Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49691
Назва: Проєкт цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 4,5 т/зм готової продукції
Інші назви: Project of a workshop for the production of processed cheeses with a capacity of 4.5 tons/day of finished products
Автори: Бондарчук, Дмитро Олександрович
Bondarchuk, Dmytro
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Бондарчук Д. О. Проєкт цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 4,5 т/зм готової продукції : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 54 с.
Дата публікації: 2025
Дата подання: 2025
Дата внесення: 9-лип-2025
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНПУ ім. Володимира Гнатюка
Науковий керівник: Дацишин, Катерина Євгенівна
Datsyshyn, Kateryna
Члени комітету: Ворощук, Віктор Ярославович
Voroshchuk, Victor
УДК: 637.3
Теми: плавлені сири,
проєкт цеху,
сировина для виробництва плавленого сиру,
визрілі сири,
солі плавителі
processed cheeses,
workshop project,
raw materials for the production of processed cheese,
matured cheeses,
melting salts
Короткий огляд (реферат): Завдання передбачає розробку проєкту підприємства, що спеціалізується на виготовленні плавлених сирів. Асортимент нараховує 4 види плавлених сирів: • Дарницький; • Шоколадний; • Голландський; • Яблучко. Перший розділ пояснювальної записки обґрунтовує техніко-економічну доцільність підприємства, зокрема, проведено розрахунки, щодо вибору потенційного міста, описано потенціал сировинної зони, обґрунтовано переваги асортименту, а також описано можливі канали реалізації. У другому розділі проведено технологічні розрахунки щодо сировини, обладнання та площ, також описано технології виготовлення асортименту, нормативні показники продукції, організацію технохімічного контролю, а також етапи гігієнічної обробки обладнання. Третій розділ присвячено питанням з охорони праці та безпеки життєдіяльності. В кінці записки містяться висновки і список використаних літературних джерел.
The task involves developing a project for an enterprise specializing in the production of processed cheeses. The assortment includes 4 types of processed cheeses: • Darnytskyi; • Chocolate; • Dutch; • Yabluchko. The first section of the explanatory note justifies the technical and economic feasibility of the enterprise, in particular, calculations are made regarding the choice of a potential city, the potential of the raw material zone is described, the advantages of the assortment are justified, and possible sales channels are described. The second section makes technological calculations regarding raw materials, equipment and areas, and also describes the technologies for manufacturing the assortment, regulatory indicators of products, the organization of technochemical control, and the stages of hygienic processing of equipment. The third section is devoted to issues of labor protection and life safety. The end of the note contains conclusions and a list of used literary sources.
Зміст: ВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Характеристика сировинної зони 9 1.3 Обгрунтування асортименту молочної продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту….12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 21 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 22 2.2.1 Вимоги до сировини, використованої для виробництва молочних продуктів 22 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 30 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 32 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 33 2.4 Підбір технологічного обладнання 36 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 41 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 43 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 46 3.1 Психологічні чинники небезпеки 46 3.2 Навчання працюючих та інструктажі з охорони праці 48 ВИСНОВКИ 52 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 53
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49691
Власник авторського права: © Бондарчук Д. О., 2025
Перелік літератури: 1. Технологія сиру: підручник / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, Р. Й. Раманаускас, Т. І. Шингарева; під заг. ред. Ю. Г. Сухенка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. Київ : Компринт, 2015. 412 с
2. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2012. 311 с.
3. Поліщук, Г. Є. Технологія сиру : навч. посіб. / Г. Е. Поліщук, А. О. Бовкун, С. С. Колесникова. Київ : НУХТ, 2009. 151 с.
4. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.
6. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді. Технічні умови. Чинний від 2006-07-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 22 с.
7. ДСТУ 4399:2005. Масло вершкове. Технічні умови. Чинний від 2005-04-28. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 15 с.
8. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. Чинний від 2007-01-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2007. 11 с.
9. ДСТУ 4391:2017 Какао-порошок. Загальні технічні умови. Чинний від 2018-01- 01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2017. 9 с.
10. ДСТУ 8131:2015. Вершки-сировина. Технічні умови. Чинний від 2017-01-01. Вид. офіц. Київ: УкрНДНЦ, 2017. 14 с.
11. ДСТУ 4626:2023. Цукор. Технічні умови. Чинний від 2023-07-01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2023. 25 с.
12. ДСТУ 4273:2015 Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. Чинний від 2016-01-21. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2016. 15 с
13. ДСТУ 4635:2006 Сири плавлені. Загальні технічні умови. Чинний від 2007-07- 01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2007, 16 с.
14. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. Київ : НУХТ, 2003. 168 с.
16. Кухтин М. Д., Кравченюк Х. Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.
17. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.
18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Тернопіль, 2019. 130 с.
19. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. Київ : ІПДО НУХТ, 2011, 34 с. 19.
20. Березюк О.В., Лемешев М.С. Безпека життєдіяльності : навчальний посібник. Вінниця : ВНТУ, 2011. 204 с.
21. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. Київ : Основа, 2006. 448 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР_Бондарчук.pdf1,84 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська_довідка_Бондарчук.pdf238,14 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора