sales channels. The second section of this paper presents the technological part of the project. It also includes flow charts and a description of raw materials. Technological calculations are presented, namely: the productivity of ovens is determined, production and phase formulations, costs and bread yield are calculated. The third section covers occupational health and safety and the basics of labor protection at the enterprise. The qualification work contains 5 sheets: equipment and technologicaluk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 9 1.1 Характеристика місця розташування підприємств 9 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 12 1.3 Характеристика сировинної зони 13 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 13 РОЗДІЛ 2. ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 14 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва продуктів запроєктованого асортименту 14 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 14 2.1.2 Вибір та обґрунтування технологічних схем 15 2.1.3 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 16 2.1.4 Опис технологічного процесу продуктів запроєктованого асортименту 17 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту. 18 2.2.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 18 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 22 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 24 2.2.4 Розрахунок виходу виробу 29 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 35 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 41 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 44 2.5 Підбір та розрахунок технологічного обладнання 46 2.6 Технохімічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 55 РОЗДІЛ 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 59 3.1 Надзвичайні ситуації екологічного характеру 59 3.2 Контроль за станом охорони праці та безпеки життєдіяльності 60 ВИСНОВКИ 62 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 63uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectхліб з пектином,uk_UA
dc.subjectхліб з лактулозоюuk_UA
dc.subjectфункціональні продукти,uk_UA
dc.subjectпіч,uk_UA
dc.subjectтістомісильна машинаuk_UA
dc.subjectbread with pectin,uk_UA
dc.subjectbread with lactuloseuk_UA
dc.subjectfunctional foods,uk_UA
dc.subjectoven,uk_UA
dc.subjectkneading machineuk_UA
dc.titleПроєкт цеху із виробництва борошняних виробів функціонального призначенняuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of flour-based products for functional purposesuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Луцков Л. Ю., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДеркач, Андрій Васильович-
dc.contributor.committeeMemberDerkach, Andriy-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664.644uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Київ. Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. Київ. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references4. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. 2-ге вид., доповнене та перероблене. Київ: ПрофКнига, 2024. 516 с.uk_UA
dc.relation.references5. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот Київ. Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references6. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 сuk_UA
dc.relation.references7. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.uk_UA
dc.relation.references8. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287 с.uk_UA
dc.relation.references9. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.uk_UA
dc.relation.references10. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.uk_UA
dc.relation.references11. Принципи, способи та засоби захисту населення у надзвичайних ситуаціях. URL: https://buklib.net/books/31814/ (дата звернення 06.05.2025)uk_UA
dc.relation.references12. Проведення рятувальних та інших невідкладних робіт. Стійкість роботи об'єктів народного господарства URL: https://buklib.net/books/32240/ (дата звернення 10.05.2025)uk_UA
dc.relation.references13. Захист України. Рівень стандарту URL: https://uahistory.co/pidruchniki/fyka-defense-of-ukraine-10-class-2023-standard-level/37.php (дата звернення 10.05.2025)uk_UA
dc.relation.references14. Офіційний сайт «Великобірківська громада». URL: https://v-birky-gromada.gov.ua/ (дата звернення 12.05.2025)uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Appears in Collections:181 — Харчові технології (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Луцков_КР.pdf770,84 kBAdobe PDFView/Open
Луцков_Авторська довідка.pdf295,43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

Admin Tools