Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49692
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorКарпик, Галина Вікторівна-
dc.contributor.advisorKarpyk, Galyna-
dc.contributor.authorЗдибель, Олена Андріївна-
dc.contributor.authorZdybel, Olena-
dc.date.accessioned2025-07-09T18:09:36Z-
dc.date.available2025-07-09T18:09:36Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationЗдибель О. А. Проєкт хлібопекарського підприємства середньої потужності з виробництва масових сортів хлібобулочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Г. В. Карпик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 64 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49692-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проведено проєктування хлібопекарського підприємства в м. Теребовля Тернопільської області. Мета будівництва цеху полягала у забезпечені асортиментного оновлення хлібобулочної продукції яка постачається населенню району. Запропоновано ввести у виробництво хліб «Заріччя» в рецептурний склад якого входить борошно двох сортів – першого й другого та рогалик «Молочний» з борошна першого сорту. Аргументовано вибір способу виробництва тіста на опарі. В процесі проєктування проведено технологічні розрахунки й підібрано основне обладнання для виробничих цілей. Провідним обладнанням обрано тупикову піч П-104. Матеріал роботи викладений на 64 сторінках пояснювальної записки та п’яти кресленниках.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work involved the design of a bakery enterprise in the city of Terebovlya, Ternopil region. The purpose of constructing the workshop was to ensure an assortment update of bakery products supplied to the district’s population. It was proposed to introduce into production the "Zarichchya" bread, which includes two types of flour – first-grade and second-grade, as well as the "Milky" roll made from first-grade flour. The choice of the sponge method for dough preparation was substantiated. During the design process, technological calculations were performed and the main equipment for production purposes was selected. The key equipment chosen was the P-104 tunnel oven. The work is presented in a 64-page explanatory note and five drawings.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Обґрунтування асортименту продукції 10 1.3 Характеристика сировинної зони 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Вибір та обґрунтування технологічних процесів й режимів виробництва хліба «Заріччя» і рогалика «Молочний» 12 2.1.1 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту. 12 2.1.2 Характеристика сировини та допоміжних матеріалів 12 2.1.3 Вибір та обгрунтування технологічних схем 15 2.1.4 Опис технологічного процесу виробництва хліба «Заріччя» і рогалика «Молочний» 20 2.2 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 22 2.2.1 Таблиця вихідних даних 22 2.2.2 Підбір та розрахунок печей 23 2.2.3 Розрахунок пофазних рецептур 25 2.2.4 Розрахунок виходу виробів 30 2.2.5 Розрахунок виробничих рецептур та вибір технологічних параметрів 34 2.3 Розрахунок витрат і запасів сировини 37 2.4 Розрахунок площ основних та допоміжних приміщень 40 2.5 Підбір технологічного обладнання 41 2.6 Технохімічний контроль виробництва 51 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 54 ВИСНОВКИ 61 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 62 ДОДАТКИ…64uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectрогалик «Молочний»,uk_UA
dc.subjectхліб «Заріччя»,uk_UA
dc.subjectопарний спосіб приготування тіста,uk_UA
dc.subjectтупикова пічuk_UA
dc.subject"Milky" roll,uk_UA
dc.subject"Zarichchya" bread,uk_UA
dc.subjectsponge dough method,uk_UA
dc.subjecttunnel ovenuk_UA
dc.titleПроєкт хлібопекарського підприємства середньої потужності з виробництва масових сортів хлібобулочних виробівuk_UA
dc.title.alternativeProject of a medium-capacity bakery enterprise for the production of mass types of bakery products.uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Здибель О. А., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСтадник, Ігор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberStadnyk, Ihor-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664.661uk_UA
dc.relation.references1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / О.М. Крупа та ін. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references2. Кабінет міністрів України. Постанова від 26 липня 2001 р. № 878. Київ. Про затвердження Списку історичних населених місць України.uk_UA
dc.relation.references3. Юкало В.Г., Сторож Л. А., Карпик Г. В. Молекулярно-масовий розподіл казеїнових фосфопептидів Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2018. Т. 24, № 5. С. 7-13.uk_UA
dc.relation.references4. Вічко О. І., Карпик Г. В., Швед О. В., Копчак Н. Г.. Розроблення біотехнології кисломолочних напоїв з біоактивними фітоекстрактами солодки. Chemistry, Technology and Application of Substances, Видавець Львівська політехніка, Том 7, Випуск 1, 2024. С. 154-164uk_UA
dc.relation.references5. Yurchak V., Karpyk H. Effect of dough making parameters on the quality of pasta enriched with bran dietary fibers Food chemistry and technology. Kaunas: FIRUT. T. 47, № 2. 2013. Р. 41– 47.uk_UA
dc.relation.references6. Хліб із пшеничного борошна. Рецептури. Технологічні інструкції. Київ : Укрхлібпром, 2016. 243 с.uk_UA
dc.relation.references7. Вироби булочні. Традиційний асортимент. Рецептури. Технологічні інструкції. Київ : Укрхлібпром, 2015. 149 с.uk_UA
dc.relation.references8. Вироби булочні. Традиційний асортимент. Загальні вимоги. Київ : ДП УкрНДНЦ, 2015. 14 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 4552:2006 Сироватка молочна суха. Технічні умови. Технологічний інститут молока та м’яса Української академії аграрних наук (ТІММ УААН).uk_UA
dc.relation.references10.ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Технічні умови. Держспоживстандарт. України. Київ, 1999.12 с.uk_UA
dc.relation.references11.ДСТУ 4623:2006. Цукор білий. Технічні умови. Київ: Національний стандарт України, 2006. 11 с.uk_UA
dc.relation.references12.ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Київ: Держстандарт України, 1998. 16 с.uk_UA
dc.relation.references13.ДСТУ 4399:2005 Масло вершкове. Київ : ДП «УкрНДНЦ», 2005. 23 с.uk_UA
dc.relation.references14.ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови, Технічний комітет «Молоко, м’ясо та продукти їх переробки» (ТК 140), ДП «УкрНДНЦ», 2019.uk_UA
dc.relation.references15.ДСТУ 4812:2007. Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references16.Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві /за ред. В.І.Дробот. Київ : Кондор, 2010. 440 с.uk_UA
dc.relation.references17.Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с.uk_UA
dc.relation.references18.Методичні вказівки для написання розділу «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» в кваліфікаційних роботах здобувачів освітнього рівня «бакалавр». Для студентів всіх форм навчання рівень вищої освіти перший (бакалаврський) / укл. : О. Я. Гурик , І. Б. Окіпний. Тернопіль : ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. - 20 с.uk_UA
dc.relation.references19. Вимоги безпеки на конвеєрному транспорті https://oppb.com.ua/news/vymogy-bezpeky-na-konveyernomu-transporti.uk_UA
dc.relation.references20.Інструкції з охорони праці, техніки безпеки і пожежної безпеки https://osvita-docs.com/node/378.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:181 — Харчові технології (бакалаври)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Здибель О.І .pdf1,43 MBAdobe PDFGöster/Aç
Авторська довідка Здибель..pdf281,08 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları